Bu sitede çok kez insanları tekfir edene harici denildi, bende şunu diyorum bu insanlara harici deniyorsa buyrun Muhammed bin Abdulvahhab rha ve ailesine neden harici ve tekfirci denilmiyor? Zira Muhammed bin Abdulvahhab büyük şirkte mutlak muayyen gibi bir ayrımın bidat olduğunu ve İbn Teymiyyenin bu konudakini mezhebini yansıtmak için Mufidil Mustefid fi Kufri Tarikit Tevhid kitabını yazdı. Ve yine cehaletin büyük şirkte mazeret olmadığını Durerus Seniyye'de belirtti. Yine torunları, talebeleri yani ailesinden niceleri bu konuda kitaplar tasnif etti. Mesela Şeyh İshak bu konuda kitaplar tasnif etti. Şeyh Ebu Batın ve Şeyh Abdurrahman'da Mesailu Resaili Necdiyye'de bu konuda görüşlerini belirttiler.
Hatta bu sitede halkları tekfir eden bidatçı harici diye nitelendiriliyor. Muhammed bin Abdulvahhab'ın ailesinden Hamd bin Atik ise şöyle diyor : "Sizin el-Ahsa’nın halkından zorla alınan malların (ganimet) ticaretini yapan kişileri azarladığınızı işittim ve bu beni üzdü. Bu kişileri, sadece her La ilahe illallah diyenin hiç bir zaman kafir olamayacağını düşünen, dalalette olanlar azarlayabilir. Ulemanın sözlerini araştıran herkes, bir ülkede büyük şirkin yaygınlaştığını, yasak amellerin açıkça işlendiği ve İslam’ın inançlarının saklandığı zaman, bu ülkenin darul küfür olduğunu, o halkların mallarının ganimet olarak alınabileceğini ve onların kanlarının helal olduğunu bilir." Durerus-Seniyye el-Ecvibe en-Necdiyye 6/402
Hatta Hammad, cehaleti mazeret göreni bile şöyle tekfir etti : "Düşünün, eğer bir kişi Kabe'ye, makama, hateme, peygambere yada sahabeye dua eden birine : "Ey sen, Allah’tan başkasına dua etme." yada " Sen bir müşriksin." derse onu affedeceklerini mi zannediyorsunuz? Ya da ona karşı bir pusu kuracaklarını mı düşünuyorsunuz? Bu konuda tartışan kişi bilmeli ki o Allah’ın tevhidi üzere değildir. Allah’ın indinde tevhidi anlamamıştır ve Rasulullah Sallallahu Aleyhi Ve Sellem’in dinini gerçekleştirmemiştir." Durerus-Seniyye el-Ecvibe en-Necdiyye 9/259-263
Heralde şimdi bugün kilere HARİCİ TEKFİRCİ SAPIK diyipte Muhammed bin Abdulvahhab'a gelince kediye dönüşen münafıklara çağrımı anlamışsındır heralde. Garibanlar olunca "HARİCİ TEKFİRCİ" meşhurlar olunca "Şeyh"
Kardeşim...
Yukarıdada bir noktanın üzerinde durduğum bir yazı yazdım tekrardan okumanı tavsiye ederim.
Burada Meseleye duygusal olarak bakarsak hata yapmış oluruz. Bu şu misale çok benzer bir silahı kullanmayı bilmeyen kişinin eline verirsen hem kendisine hemde etrafına zarar verir.
Şimdi insanlar neden Muhammed bin abdulvehhaba harici demiyor meselesine gelince şundan dolayı demiyorlar.
Bazı cahiller cıkıp diyolarki çocugunu okula göndermek küfürdür veya şirktir buda büyük küfür ve büyük şirktir abdulvehhabda büyük şirki ve küfrü mazeret görmüyor diyorlar.
vs vs....
Önce bir küfür uyduruyorlar sonrada alimle onu destekliyorlar.
Böyle bir ilim şekli yokki ama.
Şeyhul islam ibn teymiyyenin Allah ona rahmet etsin dediği gibi."73 Fırkanında Delili var" Bu minvalde bir sözü var. Yani Özü kaybedersek malumatta boğuluruz. Özü yakalar ve Anlarsak Ozaman Meselelerde sorun yaşamayız.
Hay ve kayyum olan Rahman ve Rahim olan Allah azze ve celle bize iman etmemiz için kolay ve anlaşılabilir bir din göndermiş. O ki Zulm etmez ve bundan beridir.
Daha'da anlayamıyorsak sorun bizde var demektir dönüp tefekkür etmemiz ve kendimizi hesaba çekmemiz gerekmezmi.
Hem bunu yaparkende sadece kendimizle uğraşmış oluruz insanlarlada uğraşmaya vaktimiz olmaz.
Tartışmanın uzamamasını temenni ediyorum.
Vesselam....