Evet ahi bende bunun sonradan farkına vardim, zahir manasıyla evet duadan uzaklaştırıyor gibi görünüyor ancak ehli sünnet anlayışıyla yorumlandığıda Allah katında ve sadece Allah'ın bilebileceği bir kader değişmez. Fakat konu içeriğine göre örnek verecek olursak atıyorum bir bayanla evlenme niyetine girdiniz ve ilk denemede olmadı diyelim ailesel sebepler kiz beğenmedi vs.. çıkıpta şunu demek uygun olmaz benim kaderimde demekki bu kız yokmuş bu söz Allah korusun şirke bile gider çünkü senin kaderini yanlız Allah bilir. Eğer o kızı hala istiyorsan dua edeceksin isiare namazi kilacaksın Allah'a tevekkül edeceksin atıyorum olmadı kız baska biriyle evlendi yine demekki bu kız benim kaderimde yokmuş demek Uygun olmaz çünkü kaderini yalnız Allah bilir belki 1-2 ay sonra atıyorum yıllar sonra boşanacak ve seninle evlenecek bu durumu bilemezsin, hatta o süre zarfında sende baska biriyle evleneceksin belkide Allahu Teala ilk ettiğin duaya icabet edecek ve ikinizde eşlerinizden birinizden habersizce hakli sebeplerle boşanıp birbirinizle evleneceksiniz. milyon tane ihtimal sayabiliriz ama hiçbirimiz geleceği bilemeyiz. Daha önce ettigin dua hakkindada Allah'a dua ettimde kabul etmedi demende uygun değildir. Belkide Allahu Teala senin duanin karşılığını cennette verecektir, belkide dünyada o istediğinden daha iyisini verecektir belkide bu duan sebebiyle senin bilmediğin ve sadece Allahu Tealanin bilebileceği bir kötülük engellecektir.... Kul Allah hakkında suizan yapamaz uygun değildir sana annenden babandan daha merhametli bir Rabbin var, daima başına gelenlere ve özellikle Allahu Teala hakkındaki Hüsnü zannini korumak gerekir. Yani başına gelen şeyin senin hakkında bir imtihan aracı olduğunu bilmek gerekir, Allah hakkında suizanda bulunup isyan mi edeceksin veya Hüsnü zanda bulunup şükür mü edeceksin..
Not: bu yazdıklarım ancak beni bağlar