yukarıda malike verdiğim yanıtın ilk paragrafı buraya cevap niteliğinde olmuş
@İmam Malik nerdesin gel beni bundan kurtar ablacim
işte bu zincirin bir yerde kırılması lazım. Çocukken ihmal edilmiş yetişkinler ihmal edilen çocuklar yetiştiriyor birinin bunu durdurması lazım zinciri kırmamız lazım. Zaten çocuğuna yeterince olumlama yapmayan bir kültürden geliyoruz (erkekler ağlamaz, terlik geliyor, Allah çarpar, baban gelince görürsün) bir de anneler çalışırsa halimiz nasıl olur?? Çalışan kadınların çalışmadıkları anlarda çocuklarına “kaliteli zaman” yaşattıkları tamamen elitist bir önyargı değil de nedir? Yani normal hayatında çocuğuna ihmalkar davranan kadın gidip bir de çalışmaya başlayınca aniden ihmal etmeyen bir anne mi olacak? Hayır. Hem çalışacak hem ihmal edecek double ihmal.
Ya hu ihmal eden ana ister calissin ister calismasin ihmal ediyorsa cocugunu benimsememişse sevmiyorsa baska problemleri varsa her sekil ihmal eder zaten.
Ne alakasi var Allah askina.
ben antidepresan kullanıyorum mesela. danışmanım diyor ki ya çalışacaksın ya evleneceksin bir hedefin olmazsa hayat enerjin kalmaz. Kadın haklı ama ne çalışabiliyorum (islami şartlara uygun bir iş olmadığından) ne de evlenebiliyorum. Çaresiz antidepresan. evli ve çocuklu kadınların neden mutsuz olduğunu da kendilerine sormalı ama yine yukardaki sosyal medyanın kişide yarattığı değişim ihtiyacı sorunun kaynağı olabilir. Obur zihinler.
Bana da ne calis ne da evlen dedi hatta evlenmek zorunda da degilsin dedi ama bir isle mesgul olmami söyledi, ben gecinmek zorundayim calismak zorundayim ama buna yetmiyor o yuzden sanatsal faaliyetlerden hobisel isler beni mutlu ediyir is yorgunlugunu atmis oluyorum
sosyalleşmeyi öğrensin diye olabilir. Tek çocuk olunca bu bir ihtiyaç haline gelebiliyor.
Sadece sosyallesmek değil, bazen bakiyorum bu yas grubunun burada ne isi var diye sonra anasina bakiyorum anasi sosyllaesmek istiyor cocuk ayak bağı olmasın istiyor.
Al sana çalışmayan ana modeli iyilestir bunu
çünkü Ahzab 33 ilk kısım; Evlerinizde ağırbaşlı bir şekilde oturun.
Tefsirlerine de bak hatta Ahzabin daha sonraki ayetlerine de bak bajımm
home offfice çalıştım, çalıştığım süre boyunca oruçluydum elhamdulillah yoksa hem namaz hem yemek yemeyi sığdıramazdım mola süresine. Değil çocuk bakmak tuvalete gidemiyor insan home officede çünkü büro gibi kaypaklığa müsade etmeyecek şekilde ayarlanıyor programlar.
Ya pangea sen yasadiklarindan yola cikarak genelleme yapiyorsun bu cok yorucu ya.
Boyle durumlarda da ev tipi islerde yanlarina bakici aliyor kadinlar. Ya da anneane babaanne yardimci oluyor.
Senin tecrubelerine gore mi koyacaz kurallari anlamadim ki.
Tamam kadini çalıştırma baksin cocuguna
toplum şahane olsun onu iyilestir bunu iyilestir valla her seyin onunu kapatiyorsun.
cozum uret evde otursun demekle olmuyor
ha çocuk 10km ötede kreşte olmuş ha iş yerinin yanı da. Sonuç olarak ihtiyaç duyduğumda annesi yanında olmayacak. Fark olduğunu düşünmüyorum. Hatta sırf kreşin servis ücretinden kaçmak için kullanılacak olabilir bu sistem.
Isin kolay yoludur sisteme atmak
Cok sey fark eder. Gider emzirir gezdirir yemegini yedirir. Bunlari yapan analari niye yok sayıyorsun. Ne bu keskinlik.
kapitalist dünyada yaşıyoruz bunu kim uygular özel sektörde. Onun yerine erkek istihdam eder, direkt doğum izinlerinden de kurtulur iş veren. Zaten gerçek hayatta da urum böyledir.
Biz sepete atmasını
Gercek hayata ne kadar vakifsin ben anlamadim acikcasi