Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Video Ateist Prof Celal Şengör: Benim Damarlarımda Bir Damla Türk Kanı Yok ama Burayı Biz Kurduk

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Ateist Prof Celal Şengör:
" Benim Damarlarımda Bir Damla Türk Kanı Yok ama Burayı Biz Kurduk"
 
İmam Malik Çevrimdışı

İmam Malik

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ateist Prof Celal Şengör:
" Benim Damarlarımda Bir Damla Türk Kanı Yok ama Burayı Biz Kurduk"

M Kemal Atatürk dahil bu memleketin kurucu kadrosunun hiçbiri aslen türk değildir. Hatta daha ileri gideyim, yakın dönemi çıkartırsak bu ülkenin üst rutbeli subaylarıda Türk değildir.
Mahut bir subaydan bir süz nakledilir "Aptal Anadolulular, siz devlet işlerine ne karışırsınız. Sizin göreviniz çağırılınca askere gelmektir"
Bu kişilere sorsan Rumelide iskan edilen Türklerin soyundan gelmektedirler. Hatta bunun için Sultan Fatih'in Karamandan avrupaya Türk sürgün ettiğini iddia ederler. Halbuki, İstanbulu dışarda Tutarsak Rumelinin tamamı oranın halkıdır. Mısırlılar nasıl Müslümanlaşınca, Araplaşmışsa onlarda Türkleşmiştir ama aslen Avrupalıdırlar.
M Kemalin gah Malatya, gah Antepli yapılması bundandır. Aslının Selanikli ve çok kuvvetle muhtemel Rum, Makedon hatta Yahudi çıkması muhtemeldir.
Zaten Osmanlı zamanındada Avan için Türk kelimesi bu kesimi ifade ederdi, buna dair şöyle bir anektot tarihe geçmiştir:
Sarıkamış harekatı öncesi, dindar bir subay; Ateşli ve insanların İslami yönünü harekete geçiren bir hutbe irad eder. Asker ağlamaya ve birbiri ile helalleşmeye başlar. Bundan sonra Milliyetçi bir subay kalkar ve ikinci bir hutbe irad etmek maksadı ile "Hepiniz Türkmüsünüz" diye sorar. Biraz evvelki coşkulu atmosferden eser kalmaz ve asker büyük bir şaşkınlıkla "Estağfirullah" der.
Zira çoğu kendini Türk olarak değil; "Türkmen" yada "Yörük" olarak bilen bu askerlerede kendini "Türk" olarak ifade eden insanlar hep ikinci sınıf insan muamelesi yapmış. Onları hep küçük görmüştür.
Hep merak ederim, bu damarlarında bir damla Türk kanı akmayan "Türkler(!)" acaba onların adına ve onların yetkisi ile devleti idare ettiklerini söyledikleri gerçek Türklere sorsalardı, bu yaptıklarını yapabilirlermiydi...
 
Üst Ana Sayfa Alt