Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Aşka Tutulmuş Bir Genç Ne Yapmalı?

E Çevrimdışı

egttks

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Evet ahi bende bunun sonradan farkına vardim, zahir manasıyla evet duadan uzaklaştırıyor gibi görünüyor ancak ehli sünnet anlayışıyla yorumlandığıda Allah katında ve sadece Allah'ın bilebileceği bir kader değişmez. Fakat konu içeriğine göre örnek verecek olursak atıyorum bir bayanla evlenme niyetine girdiniz ve ilk denemede olmadı diyelim ailesel sebepler kiz beğenmedi vs.. çıkıpta şunu demek uygun olmaz benim kaderimde demekki bu kız yokmuş bu söz Allah korusun şirke bile gider çünkü senin kaderini yanlız Allah bilir. Eğer o kızı hala istiyorsan dua edeceksin isiare namazi kilacaksın Allah'a tevekkül edeceksin atıyorum olmadı kız baska biriyle evlendi yine demekki bu kız benim kaderimde yokmuş demek Uygun olmaz çünkü kaderini yalnız Allah bilir belki 1-2 ay sonra atıyorum yıllar sonra boşanacak ve seninle evlenecek bu durumu bilemezsin, hatta o süre zarfında sende baska biriyle evleneceksin belkide Allahu Teala ilk ettiğin duaya icabet edecek ve ikinizde eşlerinizden birinizden habersizce hakli sebeplerle boşanıp birbirinizle evleneceksiniz. milyon tane ihtimal sayabiliriz ama hiçbirimiz geleceği bilemeyiz. Daha önce ettigin dua hakkindada Allah'a dua ettimde kabul etmedi demende uygun değildir. Belkide Allahu Teala senin duanin karşılığını cennette verecektir, belkide dünyada o istediğinden daha iyisini verecektir belkide bu duan sebebiyle senin bilmediğin ve sadece Allahu Tealanin bilebileceği bir kötülük engellecektir.... Kul Allah hakkında suizan yapamaz uygun değildir sana annenden babandan daha merhametli bir Rabbin var, daima başına gelenlere ve özellikle Allahu Teala hakkındaki Hüsnü zannini korumak gerekir. Yani başına gelen şeyin senin hakkında bir imtihan aracı olduğunu bilmek gerekir, Allah hakkında suizanda bulunup isyan mi edeceksin veya Hüsnü zanda bulunup şükür mü edeceksin..

Not: bu yazdıklarım ancak beni bağlar
Abi ben elimden geldiğince dua ediyorum onun için 4 senedir şükürler olsun hala allaha inancım tam devam edicemde dua etmeye allah benim niyetimi biliyor bu ismi azam diye bir dua varmış biliyormusun acaba bu akşam onu yapmak istiyorum

H Çevrimdışı

hutbetussahra

Hayat, İman ve Cihad...
İslam-TR Üyesi
Öncelikle selamün aleyküm rahmetullah ve berekatuhu ben bi genç kardeşiniz olarak 4 sene önce tanıştığım bir kıza aşık oldum önce biraz muhabbet imiz geçti sonrasında ben ona niyetimi anlattım o ise beni reddetti ben uzun zaman boyunca onun için dua ettim ama maalesef ne yaptım ne ettim başaramadım unutmaya çalıştım ama onu unutamadım her gördüğümde içim gidiyor kesinlikle bunu rahatsız etme olarak algılamayın çevremde bazı insanlar var büyü falan diyor ama ben hem o işlerden korkuyorum hemde ona kıyamıyorum o yüzden bu seçenekte benim için yok size asıl sorum şu ben kendimi bu kıza sevdireceğim bir ibadet bir dua herhangibi bir şey varmı bunu nasıl çözebilirim yada bana nasıl bi akıl verirsiniz
Büyü işi İslam'da kati surette men edilen işlerden biri. Hatta küfür diye biliyorum kesin emin olmasamda. Kesinlikle başvurulacak bir yöntem değil. Hatta bir yöntem bile değil. Bize düşen dua, tevekkül, istihare. Kısmet ise gelir Hint'ten, Yemen'den, kısmet değilse ne gelir elden? Vardır bunda da bir hayır deyip yoluna devam edeceksin.

AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi
"demek ki kaderimde bu yokmuş" demek nasıl şirke götürsün ki?
Kader yalnızca Allahu Teala'nın bilebileceği bir şeydir. Kaderimde yokmuş derken gelecek zaman kastediliyorsa bu bir iddia olur haşa ben geleceği de gördüm bu benim kaderimde yokmuş bu bana asla nasip olmayacak gibi bir mana çıkabilir o yüzden dikkatli kullanmak lazim. O yüzden Vardır bir hayır veya Allah'a teslim oldum , Allah'ın hakkımdaki hükmüne teslim oldum gibi genel ifadeler kullanmak daha iyidir.

I Çevrimdışı

imtina

Allah var, gam yok
İslam-TR Üyesi
Büyü işi İslam'da kati surette men edilen işlerden biri. Hatta küfür diye biliyorum kesin emin olmasamda. Kesinlikle başvurulacak bir yöntem değil. Hatta bir yöntem bile değil. Bize düşen dua, tevekkül, istihare. Kısmet ise gelir Hint'ten, Yemen'den, kısmet değilse ne gelir elden? Vardır bunda da bir hayır deyip yoluna devam edeceksin.
Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"İnsanı helâke sürükleyen yedi şeyden sakınınız." Sahâbîler:

– Yâ Resûlallah! Bu yedi şey nedir? diye sordular. Resûl-i Ekrem şöyle buyurdu:

