Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çalışan Annelerin Çocukları

Alketa Çevrimdışı

Alketa

2024 Resmi Kitap Sponsoru
İslam-TR Üyesi
yukarıda malike verdiğim yanıtın ilk paragrafı buraya cevap niteliğinde olmuş

@İmam Malik nerdesin gel beni bundan kurtar ablacim :D


işte bu zincirin bir yerde kırılması lazım. Çocukken ihmal edilmiş yetişkinler ihmal edilen çocuklar yetiştiriyor birinin bunu durdurması lazım zinciri kırmamız lazım. Zaten çocuğuna yeterince olumlama yapmayan bir kültürden geliyoruz (erkekler ağlamaz, terlik geliyor, Allah çarpar, baban gelince görürsün) bir de anneler çalışırsa halimiz nasıl olur?? Çalışan kadınların çalışmadıkları anlarda çocuklarına “kaliteli zaman” yaşattıkları tamamen elitist bir önyargı değil de nedir? Yani normal hayatında çocuğuna ihmalkar davranan kadın gidip bir de çalışmaya başlayınca aniden ihmal etmeyen bir anne mi olacak? Hayır. Hem çalışacak hem ihmal edecek double ihmal.

Ya hu ihmal eden ana ister calissin ister calismasin ihmal ediyorsa cocugunu benimsememişse sevmiyorsa baska problemleri varsa her sekil ihmal eder zaten.

Ne alakasi var Allah askina.


ben antidepresan kullanıyorum mesela. danışmanım diyor ki ya çalışacaksın ya evleneceksin bir hedefin olmazsa hayat enerjin kalmaz. Kadın haklı ama ne çalışabiliyorum (islami şartlara uygun bir iş olmadığından) ne de evlenebiliyorum. Çaresiz antidepresan. evli ve çocuklu kadınların neden mutsuz olduğunu da kendilerine sormalı ama yine yukardaki sosyal medyanın kişide yarattığı değişim ihtiyacı sorunun kaynağı olabilir. Obur zihinler.

Bana da ne calis ne da evlen dedi hatta evlenmek zorunda da degilsin dedi ama bir isle mesgul olmami söyledi, ben gecinmek zorundayim calismak zorundayim ama buna yetmiyor o yuzden sanatsal faaliyetlerden hobisel isler beni mutlu ediyir is yorgunlugunu atmis oluyorum

sosyalleşmeyi öğrensin diye olabilir. Tek çocuk olunca bu bir ihtiyaç haline gelebiliyor.

Sadece sosyallesmek değil, bazen bakiyorum bu yas grubunun burada ne isi var diye sonra anasina bakiyorum anasi sosyllaesmek istiyor cocuk ayak bağı olmasın istiyor.
Al sana çalışmayan ana modeli iyilestir bunu :D

çünkü Ahzab 33 ilk kısım; Evlerinizde ağırbaşlı bir şekilde oturun.

Tefsirlerine de bak hatta Ahzabin daha sonraki ayetlerine de bak bajımm


home offfice çalıştım, çalıştığım süre boyunca oruçluydum elhamdulillah yoksa hem namaz hem yemek yemeyi sığdıramazdım mola süresine. Değil çocuk bakmak tuvalete gidemiyor insan home officede çünkü büro gibi kaypaklığa müsade etmeyecek şekilde ayarlanıyor programlar.


Ya pangea sen yasadiklarindan yola cikarak genelleme yapiyorsun bu cok yorucu ya.
Boyle durumlarda da ev tipi islerde yanlarina bakici aliyor kadinlar. Ya da anneane babaanne yardimci oluyor.

Senin tecrubelerine gore mi koyacaz kurallari anlamadim ki.

Tamam kadini çalıştırma baksin cocuguna
toplum şahane olsun onu iyilestir bunu iyilestir valla her seyin onunu kapatiyorsun.
cozum uret evde otursun demekle olmuyor


ha çocuk 10km ötede kreşte olmuş ha iş yerinin yanı da. Sonuç olarak ihtiyaç duyduğumda annesi yanında olmayacak. Fark olduğunu düşünmüyorum. Hatta sırf kreşin servis ücretinden kaçmak için kullanılacak olabilir bu sistem.

Isin kolay yoludur sisteme atmak

Cok sey fark eder. Gider emzirir gezdirir yemegini yedirir. Bunlari yapan analari niye yok sayıyorsun. Ne bu keskinlik.


kapitalist dünyada yaşıyoruz bunu kim uygular özel sektörde. Onun yerine erkek istihdam eder, direkt doğum izinlerinden de kurtulur iş veren. Zaten gerçek hayatta da urum böyledir.
Biz sepete atmasını

Gercek hayata ne kadar vakifsin ben anlamadim acikcasi :D
 
0 Çevrimdışı

.01.

