Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Beytekin Osmanlı ve ATESIST e

yusuf Çevrimdışı

yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Tamam da kardeş örnek olarak verdiğin ayetler başka mevzular içerisinde, burada olay aynı , kişiler aynı. adam diyorki iş bitmeden önce dediğiyle iş bittikten sonra dediği tutmuyor, şaşırmış diyor. Tutarsızlıkla tezatlık aynı şey değil ki. Ben bu adama ne diyecem ?



o ateiste soyle okuma okudugunu anlama dersleri alsin.. cunki orada ne celiski, tezat nede tutarsizlik var ... bence sende okudugunu anlama dersleri al.. bol bol kitap okuyun, insanlar celiski kelimesini nicin kullaniyor onu arastirin .. sozlukte okuyabilirsiniz , size Abdulmuizz Fida cok guzel aciklamis lakin siz daha anlayamamissiniz sorun bu .. sen anlamasanda o ateiste Abdulmuizz Fida nin yazisini okut o belki anlar ...


Oysaki işin başında söyledikleri ile iş bitimi allahın söylediklri birbirini kelime olarak tutmuyor. İşin Başında '' ibliys Düşman'' deyimlerini kulanana allah iş sonrası ŞEYTAN-MUBİYN deyimlerini ekledi:
şimdi adem ve eşi 7/22 de buna itiraz edebilirlerdi Yarabbi sen bize İbliysin düşman olduğunu söylemiştin ŞEYTANın APAÇIK düşman olduğunu değil deselerdi haklı olurlarmıydı? olmazlarmıydı?


HAKLI OLMAZLARDI CUNKI ADEM AS O ATEIST GIBI AHMAK DEGILDI, SEYTAN=IBLIS DENDIGI ZAMAN AYNI SEYI ALGILIYORDU ... sen anlamiyorsun diye ADEM AS dan Allah swt.yi anlamamasini bekliyorsun .. HAMDOLSUN ADEM AS DA SONRADAN GELEN HER MUSLUMANDA BUNU ANLIYOR VE NE TEZAT NEDE CELISKI NEDE TUTARSIZLIK GORUYOR

sen ve o atesit haric



İlk söylenen ibliys senin ve eşin için DÜŞMANDIR
Sonra söylenen : ŞEYTAN ın sizin APAÇIK DÜŞMAN olduğunu söylemedimmi?
ibliysin yerine şeytan, düşmanın önüne de apaçık kelimeleri konulmuş.

ibliysin yerine şeytan ...... EVET NE FARK ETTI? ONU ANLATIN, ONA GORE YAZALIM


düşmanın önüne de apaçık (apaçık düşman) ..... EVET NE FARK ETTI mesela ben o atesiste AHMAK demistim bu yazindan sonra APACIK AHMAK DIYORUM celiski nerede ?

( SENIDE SAMIMI SAYARAK CEVABLIYORUM .. SENIN DURUMUNDA, O ATEiSTEN FARKLI DEGIL ONUDA BIL, INS)






.
 
Beytekin Osmanlı Çevrimdışı

Beytekin Osmanlı

Üye
İslam-TR Üyesi
Yanlışım varsa düzeltin , hatırladığım kadarıyla ibliys cinlerdendi , şeytan ibliystendi. Cin=ibliys olmadığına göre ibliys=şeytan nasıl olabiliyor ? :S Hem farklı kelimeler bunlar, bi varlığa niye farklı farklı isimler koysunki Allah ? Adam ibliysle şeytan nasıl aynı şey olabiliyor diyor
 
J Çevrimdışı

jihat fisabilillah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ateistforum da bir hadis inkarcısı vardı.ateistler kur'an da şu cümle saçma dediğinde o hadis inkarcısıda onlara atatürk ün şu sözünü söylerdi

"size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum" derdi ki atatürk ne saçma bir söz söylemiş.sonra ateistler saatlerce o sözü açıklamaya çalışırlardı.Orda onu kastetmiyor şunu kastediyor diye açıklama getirirlerdi.Çocuk da şu atatürk ün sözünü anlamaya çalıştığınız kadar Kur'an ı anlamaya çalışsanız sorun kalmaz derdi.İşte ateistlerin tavrını en iyi özetleyen tartışma buydu.Anlamak istemeyen insanlara hiçbir şey anlatamazsın
 
yusuf Çevrimdışı

yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Beytekin Osmanlı bak kardes anlamadiysan soyle anlamdigin kismi aciklamaya calisalim ..

TÂHÂ 117. Bunun üzerine: Ey Âdem! dedik, bu, hem senin için hem de eşin için büyük bir düşmandır. Sakın sizi cennetten çıkarmasın; sonra yorulur, sıkıntı çekersin!

ayetinde zaten Allah swt apacik bir sekilde seytanin dusman oldugunu soyluyor, taha 117 de seytanin apacik bir dusman oldugunu anlamanizi engelleyen nedir?

