M
Değerli kardeşlerim şu Hadis ile ilgili görüşlerinizi merak ediyorum bir sofi şu hadisi Aşağıdaki gibi yorumladı ve şeyhinin Allah'ın veli kulu olduğunu ve herşeyi Allah'ın bildirmesi ile yapabileceğini görebileceğini ve duyabileceğini söyledi.. Siz nasıl yorumlarsınız..Vesselam
hadis:
Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz buyuruyor ki:
“Rabbimiz ben bir kulunu seversem onun gören gözü olurum, onun tutan eli olurum, onun yürüyen ayağı olurum, onun konuşan dili olurum, onun işiten kulağı olurum.Tezkiratul Huffaz 1/3, Buhari 1.cilt
Sahih-i Buhari Tecrîd-i Sarih, Cild 12, Hadis No: 2042; Ramuzu'l-Ehadis, Hadis No: 4094; Berika, Cild 1, Sayfa: 31
sofinin yorumu:
KARDEŞİM MEVLA BEN BİR KULŞUMU SEVERSME DİYOT R GÖREN GÖZ OLURM
UZAK BİR MESAFEYİ GÖRMESİDİR
İŞİTEN KULAGI OLURM DEMESİ UZAK BİR YERDEKİ SESİ DUYMASIDIR
YÜRÜGEN AYAGI DEMESİ BİR YERDNE BİR YERE ANINDA GİDMESİDİR
birde şunu eklemiş
“Allah içinizden iman edenleri yüceltir. Bunlardan kendilerine ilim verilmiş olanları ise kat kat derecelerle yükseltir.” (Mücadele: 11)
AYET NEDİYOR KARDŞEİM
KENDİLERİNE İLİM VERLİMİŞ BU İLİM NE İLMİDİR SENCE
hadis:
Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz buyuruyor ki:
“Rabbimiz ben bir kulunu seversem onun gören gözü olurum, onun tutan eli olurum, onun yürüyen ayağı olurum, onun konuşan dili olurum, onun işiten kulağı olurum.Tezkiratul Huffaz 1/3, Buhari 1.cilt
Sahih-i Buhari Tecrîd-i Sarih, Cild 12, Hadis No: 2042; Ramuzu'l-Ehadis, Hadis No: 4094; Berika, Cild 1, Sayfa: 31
sofinin yorumu:
KARDEŞİM MEVLA BEN BİR KULŞUMU SEVERSME DİYOT R GÖREN GÖZ OLURM
UZAK BİR MESAFEYİ GÖRMESİDİR
İŞİTEN KULAGI OLURM DEMESİ UZAK BİR YERDEKİ SESİ DUYMASIDIR
YÜRÜGEN AYAGI DEMESİ BİR YERDNE BİR YERE ANINDA GİDMESİDİR
birde şunu eklemiş
“Allah içinizden iman edenleri yüceltir. Bunlardan kendilerine ilim verilmiş olanları ise kat kat derecelerle yükseltir.” (Mücadele: 11)
AYET NEDİYOR KARDŞEİM
KENDİLERİNE İLİM VERLİMİŞ BU İLİM NE İLMİDİR SENCE