İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ÇözüldüAşırı Zayıflamak Oruç Tutmamaya Mazeret Olur mu?
Kilo almakta zorluk çeken insanlar yani zayıf olanlar Oruç tutabilir mi ben şahsen biraz kilo almakta zorluk çekiyorum ve hemen aşırı zayıflıyorum elhamdulillah baygınlık gibi sorunlar yaşamıyorum ancak aşırı zayıflıyorum
Aleyküm selam.
Sağlık sıkıntısı olmadığı sürece oruç bir müslümana farzdır sizin bu yaşadığınız sıkıntı oruç tutmaya engel değildir, sahurunuzu sağlam yaparsanız Allah`ın izni ile orucunuzu çok rahat tutarsınız..
Aleyküm selam.
Sağlık sıkıntısı olmadığı sürece oruç bir müslümana farzdır sizin bu yaşadığınız sıkıntı oruç tutmaya engel değildir, sahurunuzu sağlam yaparsanız Allah`ın izni ile orucunuzu çok rahat tutarsınız..
Kilo almakta zorluk çeken insanlar yani zayıf olanlar Oruç tutabilir mi ben şahsen biraz kilo almakta zorluk çekiyorum ve hemen aşırı zayıflıyorum elhamdulillah baygınlık gibi sorunlar yaşamıyorum ancak aşırı zayıflıyorum
Sevgili kardeşim, Sağlık ve yolculuk halleri dışında takva açısından tutman önemlidir. Ayrıca Oruç şifadır bir tür arınma yaparak metabolizmanı güçlendirir. Allah yardımcın olsun.
Tiroidleriniz için kan vererek T3, T4 ve TSH hormonlarınızı ölçtürmeniz iyi olur. Eğer normalden hızlı çalışıyorsa (Hipertiroid) ne kadar yeseniz de kilo verirsiniz.
Kardeşim büyük ihtimal metabolizman hızlı. Yani yemek yedikten kısa süre sonra sindirime geçiyosun. Bu durumda çokca yemek yemek, özellikle yatmadan yemek lazım. Tabi en öncesinde bir diyetisyene başvurmak daha güzel olacaktır. Ramazan konusunda da; benim birçok şeker-tansiyon hastası olan tanıdığım oruç tuttuktan sonra iyileştiler ve zorlanmadılar, sen de Allah rızası için bunu yapacağından Allah sana her türlü yardım eder. Allah'ın sana kilo vermesi için senin bişeyler yemene gerek yok. "Kün fe yekün" ol der ve oluverir. İnşaAllah anlamışsındır ve yardımcı olmuşumdur