SIZIN SORUNUNUZ (tezat, celiski yada ne derseniz ) :

.AYETLERDE SEYTANI TANIMLARKEN (büyük bir düşman, apaçık bir düşman) AYNI KELIMELERIN KULLANILMAMIS OLMASIMI?
.YOKSA TAHA 117'DE AYETTE SEYTANIN APACIK BIR DUSMAN OLDUGUNUN ANLASILMAMASIMI ?



.
 
M Çevrimdışı

MUNZİR

Üyeliği İptal Edildi
Banned
BİR MÜSLÜMAN NASIL SEMİZ DOMUZ YAVRULARI OLAN ATEİSTLERİN ZIRVALADIKLARI ŞEYLERİ KAFASINA TAKAR? NASIL ŞÜPHEYE DÜŞER NASIL ONA CEVAP VERMENİN DERDİNE DÜŞER? BU AŞAĞLIK DURUMA NASIL GELİR BİR MÜSLÜMAN

DÜNYADA AŞAĞILAR AŞAĞISI OLAN BU KUDURGANLARI NASIL ADAM YERİNE KOYAR BEN ONU ANLAMIYORUM
 
yusuf Çevrimdışı

yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Âyetlerimizi geçersiz kılmak için çaba gösterenler var ya, işte onlar cehennemliklerdir. HACC - 51
 
İZZETLİ Çevrimdışı

İZZETLİ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
bir kişi kendince düzgün gördüğü her şeye düzgün müspet yaklaşır aksi halde aksi tutum sergiler akıllı insanlar Kurana müsbet bir akılla yaklaşırlar ve karşılığını alırlar ama hem salak hemde fasık olanlar olumsuz yaklaşır hep olumsuzluk bulurlar şimdi kuran diyelim ki 1 bu beyinsizler daima 0 çıkan sonuç sıfır olur
 
E Çevrimdışı

ENSARİ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Öncelikle İmanımız tam olmalıdır yani kesinlikle şek ve şüpheler barındırılmamalıdır..İman için Kur'andaki ayetleri anlamaz isekte mutlak surette inanmamız lazımdır o mübarek Kur'an da ne deniliyorsa doğrudur. onda kesinlikle çelişki yoktur vede bu şekilde imanımız tam olmalıdır..elbet bu tip konular genellikle özelliktede turan dursun denilen eski müftü bozuntusunun forumlarında çıkıyor,onlar orada hep genellikle felsefe dili ile konuşurlar,neden ve niçin sorusunu yöneltirler kişiye konuştukları bilgisi zayıf olan kişilerde tesirli olur,etkileyici uslüpte izahat ederler pek çoğu Kur'anı okumuştur ama bakmakla görmek farklı olduğundan hiç bir zamanda hidayet nasip olmaz.onun içindirki o forumlarda bulunmak abesle iştigalden öteye gitmez.Kur'an apaçık bir ilimdir vede orada anlatılanları özelliklede avam tabakasına sahip bizler tarafından mana verilmesi,yorumlanmasıda abestir..değilmiki bu sapıklıkların çoğu Kur'ana yanlış mana verildiğinden olmuştur.şurada denemesi bedava herkes mealden okuduğunu orada anlatılanı sorsak yüzlerce farklı mana çıkarırızki bu çok tehlikelidir.Herkesin anlamasınada lüzum yoktur Ehli sünnet alimlerinin tefsirleri bizim neyimize yetmemektedir.Kuranı anlamak için sadece arapça yetmez,velevki Kuran belli bir zamana değil ta kıyamete kadar geçerli olacak bir süreci kapsamaktadır,onun içindirki oradaki yalın manayı ancak ve ancak müştehid seviyesinde olan alimler anlar.vesselam.
 
A Çevrimdışı

Ahvezi

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Cinn demek görünmeyen, perdelenmiş demektir. Alimlerde ihtilaf etmiştir İblis cinlerden mi, yoksa melek idi sonradan mı küfre battı diye. Yani Allah'ın iblise "Cin" demesi, onun görünmezliği manasındadır.

Yine Allah meleklerede cin demiştir : "Bir de cinleri Allah’a birtakım ortaklar yaptılar. Oysa onları O yarattı. Bilgisizce Allah’a oğullar ve kızlar da uydurdular. O, onların niteledikleri şeylerden uzaktır, yücedir."

Bilindiği gibi mekke müşrikleri diyorlardı ki "Melekler Allah'ın kızlarıdır -haşa-". Buda gösteriyor ki cin bazen görünmeyen şeylerin hepsi için kullanılırken, bazende "Cin" ismiyle meşhur olan yaratıklara has olarak kullanılmıştır.

İnsanlara tavsiyem böyle boş işleri bıraksınlar. Çok insan millete cevap vereceğim diye, iki gramlık beyniyle bu dinde -aklınca- hata bularak ateist oldu.
 
Üst Ana Sayfa Alt