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
0 Çevrimdışı

.01.

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
En yakin zamanda doktordan bi randevu al
Ya da rukye filan yaptir
Hastasin cok net.
Beni yanlış anladınız, bir erkeğin kadınlara baskı yapmasını sevmemem bir hastalık olamaz. Size ya da başka bir bayana bir konuda hak vermeyen kendine saklasın düşüncesini, İslami forumda kadınlarla tartışmanın neresi mantıklı ve Müslüman onuruna yakışır?
 
Alketa Çevrimdışı

Alketa

2024 Resmi Kitap Sponsoru
İslam-TR Üyesi
Beni yanlış anladınız, bir erkeğin kadınlara baskı yapmasını sevmemem bir hastalık olamaz. Size ya da başka bir bayana bir konuda hak vermeyen kendine saklasın düşüncesini, İslami forumda kadınlarla tartışmanın neresi mantıklı ve Müslüman onuruna yakışır?

Ortada tartisma yok ki laf bile etmemiş çocuk.
Kizgin emojisi koydu diye ki o da ekonominin gidisati konusuna ima da bulundum diyedir bende buna binaen espri maksadiyla yazdim
mevzu bu. Neyse selametle
 
Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ani bir seye katilsan disimi kirardim zaten jabsbsvd
itiraz etmediklerime katıldım sayabiliriz.
Yani inan inanma kaliteli vakit gecirmek,niteliklli beraberlik diye bir mevzu var yani
bu yalan, kadının çalışmasının, cinsiyet eşitliğinin, lgbtnin, dünya sevgililer/anneler/bahçivanlar gününün, evlilik yaşının tabuta girinceye kadar ertelenmesinin ve hatta evlenmemenin iyi bir fikir olduğunu savunan güruhtan gelmekte. ne desinler? Anneler çalışsın ama çocuklarını ihmal ederken vicdan azabı duymasın mı? Tabiki diyecekler ki “siz para kazanacaksınız hayat kaliteniz artacak, çocuğunuzun geleceği için yapıyorsunuz, hem de kazandığınız parayla onunla kaliteli vakit geçirebiliyorsunuz.“ başka me desinler gerçekleri söyleyeceklerine dair bir umudu olan var mı ki hala? peh. İşin aslı şudur ki bunlar hep kapitalist çarkın bir dişlisidir çünkü kadın çalışırsa piyasaya arz edilen işçi sayısı artar. Arz talep dengesi içinde işçinin fiyatı düşer. Maaşlar azalır. Bir fabrikada hiç kimse maaşları yükseltemez çünkü kapıda tonla iş arayan insan vardır. Halbuki sırf erkekler çalışsa durum öyle mi olur? Asla. İşçiler sendikalılaşarak patronlara söz geçirmeye çalışıyor halbuki bunlar diyanet gibi işçiyi uyutmak avutmak için kurulan kurumlardan başkası değildir.
ideal ebeveyenlik ya da anne, ozellikle bu zaman icinde cocugunun yaninda surekli olan annedir anlamina gelmiyor. Zira cocugunun yaninda oldugu halde aslinda olmayan tv tablet cocuklari da oldukça çok.
normal olana dair algılarımız çok değişik. Ben zaten çocuğun tabletle mabletle asla işi olmaması gerektiği taraftarıyım. Sense sürekli çalışmayan annelerin temizlik yapıp sosyal medyada vakit öldürdüğü ve çocuklarını ihmal ettiği yargısındasın. Dolayısıyla çalışan annelerin “kaliteli vakti” sana göre çocukla geçirilen tek değerli vakit kalıyor. bu konuda anlaşamayacağız.
Eski tip aile modeli kalmadı simdi.
kalmadıysa olduralım. Zaten kadının işçi olarak erkeklerle aynı ortamda çalışması son yüz yıllık bir mevzu. Dolayısıyla benim açımdan sorunlu tabir edilen nesiller son üç nesil. Yani bunlar günümüz problemleri. Çözümü de günümüzde arayacağız, geçmişte veya gelecekte değil.
Tercihe bağlı durumlarda kişiyi bağlar, kendini daha iyi ifade ediyor çocuğunun bakimi ile alakalı şartları uygunsa kim ne karışır ?
genel kültür ve ekonomik durum bakımından aynı koşullardaki iki annenin çalışmayanı daha makbuldur. En azından bu konuda hem fikir olabilir miyiz?
Ister calismak durumunda olsun ister tercihe bağlı bu cocugun anasi cocuguna sevgi sefkat veriyorsa geniş aile bireylerinden birileri bakıyorsa ya da jilet gibi bir bakici bulunmussa cocuk top gibi oradan oraya gitmiyorsa bu cocuk niye sağlıklı olmasın.
çünkü belki anneanne hariç hiç kimse çocuğunun iyiliğini kendisinden daha iyi düşünemez. Saint joseph mezunu fransız ekolünden bakıcılar aşkı memnuda kaldı. Günümüzdeki çocuk bakıcıları para kazanmak için çocuk bakıyor. dolayısıyla çocuk susun diye çikolatayı uyusun diye sallamayı gözü kırpmadan dayarlar. Amaç “biraz mola olsun” ama çocuk rafa kaldırılabilen veya açma kapama düğmesi olan bir aygıt değil. Bakıcıların ihtiyaçlarına göre mola verilebilecek bir durum yok.
Almanyada bir kreşte staj yapmıştım. Zenci bir çocuk suratı üstüne düştü. Gittim kaldırdım bir şey yok dedim kafasındaki kumları temizliyordum ki görevli beni çağırdı, çocuk düşünce kaldırmıyoruz kendi kalkmasını öğrenmeli dedi beni payladı. Kendi düşen ağlamaz yani. Kapitalist düzenin vicdansız yöneticilerini yetiştiriyor çünkü bu düzen.
simdi millet paso cocuklari icin dunyanin kursuna gidiyor ediyor daha iyi nasil ana olayim filan diye.
kursa ayrılan para ve vakti çocuklarına ayıramayana bir güruh. Gerçekten acınası.
Bahsedilen problemleri ilk biz mi kesfettik,
yukarıda dediğim gibi bu problemler günümüz problemleri. Çözümü de günümüzde aramalıyız.
Dunyaya pembe gozluklerle bakilarak yetistirilen bir çocuk
pembe gözlüklerle yetiştirilen bir çocuk en azından hata yaptığında kolarak ailesine dönebileceğini bilir. Diğer yndan amazon ormanlarında kırtlar tarafından yetiştirilen çocuk çözümü kendisi bulmaya çalışır ve sonunda intihar eder.
her calisan ananin cocugu da kendina ait hissetmek için gay ateist oluyor da diyemeyiz
Olmuyor da diyemeyiz.
 
Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Beni yanlış anladınız, bir erkeğin kadınlara baskı yapmasını sevmemem bir hastalık olamaz. Size ya da başka bir bayana bir konuda hak vermeyen kendine saklasın düşüncesini, İslami forumda kadınlarla tartışmanın neresi mantıklı ve Müslüman onuruna yakışır?

Konu yine erkek kadın muhabbetine gelmiş. Arkadaşlar burada kim kadın kim erkek belli değil hepimiz sadece fikirlerimizi ortaya koyuyoruz. Bu bir fikir paylaşımı. Varsayın ben erkeğim. Sırf karşıdaki kadın veya erkek diye fikir oluşumuna katkıda bulunmamak saçmalık. He lavbalilik ayrı. O asla kabul edilmemeli.
gel beni bundan kurtar ablacim
bu hoş olmadı çünkü ben tutmuyorum. Sadece sosyolojik bir çalışma geçmişin olduğunu düşündüğüm için fikrini merak etmiştim. Yoksa amacım kimseyi yazmaya zorlamak değil. Katılmıyorum der geçersin veya kendi fikrini ortaya koyabilirsin.
Bana da ne calis ne da evlen dedi hatta evlenmek zorunda da degilsin dedi ama bir isle mesgul olmami söyledi, ben gecinmek zorundayim calismak zorundayim ama buna yetmiyor o yuzden sanatsal faaliyetlerden hobisel isler beni mutlu ediyir is yorgunlugunu atmis oluyorum
almanyadaki psikyatr fıtrattan daha haberdar desene :) kadın rus, beni türkiyeden koca bulup getirme konusunda ikna etmeye çalılıyor :D benim çevremdeki türkler hep öyle yapıyor diyor. Diyorum benim öyle bir ortamım yok, bu sefer eski sovyetlerden anılarını anlatıyor “evlenme konusundaki kararlılık” temalı :D seninki benim psikyatrdan daha batılıymış demek ki.
bazen bakiyorum bu yas grubunun burada ne isi var diye sonra anasina bakiyorum anasi sosyllaesmek istiyor cocuk ayak bağı olmasın istiyor.
Al sana çalışmayan ana modeli iyilestir bunu
tamam o zaman bu annenin bir de çalışan versiyonunu hayal edelim. Kadın işten geliyor, ay kendime hiç vakit ayırmadım bugün diyor işine bakıyor. Çocuklar da okuldan kreşten gelmiş tablete geçmiş. Çalışmayan anne yine çocuğuyla daha çok vakit geçirmiş oluyor her halukarda.
Ya pangea sen yasadiklarindan yola cikarak genelleme yapiyorsun bu cok yorucu ya.
hayır genellemelerimi kendi yaşadıklarımla destekliyorum. Tam tersi yani. Amaç örneklendirme.
toplum şahane olsun onu iyilestir bunu iyilestir valla her seyin onunu kapatiyorsun.
cozum uret evde otursun demekle olmuyor
sorun zaten çalışan kadının kendisi, çözüm ise çalışmaması.
Gider emzirir gezdirir yemegini yedirir. Bunlari yapan analari niye yok sayıyorsun. Ne bu keskinlik.
3yaşımdaki çocuğun ne emzirmesi? Yoksa <3 yaş grubunun kreşte “büyümesini” de mi destekliyorsun? Pes pes pes. Anlaşamayacağız. Yine de teşekkürler verdiğin katkılar için. En azından başka görüşleri duyduk idrak ettik. Bunu okuyanlar da kendi fikrini oluşturabilecektir diye düşünüyorum.
 
