Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ÇözüldüBiât Bozmak Haram mıdır ve Emîr Biâtlısını Azledebilir mi?
عَلَيْكُمُ ٱلسَّلَامُ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَكَاتُهُ
İslam cemaatinin meşrû bir emirinden sebebsiz veya hatalı olarak cemaatten ayrılması, verdiği biatı bozması câiz olmayıp haramdır.
Sorunuz üzerine Biat verilen emir, istediği gibi biatlısını kafasına göre biattan azletmesi zulûmdur, haramdır.
Ahdi Bozma, Cemaatten Ayrılmanın Hükmü AHDİ BOZMANIN HÜKMÜ Müslümanların halifesine yapılan bey’atı bozmanın hükmü ile kişilerin birbirlerine verdikleri ahdi tutmamanın hükmü aynı mıdır? Aşağıda Allah’ın izni ile bu sorunun cevabı ile alakalı açıklama gelecektir. Gelecekte Allah’ın izni...
islam-tr.org
Darul Küfürde Seçilen Cemaat Emirine İtaat Etmeyip Terk Etmenin Hükmü?
Selamun aleykum ve rahmetullah ve berakhatuhu Kardeşlerim bu konuda cehaletim var ve bir kaç başımdan geçen olayı anlatacağım inşaALLAH aaraştırsamda birşeyler bulamadım sizlere soruyorum bilgilendirin inşaALLAH. Bizim küçük çaplı bir cemaatimiz vardı bizlerde cemaate emir/imam seçmek istedik ki...
Selamun Aleykum Abdulmuizz Fida Hocam. Kafamı karıştıran bazı sorular var. 1-)Ehli Bidatın hepsi kafir midir? 2-)"Ümmetin Mütevatir Hadis dediğini inkar etmek kişiyi kafir yapar" demişsiniz.Peki burada ehli bidatın(mutezile,Hariciye gibi) görüşleri de alınır mı? Neden sadece Ehli sünnetin...
islam-tr.org
Bidat Ehlinden Hadis Alınmaz Kuralında Çelişki mi Var?
Biliyorsunuz, Muhaddisler arasında bidat ehlinden hadis alınmaz diye veya en azından bidatine davet edenden hadis alınmaz diye bir kural var. Bu kaide çok çelişkili ve mantıksız gözüküyor. Muhadissler bu kuralı neye dayanarak koymuş müemma. Kuraldaki tutarsızlığı anlamak için bir örnek...