M
Avrupadaki Ülkelerden Vatandaşlık Almak Küfür Müdür?
yani küfür mü büyük günah mı?
Her ikisinden de sakınmakla mükellefsin.yani küfür mü büyük günah mı?
Benim Fransa vatandaşlığım var bunu nasıl iptal ettirebilirim, vede Fransa’da bu olmadan yaşanabilir mi ? Bilginiz varmı?Her ikisinden de sakınmakla mükellefsin.
Sen soruyu sorarken "Vatandaşlık Almak" olarak sordun, ben de ona göre cevap verdim.Benim Fransa vatandaşlığım var bunu nasıl iptal ettirebilirim, vede Fransa’da bu olmadan yaşanabilir mi ?
Doğum yerim Fransa benim hiç haberim yok bu vatandaşlık olayından aileme sormam gerek sanırımSen soruyu sorarken "Vatandaşlık Almak" olarak sordun, ben de ona göre cevap verdim.
Sen isteyerek gidip almamışsın, muhtemelen orada bulunuyorsun. Türkiye'de bulunan herkes vatandaşlığını iptal ettirmiyor ki, zâruretten ötürü, burada bulunduğumuz için bu durumdayız. Eğer bu şekilde zâruret durumdaysan bu büyük günah veya küfür olmaz. Çünkü isteyerek gidip oranın vatandaşı olmak istemiyorsun.
İlmi Konu - Dar'ul Harb'in Kimliğini, Pasaportunu Vs. Taşımak
Dar'ul Harb'in Kimliğini, Pasaportunu vs. Taşımak Bu kimlik meselesini ben de merak ediyorum. Tağut C.ahiliyesi kimliği taşıyan herkes cahiliye kanunlarını otomatikman kabul etmiş sayılmıyor mu? Böylece de otomatikman ona kulluğu kabul etmiş olmuyoru mu? Eğer öyle oluyorsa ben vatandaşlıktan...www.islam-tr.org
Kardeşim mesele bu kadar basite indirgenip ayaküstü geçiştirilecek bir mesele değildir.Küfür değildir ister Tc vatandaşı olun ister fransa ister müslüman olmayan farklı bir ülkenin vatandaşı hiç fark etmez o ülkenin devlet yönetimini benimsemediğiniz sürece istediğiniz ülkenin vatandaşı olabilirsiniz..
Ben Fransa vatandaşlığını otomatik olarak orada doğduğum için vatandaşlık almışım, ama ailem Türkiye vatandaşlığını ayrı olarak almışlar bu küfür ise bunu iptal mi ettirmem lazımSen soruyu sorarken "Vatandaşlık Almak" olarak sordun, ben de ona göre cevap verdim.
Sen isteyerek gidip almamışsın, muhtemelen orada bulunuyorsun. Türkiye'de bulunan herkes vatandaşlığını iptal ettirmiyor ki, zâruretten ötürü, burada bulunduğumuz için bu durumdayız. Eğer bu şekilde zâruret durumdaysan bu büyük günah veya küfür olmaz. Çünkü isteyerek gidip oranın vatandaşı olmak istemiyorsun.
İlmi Konu - Dar'ul Harb'in Kimliğini, Pasaportunu Vs. Taşımak
Dar'ul Harb'in Kimliğini, Pasaportunu vs. Taşımak Bu kimlik meselesini ben de merak ediyorum. Tağut C.ahiliyesi kimliği taşıyan herkes cahiliye kanunlarını otomatikman kabul etmiş sayılmıyor mu? Böylece de otomatikman ona kulluğu kabul etmiş olmuyoru mu? Eğer öyle oluyorsa ben vatandaşlıktan...www.islam-tr.org
Eğer kullanmıyorsan ve gerek duymuyorsan tabii iptal etmek, sağlam bir yoldur.Ben Fransa vatandaşlığını otomatik olarak orada doğduğum için vatandaşlık almışım, ama ailem Türkiye vatandaşlığını ayrı olarak almışlar bu küfür ise bunu iptal mi ettirmem lazım
T.C devleti tağut bir devlettir ve bizlerde Tevhid akisinde müslümanlar olarak bu ülkenin vatandaşlarıyız, bir ülkenin vatandaşı olmanın dini açıdan ne gibi bir sakıncası olabilir.? Vatan hepimizin vatanı sadece tağutlar tarafından yönetiliyor...Kardeşim mesele bu kadar basite indirgenip ayaküstü geçiştirilecek bir mesele değildir.
Aslî kâfir beldelerin, aslî kâfir olmayanlara kıyasla tehlikesi mâlumdur. Ayrıca "devlet yönetimini benimsemediğiniz sürece istediğiniz ülkenin vatandaşı olabilirsiniz" sözü de delilsiz bir sözdür. Âlimler bundan sakındırmıştır.
İlmi Konu - Tüm Yönleriyle Velâ ve Berâ (Allah için Dostluk ve Düşmanlık)
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم Hamd, “Mü’minler, mü’minleri bırakıp da, kâfirleri dost edinmesinler, kim böyle yaparsa Allah katında bir değeri yoktur.”(Al-i İmran 28) buyuran Allah’a mahsustur. Salat ve selam ise Rasûlullah ﷺ’in, ehlinin, ashabının ve ila-yi kelimetullah...islam-tr.org
Ben bundan bahsetmiyorum. Senin söylediğin sözden, "Aslî kâfir ülkelerden vatandaşlık almakta bir beis yoktur." gibi bir sonuç çıkıyor. Sen belki bu niyetle söylememiş olabilirsin ama lafın ucunun nereye gideceğini de düşünmek gerek. Mesele bizim Türkiye'de bulunup bulunmamamız değil, zâruret durumu yokken gidip aslî kâfir olan bir ülkeden vatandaşlık alınır mı, alınmaz mı? konuştuğumuz konu budur.T.C devleti tağut bir devlettir ve bizlerde Tevhid akisinde müslümanlar olarak bu ülkenin vatandaşlarıyız, bir ülkenin vatandaşı olmanın dini açıdan ne gibi bir sakıncası olabilir.? Vatan hepimizin vatanı sadece tağutlar tarafından yönetiliyor...
Devlet ile vatanı birbirine karıştırmamak lazım bu ülkenin şeriat ile yönetildiği dönemlerde oldu...
Aslî kâfir ülkelerden vatandaşlık alınır bence dini açıdan bir sakıncası olmaz... Asli kafir olan bir ülkenin müslüman vatandaşları olmuş olur ve zamanla çoğalıp o ülkede müslüman bir güç olurlar. Belkide gayrimüslim birçok kişinin müslüman olmasına vesile olurlar....Ben bundan bahsetmiyorum. Senin söylediğin sözden, "Aslî kâfir ülkelerden vatandaşlık almakta bir beis yoktur." gibi bir sonuç çıkıyor. Sen belki bu niyetle söylememiş olabilirsin ama lafın ucunun nereye gideceğini de düşünmek gerek. Mesele bizim Türkiye'de bulunup bulunmamamız değil, zâruret durumu yokken gidip aslî kâfir olan bir ülkeden vatandaşlık alınır mı, alınmaz mı? konuştuğumuz konu budur.
Yukarıda attığım videonun da, bu konuda kâfi olduğu kanaâtindeyim.
Abi o zorunlu olmayan, zaten Amerikan vatandaşı olup tören vs... şeylere katılanlar için.