Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Bana Ne Tavsiye Edersiniz ?

فرقان Çevrimdışı

فرقان

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun aleyküm. Şu yaşadığımız tağuti düzende bu vesvelerden nasıl kurtulabilirim... Her yerden şirk ,küfür,haram sarmış yanımızı bu sistemi red etsekte bi yandan bir şekilde içine giriyoruz. Askerlik,tağutun kurumlarında evlilik,muhakeme,oy,sigorta,tağutun okullarında okumak,çocuklarımızı okutmak gibi daha benzeri şeyler. Şimdi işe girsen sakalına giyinişine karışıyorlar işsiz olsa olmaz işe girsen sakalını kessen olmaz. sigortada zorunlu evdekiler zaten düşman olmuş terorist diyor bana en doğrusu Müslümanın küfür ülkelerinden hicret etmesi gerek ama bana yardımcı olan yok derneğimdende yardımcı olan cıkmadı ben bu saydıklarımdan içimi sıkan sadece bana hicret etmemde yardımcı olcaka kimse bulamam. işe girsen sakalını kessen yine bitmiyor devlet kurumları, adliyeler içinde şeytani işler dönen yerlerede iş olursa yapabiliyorsun mesela elektirikçi bir adliye binasının elektiriğini yapması caiz değildir. bunu patrona nasıl anlatcaksın yani daha bir sürü vesvese. Sizden duanızı ve önerilerinizi bekliyorum...

فرقان Çevrimdışı

فرقان

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
misk kardeşim vesveseyi bırak ben 20 yıldır sakalımla özel kurumlarda çalışıyorum.imtihanın olmadığı bir yer mi var ? varsa bizede söyle biz de gidelim.
peki bu düzende evlenip çocuk sahibi olmak doğru bir davranışmı ? okula göndermessen şu sistemde hiç bir şey sahibi olamaz göndersen çocuk Anne babasından çok kamalist hocalardan eğitim alacak çocuğun akidesi bozulcak. sorun imtihan olmak değil her yerde imtihan var sorun şirke düşmemek dinini korumak. Yani Müslümanın Küfür diyarından İslam şeriatı yaşandığı bunun için çabalandığı bunun için canını veren insanlarla birlikte olması gerekmektedir.

ebu omer el-talasi Çevrimdışı

ebu omer el-talasi

Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun aleyküm. Şu yaşadığımız tağuti düzende bu vesvelerden nasıl kurtulabilirim... Her yerden şirk ,küfür,haram sarmış yanımızı bu sistemi red etsekte bi yandan bir şekilde içine giriyoruz. Askerlik,tağutun kurumlarında evlilik,muhakeme,oy,sigorta,tağutun okullarında okumak,çocuklarımızı okutmak gibi daha benzeri şeyler. Şimdi işe girsen sakalına giyinişine karışıyorlar işsiz olsa olmaz işe girsen sakalını kessen olmaz. sigortada zorunlu evdekiler zaten düşman olmuş terorist diyor bana en doğrusu Müslümanın küfür ülkelerinden hicret etmesi gerek ama bana yardımcı olan yok derneğimdende yardımcı olan cıkmadı ben bu saydıklarımdan içimi sıkan sadece bana hicret etmemde yardımcı olcaka kimse bulamam. işe girsen sakalını kessen yine bitmiyor devlet kurumları, adliyeler içinde şeytani işler dönen yerlerede iş olursa yapabiliyorsun mesela elektirikçi bir adliye binasının elektiriğini yapması caiz değildir. bunu patrona nasıl anlatcaksın yani daha bir sürü vesvese. Sizden duanızı ve önerilerinizi bekliyorum...
Askerliği ertele gitme sakın birkaç sene sabret sabredebilirsen hicreti dusunmen çok iyi Allah yardım etsin bu ülkede hayatini devam ettirebilmeyi düşünmek aptallık

E Çevrimdışı

Ebu SILA

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
peki bu düzende evlenip çocuk sahibi olmak doğru bir davranışmı ? okula göndermessen şu sistemde hiç bir şey sahibi olamaz göndersen çocuk Anne babasından çok kamalist hocalardan eğitim alacak çocuğun akidesi bozulcak.
...sen daha anası olmayan çocuğun okulunu hesap ediyorsun .bizim burada bir söz vardır (yaylada ki yoğurda sarımsak döğüyorsun.) Allah yardımcın olsun.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
peki bu düzende evlenip çocuk sahibi olmak doğru bir davranışmı ? okula göndermessen şu sistemde hiç bir şey sahibi olamaz göndersen çocuk Anne babasından çok kamalist hocalardan eğitim alacak çocuğun akidesi bozulcak.

Bu bakış açısıyla nesil nasil devam edecek?
Pratik bulundugunuz çözüm yolu bu mu ?
Kimse evlenmesin, çoluk cocuk yapmasin
Ne yapsin peki?