"Allah'a şirk koşmak, sihir ve büyü yapmak, – haklı olarak öldürülen müstesna- Allah'ın öldürülmesini haram kıldığı bir insanı öldürmek, fâiz yemek, yetim malı yemek, düşmana hücum sırasında harpten kaçmak, evli olup hiçbir şeyden haberi olmayan namusuna düşkün Müslüman kadınlara zina isnad etmek." (Buhârî, Vasâyâ 23, Tıb 48, Hudûd 44; Müslim, Îmân 145. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vesâyâ 10; Nesâî, Vesâyâ 12)

E Çevrimdışı

egttks

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Abi zaten öyle bir şey yapmam benim asıl sorum şu böyle bildiğiniz dualar varmı ismi azam gibi

H Çevrimdışı

hutbetussahra

Hayat, İman ve Cihad...
İslam-TR Üyesi
Abi zaten öyle bir şey yapmam benim asıl sorum şu böyle bildiğiniz dualar varmı ismi azam gibi
ismi azam duasını bilmiyorum ama bildiğim güzel dualar var. Mesela:

Rabbim! Beni bağışla, bana rahmet et. Beni affet, hidayet et ve beni rızıklandır. Amin.

ya da başka bir tane:

ALLAH'ım Sen Rabbimsin.
ALLAH'ım ben Senin kulunum.
Benim üzerimde geçerli olan sadece Senin hükmündür.
Benim hakkımdaki takdirin adaletin ta kendisidir.
Zatını isimlendirdiğin her bir isim hürmetine,
Kitaplarında indirdiğin her bir ismin hürmetine,
Kullarından birine öğrettiğin her bir ismin hürmetine,
Ya da sadece senin bildiğin her bir ismin hürmetine
Kur'an'ı kalbimin baharı, göğüsümün nuru, dert ve
tasalarımın gidericisi kılasın. Amin.

AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi
Bu konuda farklı rivayetler var, İsmi azam duasi imam Kurtubi neml süresi 40. Ayetin tefsirinde şöyle geçiyor ahi

Nezdinde kitaptan bir bilgi bulunan kişi dedi ki: Ben onu sana gözünü kırpmadan getiririm." Müfessirlerin çoğunun kanaatine göre nezdinde kitap bilgisi bulunan kişinin adı Asaf b. Berhiya'dır ve bu İsrailoğullarına mensubtur. Bu kişi sıddıklardan olup, Yüce Allah'ın kendisi anılarak istenileni verdiği, kendisi anılarak dua edildiğinde duayı kabul ettiği, Yüce Allah'ın ismi a'zamını biliyordu. Aişe (r.anha) dedi ki: Peygamber (s.a.v.) buyurdu ki: "Asaf b. Berhiya'nın kendisini anarak dua ettiği Allah'ın ism-i a'zam'ı: Ya hayyu, ya kayyum idi.'' Denildiğine göre bu onların dilinde "Ahiya, şerahiya" diye söylenirmiş.

ez-Zührı dedi ki: Yüce Allah'ın ism-i a'zam'ını bilen o zatın yaptığı dua şu idi: "Ey bizim ilahımız, herşeyin bir ve tek ilahı. Senden başka hiçbir ilah yoktur, bana onun tahtını getir." Hemen taht onun önüne getirildi.

Mücahid dedi ki: Dua ederken şöyle dedi: "Ey bizim ve herşeyin ilahı, ey celal ve ikram sahibi ... "

Son olarak aşk hakkında şu konuyuda incelemenizde fayda var.

Çözüldü - Aşk Günah mıdır?

Son düzenleme:
عبد الرحمن Çevrimdışı

عبد الرحمن

قُل آمَنتُ بِاللهِ ثُمَّ استَقِم
İslam-TR Üyesi
Ekli dosyayı görüntüle 34003

1. Sika kimsenin sahabeden irsali... Sorun gözükmüyor... isnadı hasen derecesinde...

Hasen olarak tasnif eden kim ahi? Eleştirenler daha çok İbn Asakir tariki üzerinden ele alıyorlar hadisi ama bu senin attığın senetteki Muhammed bin Kesir de sıkınıtılı gözüküyor, ulemadan birçoğu cerh etmişler.

Mesele duanın kaderi değiştirip değiştirmemesi değil. Bu rivayet esas alınırsa dua etmenin bir anlamı olmaz. Halbuki insan gaybı bilmediğinden sürekli dua etmeli. Dua etmek de kaderdendir. Ve sahih hadislerin belirttiği gibi, bir insana dua etmek nasip olmuşsa, istediği şey de nasip olur inşallah.

E Çevrimdışı

egttks

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Hasen olarak tasnif eden kim ahi? Eleştirenler daha çok İbn Asakir tariki üzerinden ele alıyorlar hadisi ama bu senin attığın senetteki Muhammed bin Kesir de sıkınıtılı gözüküyor, ulemadan birçoğu cerh etmişler.

Mesele duanın kaderi değiştirip değiştirmemesi değil. Bu rivayet esas alınırsa dua etmenin bir anlamı olmaz. Halbuki insan gaybı bilmediğinden sürekli dua etmeli. Dua etmek de kaderdendir. Ve sahih hadislerin belirttiği gibi, bir insana dua etmek nasip olmuşsa, istediği şey de nasip olur inşallah.
Amin

Ebu Ali el Şexani Çevrimdışı

Ebu Ali el Şexani

Üye
İslam-TR Üyesi
aşka tutulmuş bir gencin yapması gereken en hayırlı şey; Allah'a teslim olmaktır. duasında; Ey Rabbim, sana teslim oldum. kaderine razı oldum ve işimi sana ısmarladım demesidir. yüce Rabbimiz en hayırlısı olanını o kuluna sunacaktır inşallah.

Üst Ana Sayfa Alt