Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Video Ateizme Sürüklenen Eski Hadis İnkarcısından Sorulara Cevab ve Nasihatler

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Ateizme Sürüklenen Eski Hadis İnkarcısından Sorulara Cevab ve Nasihatler
 
A Çevrimdışı

asliar

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ateizme Sürüklenen Eski Hadis İnkarcısından Sorulara Cevab ve Nasihatler

Ben de bu konuda cok dusundum. En son inandigim sey su ki; mutlaka bu hadislerin icinde bir kac tane veya az bir oranda, yanlis/eksik vb. aktarilmis olan olabilecegini ancak vardir bir tevili diyerek ve bahsettigim sekilde Allah'a havale ederek butunuyle kabul etmek gerektigini dusunuyorum. Yani Allah tarafindan, bizim bunu dogrulama veya reddetme sansimiz bulunmadigi icin, butunuyle inandigimizda, araya karismis insan tarafindan kusurlu sozlerin de affedilecegine inaniyorum.

Kur'an gibi satir satirina korunmus oldugu kadar iddiali olmanin da, hadis inkarcilarina karsi koz veren bir tavir oldudugunu dusunuyorum.

Yani burdaki ince ayrim; butununu kabul etmek noktasinda.
 
A Çevrimdışı

Ahmed bin Teymiyye (R.H)

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu zamana kadar birçok alim gelip geçti. Nevevi olsun Suyuti olsun İbn Hazm olsun ibni hacer ibni kesir ibn teymiyye (Allah hepsinden razi olsun) hadis alanıyla uğraşmistir.

imam suyuti mutevatir hadisler kitabinda mutevatir hadisleri derledi. kettani de ayni adda bir eser yazdı.

buhari el camius sahihinde, müslim başka bir eserinde sahih hadisleri derledi.

suyuti el lealil masanua fil e hadisil mevzua'da, Aliyyul kari bir başka eserde, ibn cevzi başka bir eserde mevzu (uydurma) hadisleri derledi.

bu insanlar boşa calismadi, hadis inkarcilari acaba eline bir tane hadis usulu kitabi alip okudu mu? Allah hepsine hidayet versin
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt