Tamam da kardeş örnek olarak verdiğin ayetler başka mevzular içerisinde, burada olay aynı , kişiler aynı. adam diyorki iş bitmeden önce dediğiyle iş bittikten sonra dediği tutmuyor, şaşırmış diyor. Tutarsızlıkla tezatlık aynı şey değil ki. Ben bu adama ne diyecem ?
o ateiste soyle okuma okudugunu anlama dersleri alsin.. cunki orada ne celiski, tezat nede tutarsizlik var ... bence sende okudugunu anlama dersleri al.. bol bol kitap okuyun, insanlar celiski kelimesini nicin kullaniyor onu arastirin .. sozlukte okuyabilirsiniz , size Abdulmuizz Fida cok guzel aciklamis lakin siz daha anlayamamissiniz sorun bu .. sen anlamasanda o ateiste Abdulmuizz Fida nin yazisini okut o belki anlar ...
Oysaki işin başında söyledikleri ile iş bitimi allahın söylediklri birbirini kelime olarak tutmuyor. İşin Başında '' ibliys Düşman'' deyimlerini kulanana allah iş sonrası ŞEYTAN-MUBİYN deyimlerini ekledi:
şimdi adem ve eşi 7/22 de buna itiraz edebilirlerdi Yarabbi sen bize İbliysin düşman olduğunu söylemiştin ŞEYTANın APAÇIK düşman olduğunu değil deselerdi haklı olurlarmıydı? olmazlarmıydı?
HAKLI OLMAZLARDI CUNKI ADEM AS O ATEIST GIBI AHMAK DEGILDI, SEYTAN=IBLIS DENDIGI ZAMAN AYNI SEYI ALGILIYORDU ... sen anlamiyorsun diye ADEM AS dan Allah swt.yi anlamamasini bekliyorsun .. HAMDOLSUN ADEM AS DA SONRADAN GELEN HER MUSLUMANDA BUNU ANLIYOR VE NE TEZAT NEDE CELISKI NEDE TUTARSIZLIK GORUYOR
sen ve o atesit haric
İlk söylenen ibliys senin ve eşin için DÜŞMANDIR
Sonra söylenen : ŞEYTAN ın sizin APAÇIK DÜŞMAN olduğunu söylemedimmi?
ibliysin yerine şeytan, düşmanın önüne de apaçık kelimeleri konulmuş.
ibliysin yerine şeytan ...... EVET NE FARK ETTI? ONU ANLATIN, ONA GORE YAZALIM
düşmanın önüne de apaçık (apaçık düşman) ..... EVET NE FARK ETTI mesela ben o atesiste AHMAK demistim bu yazindan sonra APACIK AHMAK DIYORUM celiski nerede ?
( SENIDE SAMIMI SAYARAK CEVABLIYORUM .. SENIN DURUMUNDA, O ATEiSTEN FARKLI DEGIL ONUDA BIL, INS)
.