M
Kardeşlerim, benim şöyle bir sorunum var: Şimdi ben günümüzde olan çoğu bilginin(Siyaset,Tarih,sanat vs) hep uydurma yalan olduğuna inanıyorum. Özellikle dünyayı kafirlerin yönettiğine(sebepsel olarak) inandığım için her bilginin onlar tarafından uydurulduğuna inanıyorum. Bunun zararı ise sadece Kuran'a tam inanıp, hadis ve alimlerin yazılarına şüphe ile bakmama sebep veriyor. Yani Kuran'a inanıyorum ama mesela bir hadisin hadis olup olmama noktasında çok şüpheye giriyorum. Aklıma şu geliyor: "Sonuçta kafirler dünyayı yönetiyor, bu adamlar istese hadisleri değiştirebilir, uydurabilir. Sonuçta Allah sadece Kuran'ın değişmeyeceğine söz vermiş, hadislerin değil. Bunun dışında önemli islam alimlerine de güvenemiyorum. Ne bilim İmam Gazali gibi önemli alimlerin yazdığı kitaplar hakkında "belki onu da değiştirdiler" gibi sorular aklıma geliyor. Hatta aklıma "Belki Gazali diye biri yok, belki Mevlana diye biri yok onu da kafirler uydurdu." diyorum. Çünkü kafirler hani günümüzde bazı çakma hocalar çıkartıp 100 cümle kurdurup, 99'unu doğru söyletip,1 yanlışla imanı götürmeye çalışıyorlar ya. İşte benim de kanıtım bu oluyor. Yani ben bir şeyin hadis olduğu bilsem %100 inanırım asla reddetmem. Ama asıl sorun "O hadis mi?" İmam gazali gerçek mi? bu da benim kendimi kafir hissetmem dinden çıktığımı hissetmeme sebebiyet veriyor. Ve panik atak yapıyorum. Bazı geceler bu sorunu çözemediğim için uyuyamıyorum. Bu bilgi güvensizliğini nasıl yenerim?