Çözüldü "Benim Ümmetimin Helâkı Kur'anda ve Sütte Olacaktır" Rivayetin Sıhhati Nasıldır?

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
SORU :
"Benim Ümmetimin Helâkı Kur'anda ve Sütte Olacaktır" Rivayetin Sıhhati Nasıldır?

Ukbe b. ‘Âmir el-Cuhenî -Allah O'ndan razı olsun- şöyle dedi: Ben Allah Rasûlü sallallâhu 'aleyhi ve sellemi şöyle buyururken işittim:
“Benim ümmetimin helâkı Kuran’da ve sütte olacaktır.”
Dediler ki:
-Ey Allah'ın Rasûlü! Kitab ve süt nedir?
Allah Rasûlü sallallâhu 'aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
-“Kurân’ı öğrenirler ve onu Allâh 'Azze ve Celle’nin indirdiği mananın dışında tefsirini yaparlar. Sütü severler. Böylelikle de köylere yerleşerek cemaati ve cumaları terk ederler.”

(Ahmed: 17425) ; Ebu Yala: 1746)

Ukbe b. ‘Âmir el-Cuhenî (Allah O'ndan razı olsun) şöyle dedi: Ben Allah Rasûlu (sallallâhu 'aleyhi ve sellem)'i şöyle buyururken işittim:
Benim ummetimin helâkı Kuran’da ve sütte olacaktır.”
Dediler ki: -Ey Allah'ın Rasûlu! Kitab ve süt nedir?
Allah Rasûlu (sallallâhu 'aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu: “Kurân’ı öğrenirler ve onu Allâh 'Azze ve Celle’nin indirdiği mânanın dışında tefsirini yaparlar. Sütü severler. Böylelikle de köylere yerleşerek cemaati ve Cumuaları terk ederler.
(Ahmed İbn Hanbel, Musned, Muessesetu’r-risale, 1421 / 2001, 28 / 638; Ebu Ya’la, Musned, hadis no: 1746)

Zayıf rivayet.

Hadisin senedinde yer alan İbn Lehia adındaki ravi zayıf kabul edildiğinden ilgili rivayet de zayıftır. (Heysemi, Mecmau’z-Zevaid, hadis no: 3182-83, 13210)

Geri
Üst Ana Sayfa Alt