Asıl eğitim aile icinde verilir
Eğitim için bir şey yapmayıp
Direk okul ve cevreye birakirsaniz tabi ki çocuğun akli karışır..

Bu yamuk duzende dahi pek çok halis müslüman insan var.

Siz bunu dert edinip
Bir zinciri kiracaksiniz ki
Bilinçli musluman neslin devami gelsin.

فرقان Çevrimdışı

فرقان

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Benim Anlatmak istediğim dininden akidesinden hiç bir şekilde taviz vermemek. bu saydığım konularda hiç taviz vermeden yaşayan varmı bu sistemde ? Şuanki sistem tağutun elinde sadece kalbten reddetmek yetiryormu ? peki yaptığımız fiillerdende sorumlu değilmiyiz

ebu omer el-talasi

Üye
İslam-TR Üyesi
Benim Anlatmak istediğim dininden akidesinden hiç bir şekilde taviz vermemek. bu saydığım konularda hiç taviz vermeden yaşayan varmı bu sistemde ? Şuanki sistem tağutun elinde sadece kalbten reddetmek yetiryormu ? peki yaptığımız fiillerdende sorumlu değilmiyiz
Kardeşim taviz vermeden yasayamassin cihad yapar veya yapmazsin ama hicret şart ha yarin savaş çıkar o zaman kalinabilir

ebu omer el-talasi

Üye
İslam-TR Üyesi
Bu bakış açısıyla nesil nasil devam edecek?
Pratik bulundugunuz çözüm yolu bu mu ?
Kimse evlenmesin, çoluk cocuk yapmasin
Ne yapsin peki?

Asıl eğitim aile icinde verilir
Eğitim için bir şey yapmayıp
Direk okul ve cevreye birakirsaniz tabi ki çocuğun akli karışır..

Bu yamuk duzende dahi pek çok halis müslüman insan var.

Siz bunu dert edinip
Bir zinciri kiracaksiniz ki
Bilinçli musluman neslin devami gelsin.
Tam tersi hiç bir müslüman imaninin akibetinden emin olmaz muslumanin yapacağı küfür içinde dinini muhafaza etmek değil islam beldesinde dinini sakinmak

فرقان Çevrimdışı

فرقان

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşim taviz vermeden yasayamassin cihad yapar veya yapmazsin ama hicret şart ha yarin savaş çıkar o zaman kalinabilir
Bir buçuk milyar müslümanın bir islam devleti yok ve bu devleti kurmak istiyenlerin yanında olmamız lazım.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

İslam-TR Üyesi
Uzayda yaşıyorum subhanallah burdayım şimdilik ama eziyet gibi burda yaşamak benim için insaallah hicret aklimda bir müslümanın bu ülkeden hicret etmek nasıl aklinda olmaz anlamiyorum

Bu sistem dün gelmdi dtmetin bey,
Aklinizda olan lakin an itibariyle henüz gerceklestiremediginiz hicretin sebebleri her ne ise diğer insanlar icinde benzer kült sebepler geçerli.

Sadece siz değil pek cok insanin dusuncesinde var lakin nereye nasil sorunsaslindan dolayi tıkanıp kalıyor.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

İslam-TR Üyesi

Bu sistem bozukluğu sadece türkiye icin degil
Genel ahval boyle
Hal boyle olunca
Dunya duzeni/ sistemi
Tamamen müslümanlara zul edilircesine tam gaz devam ediyor

Savastiklari mevzu İslam olunca
Hayat şartlarımız illa ki zor
Lakin bir sekilde bizlerin de alternatif çalışmalar yapmasi lazim

Misal Eğitim hususundaki ev okulu çalışmaları
Yeterli mi
Değil elbette
Ama çalışmak lazım

ebu omer el-talasi

Üye
İslam-TR Üyesi
Bu sistem dün gelmdi dtmetin bey,
Aklinizda olan lakin an itibariyle henüz gerceklestiremediginiz hicretin sebebleri her ne ise diğer insanlar icinde benzer kült sebepler geçerli.

Sadece siz değil pek cok insanin dusuncesinde var lakin nereye nasil sorunsaslindan dolayi tıkanıp kalıyor.
Yeryüzü geniş gidecek yerde çok burdayken kimseye akil vermek istemiyorum ama gerçek bu

فرقان Çevrimdışı

فرقان

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Şuan dünyada bunun için çabalayan insanlar var az da olsalar çabalıyolar bende onlarla birlikte olmak istiyorum isteğim bu ama bunun için dua ediyorum başka ne yapmam gerek bilmiyorum.
Şüphesiz iman edenler, hicret edenler ve Allah yolunda cihad edenler; işte onlar, Allah'ın rahmetini umabilirler. Allah bağışlayandır, esirgeyendir. (2/218)

