Besmele Ile Küfre Girmek

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
AK Parti Bursa milletvekili Bennur Karaburun Meclis'teki yemin törenine 'Besmele'yle başladı.

Cok tuhaf degil mi, Allah cc ismiyle baslayarak küfre girmek de oluyor. Bazi ahmaklar ise bunu islami, tevhidi bir durus gibi anlamaz mi....

Peki ne varda kisi besmele cekerek küfre giriyor.

Iste o küfür yemini...

ANAYASA MADDE 81 Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

iste bir haber sitesinden bu konu üzerine gelen yorumlar, buradan insanlar arasinda imani ölcünün ne düzeyde oldugunu varin siz hesap edin...

mJWbsyh.png

Küfürde duraklamalari yok tam gaz devam.

Devlet-i 'Aliyye Çevrimdışı

Devlet-i 'Aliyye

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Oy Kullanmaya ve Meclise girmeye cevaz verenleri tekfir etmemenizi ama onların fetvasına dayanarak/güvenerek bu fiilleri işleyen kimseleri tekfir etmenize anlam veremiyorum. Aynı şekilde imanı "kalp ile tastik"den ibaret görenleri değilde, onların bu fetvalarına dayanarak yine bu fiilleri işleyenleri tekfir etmenize anlam veremiyorum.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

Away

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Allah’tan Başkası Üzerine Yemin Etmek

Allah Subhanehu ve Teâlâ yarattıklarından dilediği üzerine yemin eder. Kulların ise Allah’tan başkası üzerine yemin etmeleri caiz değildir. İnsanlardan birçoğunun ağzında dolaşan sözlerden biri de Allah’tan başkası üzerine yemin etmektir. Yeminde, ancak Allah’ın layık olduğu bir tür ta’zim vardır. Abdullah ibni Ömer (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Dikkat ediniz! Allah-u Teâlâ, babalarınız üzerine yemin etmenizi yasaklıyor. Kim yemin edecekse Allah’ın üzerine yemin etsin ya da sussun!’ buyurdu.”

Buhari

Yine Abdullah ibni Ömer (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Allah’tan başkası üzerine yemin eden Allah’a şirk koşmuştur!’ buyurdu.”

Ahmed Müsned 2/125, Albânî Sahihu’l-Cami 6204

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyuruyor:

“Namusu üzerine yemin eden bizden değildir!”

Ebu Davud 3253, Albânî Es-Silsiletü’s-Sahiha 94

Kâbe üzerine, namus ve şeref üzerine, birilerinin bereketi ya da hayatı üzerine, Nebinin ya da velinin makamı üzerine, babalar ve anneler üzerine, çocukların başı üzerine yemin etmek caiz değildir. Bütün hepsi haramdır. Bunlardan biriyle yemin edenin sahih hadiste belirtildiği gibi kelime-i tevhid getirmesi gerekir.

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyuruyor:

“Kim yemin eder ve yemininde “Lât ve Uzzâ üzerine” derse “La İlahe İllallah/Allah’tan başka ilah yoktur” desin.”

Buhari

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Bu sabah haberlerde baktim da
Herkes bir tip yemin etmiş.
Biri devrimci haller
Biri rabia hareketli
Biri yakasinda fotoğraf filan.
Milletin vekilleri de bir atarli giderli
Bir tripler bi şovlar.)

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Oy Kullanmaya ve Meclise girmeye cevaz verenleri tekfir etmemenizi ama onların fetvasına dayanarak/güvenerek bu fiilleri işleyen kimseleri tekfir etmenize anlam veremiyorum. Aynı şekilde imanı "kalp ile tastik"den ibaret görenleri değilde, onların bu fetvalarına dayanarak yine bu fiilleri işleyenleri tekfir etmenize anlam veremiyorum.

Forumda en son satasacagin kisilerden biri benim. Normal ictenlikle böyle yazsan sana nasihat ederdim ancak kuruntulu oldugunu görüyorum. Forumumuzun gecmisinden günümüze bakarsan neden birilerini tekfir edip neden birilerini tekfir etmedigimizi forumumuzu az bilen kisi bilir ve hatta bunu sadece forumu takip eden degil, piyasanin tekfirci dedigi kesim de bilir mürciye denilen kesimide bilir. Ondan dolayi bos kuruntuna verecek cevabi vermeyecegim zira sorunun yanitini zaten kendin bir yerlerden kopyala yapistir yaparken foruma konu acmissin.Iste kopyala yapistir yap icindeki icerikden haberin olmasin ama o icerikle ilgili baskalarini birseylerle itham et. Cahillik bu olsa gerek.

Cahillerle ugrasacak vaktimde malesef yok.

E Çevrimdışı

Ebu Mervah

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Ecmain kardeş.Sadece içimden geçenleri bir an için sesli düşünüp yazıya döküyüm dedim.Yani o mecliste o küfür ve şirk yeminine besmele ile başlayan kadın, besmele ile içki içmeye başlasa, bence Allah katında o amel, besmele ile o yemini okumaktan daha hafif kalırdı.Kadın Allah'ın indirdiğiyle hükmetmeyeceğine namusu ve şerefi üzerine yemin ediyor.Buna da Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla başlıyor.Yani o insan diyor ki;"Ey Rahman ve Rahim olan Allah'ım!!! Senin indirdiğinle hükmetmeyeceğime yemin ederim." resmen Allah'la alay ediyor...