İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sünette olsa doktor kontrolünde olması daha sağlıklı olmaz mı? Benim doktorum seninki çok ilerlediği için fizik tedaviden başka bi şey söyleyemem sana dedi.
Sünette olsa doktor kontrolünde olması daha sağlıklı olmaz mı? Benim doktorum seninki çok ilerlediği için fizik tedaviden başka bi şey söyleyemem sana dedi.
Benim bir sorum olacak ahi. MS hastalığı için hacamat önerir misiniz? Yengem yaklaşık 6 senedir MS hastası yani belden aşağısı tutmuyor...omuriliğinde iltihap varmış...Sağ elini de oynatamıyor sadece sol elini kullanabiliyor...Çok üzülüyoruz durumuna. Nerdeyse her namazımda dualarımda...
Sizinde duanızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum inşaAllah...
Benim bir sorum olacak ahi. MS hastalığı için hacamat önerir misiniz? Yengem yaklaşık 6 senedir MS hastası yani belden aşağısı tutmuyor...omuriliğinde iltihap varmış...Sağ elini de oynatamıyor sadece sol elini kullanabiliyor...Çok üzülüyoruz durumuna. Nerdeyse her namazımda dualarımda...
Sizinde duanızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum inşaAllah...
Sarımsak eksratı: 40 diş sarımsak ve 4 kilo limondan oluşan eksratımızı günlük muntazam şekilde üç sefer, bir tatlı kaşığı yada bir çeyrek cay bardağı ile alınacak.
Funda yaprağı cayı: aktardan alınacak çay günde üç sefer içilecek.
Enginar sirkesi: Günde 3 sefer çeyrek cay bardağı alınacak.
At kestanesi jeli: Günlük en asgari bir sefer varisli bölgenin üzerine, yukardan aşağıya masaj yapılacak
Banyo masajı: banyoya girmeden buzdolabına su konulacak, banyoda iken kasık bölgesi toplardamar dönüş noktalarına masaj yapılıp kan dolaşımının tavan yapması sağlanacak. Sonrasında buzlu su kasıklardan aşağı dize doğru dökülecek.
Sonrasında hacamat ve sülük..
İlk seans: Hastamız tedavisi ne başladıktan sonra, hastaya ilk uygulanacak hacamat ve sülük seansı..
Bir leğen içerisine su doldurulup kıl sülüklerden 10 illa 12 adet suyun içerisine bırakılacak. Ayağımızı leğenin içersinde koyacağız.sülükler parmak aralarını tutacaktır. Hasas bölge olduğu için kan akışı çok olacaktır.
Sülükleri ayak bölgesine koymamızdaki maksat, toplardamar dönüş noktalarının başlangıçı olması..(sülüklerin küçük olmasına dikkat edin)
Sülükler o bölgede çalışırken bacaktaki varis olmayan bölgeler tespit edilip 4ila 6 yerden hacamat YAPILIR. Hacamat sonrası noktalarına 1ila 2 adet orta boy sülük koyulur. Sülükler düşene kdar orada kalır. İsteğe bağlı kupayla vakumlama Yapılır. Yada kanın akmasına müsade edilir.