sa
panaxı kesinlikle kullanmayın
birincisi
ilaç değildir
bitkisel gıdadır ki insanları kandırmak için üç beş miligram bitkilerden karıştırıp ilaçmış gibi satarlar
mesela panaxı kullanırken şöyle düşünün : 3 miligram maydanoz yiyorsunuz ve benzeri
yani vucut için neredeyse hiç bir etkisi olmayacak kadar az bitki alıyorsunuz
burada şunu açıklayayım
mesela ilaçlar yapılırken eğer bitkisel ilaç ise o bitkinin içindeki etken madde bulunur ve bu maddeden üretim yapılır
yani maydanozun içindeki sindirime iyi gelen etken madde bulunur ki bu etken madde bir kilo maydanozda bir gram kadar ancak vardır
ama bu maddeyi saflaştırarak 1 gram üretilir ve hap elde edilir
böylece hasta bir kilo maydanoz yemekten kurtulur
ama hasta bunun yerine panax gibi şeylerden bir gramlık bitki alsa hiç bir fayfa görmez çünkü bir gramda binde bir gram kadar etken madde vardır ve bu vücüt için ihmal edilecek kadar azdır
bundan dolayı yani içindeki maddelerin azlığından dolayı panax gibi takviyeler vücüda hiç bir faydası yokken hiç bir zararı da yoktur
yani hiç bir yan etkisi de yoktur // burada şunu da ilave edelim : bu zarar meselesi sadece bitkisel takviyeler içindir // türkiyede bitkisel takviyeleri üretenler ziraat bakanlığından onay alıp üretimde içine ilaçta koyuyorlar yani bir anlamda şerefsizlik yapıp hastaya zarar verebilecek şekilde ilaç verilmiş oluyor // böyle piyasadan bir çok ürün toplatılmıştır
ikincisi
bakanlık kesin faydalı olan ilaçları zaten parasına bakmadan ücretini karşılıyor // burada ne kadar pahalı olduğu önemli değil
yani panaxın bir etkisi olsa idi zaten bakanlık karşılardı // tüm ilaçlara böyle bakabilirsiniz
üçüncüsü
bir ilaç mekanızması dolayısı ile genelde belli başlı hastalıklarda kullanılır
bunlara ağrı kesici gibi mekanizmayı çözmeyip ağrıyı baskılayan ilaçlar gibileri dahil değildir
bir ilaç için kalbe böbreğe romatizmaya şeker tansiyona gibi uzayıp giden hastalıklara faydasının olduğunu söylüyorlarsa inanmayın
dördüncüsü
bir maddenin her hastalık için bir plasebo etkisi mevcuttur
yani hastaya ilaç yerine içi buz dolu bir katı madde verseniz ve hasta bunu ilaç olarak algılasa bazı hastalıklarda yüzde 40 lara varan iyileştirme sebebi olmaktadır // panaxdan fayda görenler bu şekilde görmüş olabilirler
beşincisi
gerçekten halkımızın bilgi ve araştırma seviyesi düşük , bununla beraber sabahtan akşama kadar kanallarda bu gıda takviyelerinin reklamı yapılıyor ve tedavi olduğunu iddia eden kişiler konuşturuluyor
mesela panax için şunları duydum : kanser / tansiyon / şeker / romatizma / kalp / damar tıkanıklığı / felç / cinsel bozukluklar ..
bu hastalıkların özellikle seçilmesinin nedenleri var :
1 - hastalıklar yaygın hastalıklar
2 - bu hastalıklar kronik hastalıklar yani uzun süre tedavi görmesi gerekir , bu da hastaya bıkkınlık verir , düşünün bir ilaç çıkmış ve üç ayda şekeri bitiriyor, ne güzel değil mi , en azından bir defa denemeye değer
3 - hastalıkların her hastada farklı tedavisi gereken hastalıklar yani uzmanlık gerektirir, yani hasta hemen eczaneden bir ilaç alayım da geçsin diyemez ve illa ki hastaneye bir çok defa gidip gelmelidir bu da bizim milletin en çok korktuğu şeylerden biri , bunu yerine evinde sabah bir akşam bir kullanılacak bir ilaç olsa ve hiç bir yan etkisi olmasa ne güzel değil mi ?
altıncısı
benim gördüğüm kadarı ile daha çok hasta populasyonu olarak muhafazakar kesim seçilmektedir, şu bir gerçek ki en kolay kandırılan ve kalpleri safi olduğu için bir iki dini kelime kullandığında kandırılabilen kişiler muhafazakar kesimdir ve ne yazık ki buna cehalette eklenince tam bir balık avına dönüşüyor işler
peki ben olsam ne yapardım ?
ben sağlık bakanı ya da başbakan falan olsam
birincisi tüm reklamı yapılan ve tek kelime ile bile olsa hastalık ile ilişki kurulan tüm gıda takviyelerini toplatır ve reklamını yasaklardım
ikincisi bu şahıslara bir laboratuvar açar , buyrun bilimsel olarak ispat edin derdim , ispat edemezlerse toplumun gözü önünde halkın sağlığı ile bilerek oynamak cezasından idam ettirirdim
üçüncüsü bilimsel olarak ispat edenlerin ürünlerinin patentini verir ve devlet olarak tüm dünyaya piyasa eder ve devlete bir kuruş kalmadan kişiye verirdim
ha böyle bir şey olmaz tabi
siz kendiniz uyanık olacaksınız..