Ve aleykum selamu ve rahmetullahi ve berakatuhu ahi, müsait bir zamanda inceleyeyim inşaAllah.Selamun aleykum ve rahmetullahi ve bereketuhu
Yıllar önce şu kitabı okumuştum:
Ekli dosyayı görüntüle 34522
Bu kitapta hatırladığım bazı bölümlere değinmek istiyorum:
Beyin, sağ ve sol olmak üzere iki yarım küreye ayrıldığını söylüyordu. Kitapta, genellikle insanlarda sağ yarım kürenin daha baskın olduğu iddia ediliyordu. Ayrıca, zekası yüksek olan kişilerde sol yarım kürenin diğer insanlara kıyasla daha aktif çalıştığı belirtiliyordu. Örneğin, matematikte başarılı olanların beyninin sol tarafının daha fazla devreye girdiğini vs yazmıştı.
Kitapta beynimizi güçlendirmek istiyorsak sol yarım küremizi çalıştırmamızın gerektiğini yazmıştı .Bunun için bir yöntem olarak, eğer sağ elinizle yazı yazıyorsanız, her gün belirli zamanlarda sol elinizle yazma alıştırmaları yapmanız öneriliyordu. Bu tür egzersizlerle beynin sol tarafını aktif hale getirip geliştirebileceğiniz ve böylece genel olarak beyninizi güçlendirebileceğinizi fade ediliyordu.
Bu kitabın yazarına ait şu videoyu da izlemiştim:
Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Yazar burada da benzer fikirleri paylaşıyor ve beyin gelişimi üzerine pratik öneriler sunuyor.
Ve aleykum selam ve rahmetullah ahi,Selamunaleyküm bence yazarken yapay zekayı çok kullanarak yazmayın.Bir okur-yazar Müslüman olarak bu durum kalplere benim şahsım adına geçmemekte.Sizin kendi kalemlerinizle yazdıklarınız sizi yansıtmalı.
@Abdulmuizz Fida
Bir din kardeşiniz olarak ben sizi sadece uyarıyorum bir eleştiridir yanlış anlamayın.
Bu işin öncülü bu forumda benim ancak etikette Abdulmuizz abi olmuş. Kişiye özel görünüyor bu eleştiriniz, ancak aynı zamanda genel gibi de; ona binaen dahil oluyorum:
Bu konuda 1,5 yıldır yardım çağrısı yapıyorum, uygun kişi çıkmıyor; ve bu durumda elimdeki iki seçenekten biri:
Kitabı yazmamak;
Diğer seçenek ise:
Yapay zeka eşliğinde yazmak.
Bilmiyorum siz olsanız hangisini seçerdiniz.
Nitekim hadisi şerifte "istişare eden yanılmaz" diyor ve ayette de 'karardan önce istişare et' emri var. Ancak 1,5 yılda davetime "ben kitabı yazıp bitirene kadar destek olmak üzere" icabet eden olmadığı gibi (geçici oldu ama yetmedi); "insanmış, değilmiş, zekâ mı zekâ" diyerek yapay zekâya yönlenme sebebim budur.
Bu arada yazan yine ben olacağım, sadece bilgi kontrolü ve ifademdeki ağırlıkları atmak ve imlâ kontrolü desteği alacağım inşaAllah.
Ki, sizin yapay zekâdan ötürü kalbinize işlemediğinizi ifade ettiğiniz gibi, bundan çok daha fazla "benim yazılarımın uzun ve karışık olması sebebiyle anlamadığını söyleyen" var. Buna kendi arkadaşlarım ise en başta dahil, nitekim yaşadıkları zaman darlıkları kendilerinde konsantrasyon bırakmış durumda değil ve benim gibi detay anlatım yapan kişilere odaklanacak hiç halleri kalmamış durumda.
Yani, işin arka planında çok farklı şeyler var.