Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

bu artık bardağı taşıran son damla oldu

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Ahmed eş Şara nın konuşmalarını pek takip etmiyorum o yüzden bilmiyorum ama, Ahmed bin Hanbel zamanında her yerde kadılar vardı. O yüzden siz bulaşmayın kadılar çözsün demiş olabilir. Yoksa eğer bir kimse açıkça küfür söz söylerse bunun küfür olduğunu kabul etmemiz gerekir. Zira o kimsenin söylediği sözün küfür olduğuna isbat niteliğinde Ayet vardır.
Örneğin bir kimse "Allah şöyle demiş ama bence öyle değil" derse kafir olur. Biz de kafir deriz bunda kadıya ihtiyaç yoktur. Ancak öyle konular olur ki kapalı bir konudur ve mahiyeti belirsiz bir vakadır, o kimsenin küfrü kastedip etmediği belli değildir, bu gibi meselelere burnunuzu fazla sokmayın kadılar çözsün demiş olabilir.
Sen bilirsin islam hukukunda kaideler belli.

H Çevrimdışı

hutbetussahra

Hayat, İman ve Cihad...
İslam-TR Üyesi
Ahi tüm görüşlerini tasvip etmesemde Ebu Zerkanın zahire hükmetmek ile alakalı şu videosunu izlemeni tavsiye ederim. Bu videoyu umumi tekfir hastalarına karşı çekiyor ama zahirle alakalı güzel yerlere değinmiş

izleyeceğim inşaALLAH
Ahmed eş Şara nın konuşmalarını pek takip etmiyorum o yüzden bilmiyorum ama, Ahmed bin Hanbel zamanında her yerde kadılar vardı. O yüzden siz bulaşmayın kadılar çözsün demiş olabilir. Yoksa eğer bir kimse açıkça küfür söz söylerse bunun küfür olduğunu kabul etmemiz gerekir. Zira o kimsenin söylediği sözün küfür olduğuna isbat niteliğinde Ayet vardır.
Örneğin bir kimse "Allah şöyle demiş ama bence öyle değil" derse kafir olur. Biz de kafir deriz bunda kadıya ihtiyaç yoktur. Ancak öyle konular olur ki kapalı bir konudur ve mahiyeti belirsiz bir vakadır, o kimsenin küfrü kastedip etmediği belli değildir, bu gibi meselelere burnunuzu fazla sokmayın kadılar çözsün demiş olabilir.
katılıyorum.

Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Tekfirin engel ve şartları burdada göreve giriyor. Hemen tekfir etmek uygun olmayabilir. Eğer hüccet ikame edilmesi gerekiyor ve o şekilde tekfirin önü açılıyorsa o zaman tekfir edilir. Ama hüccet ikamesini benim bildiğim kadarıyla İslam alimleri yapabilir Allahu alem.

A Çevrimdışı

Azeribirmuvahhid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Kardesim senin bir kimsenin kufrune karsilik kafir diye bilmen icin kufrun subut ve delaletini ve bilgi olarakda Kadı pozisyonunda olman lazim aksi Haramdir.
Kisinin duygulari kaparip bunlari bosaltmak icin tekfiri kulanamaz bosuna kadılık makami var/islam hukuku uygulanmazsa bile bir konuda bir alim/kadının görüşü bilinmezse sukut edilir/ahmed b.hanbel
Doğrudur