Nitekim Rableri onlara (dualarını kabul ederek) cevab verdi: "Şüphesiz Ben, erkek olsun, kadın olsun, sizden bir işte bulunanın işini boşa çıkarmam. Sizin kiminiz kiminizdendir. İşte, hicret edenlerin, yurtlarından sürülüp-çıkarılanların ve yolumda işkence görenlerin, çarpışıp öldürülenlerin, mutlaka kötülüklerini örteceğim ve onları, altlarından ırmaklar akan cennetlere sokacağım. (Bu,) Allah katından bir karşılık (sevap)tır. (O) Allah, karşılığın (sevabın) en güzeli O'nun katındadır." (3/195)

Onlar, kendilerinin inkâra sapmaları gibi sizin de inkâra sapmanızı istediler. Böylelikle bir olacaktınız. Öyleyse Allah yolunda hicret edinceye kadar onlardan veliler (dostlar) edinmeyin. Şayet yine yüz çevirirlerse, artık onları tutun ve her nerede ele geçirirseniz öldürün. Onlardan ne bir veli (dost) edinin, ne de bir yardımcı. (4/89)

Melekler kendi nefislerine zulmedenlerin hayatına son verecekleri zaman derler ki: "Nerde idiniz?" Onlar: "Biz, yeryüzünde zayıf bırakılmışlar (müstaz'aflar) idik." derler. (Melekler de: ) "Hicret etmeniz için Allah'ın arzı geniş değil miydi?" derler. İşte onların barınma yeri cehennemdir. Ne kötü yataktır o? (4/97)

Allah yolunda hicret eden, yeryüzünde barınacak çok yer de bulur, genişlik (ve bolluk) da. Allah'a ve Resûlü'ne hicret etmek üzere evinden çıkan, sonra kendisine ölüm gelen kişinin ecri şüphesiz Allah'a düşmüştür. Allah, bağışlayıcıdır, esirgeyicidir. (4/100)

Gerçek şu ki, iman edenler, hicret edenler ve Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenler ile (hicret edenleri) barındıranlar ve yardım edenler, işte birbirlerinin velisi olanlar bunlardır. İman edip hicret etmeyenler, onlar hicret edinceye kadar, sizin onlara hiçbir şeyle velayetiniz yoktur. Ama din konusunda sizden yardım isterlerse, yardım üzerinizde bir yükümlülüktür. Ancak, sizlerle onlar arasında anlaşma bulunan bir topluluğun aleyhinde değil. Allah, yaptıklarınızı görendir. (8/72)

İman edenler, hicret edenler ve Allah yolunda cihad edenler ile (hicret edenleri) barındıranlar ve yardım edenler, işte gerçek mü'min olanlar bunlardır. Onlar için bir bağışlanma ve üstün bir rızık vardır. (8/74)

Bundan sonra iman edip hicret edenler ve sizinle birlikte cihad edenler, işte onlar sizdendir. Akrabalar (mirasta) Allah'ın Kitabına göre, birbirlerine (mirasta) önceliklidir. Doğrusu Allah herşeyi bilendir. (8/75)

İman edenler, hicret edenler ve Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenlerin Allah katında büyük dereceleri vardır. İşte 'kurtuluşa ve mutluluğa' erenler bunlardır. (9/20)

Zulme uğratıldıktan sonra, Allah yolunda hicret edenleri dünyada şüphesiz güzel bir biçimde yerleştireceğiz; ahiret karşılığı ise daha büyüktür. Bilmiş olsalardı. (16/41)

Sonra gerçekten Rabbin, işkenceye uğratıldıktan sonra hicret edenlerin, ardından cihad edip sabredenlerin (destekçisidir). Şüphesiz senin Rabbin, bundan sonra da gerçekten bağışlayandır, esirgeyendir. (16/110)

Allah yolunda hicret edip öldürülen veya ölenlere gelince muhakkak Allah, onları güzel bir rızıkla rızıklandıracaktır. Şüphesiz Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır. (22/58)

Sizden, faziletli ve varlıklı olanlar, yakınlara, yoksullara ve Allah yolunda hicret edenlere vermekte eksiltme yapmasınlar, affetsinler ve hoşgörsünler. Allah'ın sizi bağışlamasını sevmez misiniz? Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (24/22)

Bunun üzerine Lut ona iman etti ve dedi ki: "Gerçekten ben, Rabbime hicret edeceğim. Çünkü şüphesiz O, güçlü ve üstün olandır, hüküm ve hikmet sahibidir." (29/26)

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Ben bu Kardeşleri hiç samimi bulmuyorum ! sakalım kesilmesin diyor tamam kardeşim gel sana göre de iş var ama ağır iyi de ben yapamam ?

Bu mahmut efendi cemaati gibi de mi hayatınızı idame ettiremiyormusunuz ? adamlar sakallı cubbeli ! çocuklarını okula göndermeyen bir kaç tanesini biliyorum

Üst Ana Sayfa Alt