Alketa Çevrimdışı

Alketa

2024 Resmi Kitap Sponsoru
İslam-TR Üyesi
Valla kusura bakma da benin yazdiklarimdan cikarimlarin oldukca tuhaf anlatmak istedigimdem farkli yere çekiyor kendine gore algiliyor sonra budur diye sonuca variyorsun madem fikri merak ettin yargilamadan okumayi ogren o halde bu nedir boyle


normal olana dair algılarımız çok değişik. Ben zaten çocuğun tabletle mabletle asla işi olmaması gerektiği taraftarıyım. Sense sürekli çalışmayan annelerin temizlik yapıp sosyal medyada vakit öldürdüğü ve çocuklarını ihmal ettiği yargısındasın. Dolayısıyla çalışan annelerin “kaliteli vakti” sana göre çocukla geçirilen tek değerli vakit kalıyor. bu konuda anlaşamayacağız.

Ister yalan de ister dolan de ister 18 yy git hic farkyapmaz. Ben oyle bir algida degilim ister calissin ister calismasin cocuklarina ihmal eden her anne babaya karsiyim bunu da vurguladim.

Benim karsi ciktigim mevzu calisan anneleri tü kaka ilan edilmesi

Taciz edilmis istismara ugramis cocuklari bile es gecip konuyu calisan anne uzerine odakliyorsun. Bu senin yontemin

genel kültür ve ekonomik durum bakımından aynı koşullardaki iki annenin çalışmayanı daha makbuldur. En azından bu konuda hem fikir olabilir miyiz?

Ben aksi bir sey soylemedim zaten kadinin uretici olmasini soyledim bu calismak manasina gelmez kadin bir insan bu kadinin calismasa bile kendine has bir vakti olmali makina değil bu.




çünkü belki anneanne hariç hiç kimse çocuğunun iyiliğini kendisinden daha iyi düşünemez. Saint joseph mezunu fransız ekolünden bakıcılar aşkı memnuda kaldı. Günümüzdeki çocuk bakıcıları para kazanmak için çocuk bakıyor. dolayısıyla çocuk susun diye çikolatayı uyusun diye sallamayı gözü kırpmadan dayarlar. Amaç “biraz mola olsun” ama çocuk rafa kaldırılabilen veya açma kapama düğmesi olan bir aygıt değil. Bakıcıların ihtiyaçlarına göre mola verilebilecek bir durum yok.
Almanyada bir kreşte staj yapmıştım. Zenci bir çocuk suratı üstüne düştü. Gittim kaldırdım bir şey yok dedim kafasındaki kumları temizliyordum ki görevli beni çağırdı, çocuk düşünce kaldırmıyoruz kendi kalkmasını öğrenmeli dedi beni payladı. Kendi düşen ağlamaz yani. Kapitalist düzenin vicdansız yöneticilerini yetiştiriyor çünkü bu düzen

Düşen cocuk kendi kalkar.


pembe gözlüklerle yetiştirilen bir çocuk en azından hata yaptığında kolarak ailesine dönebileceğini bilir. Diğer yndan amazon ormanlarında kırtlar tarafından yetiştirilen çocuk çözümü kendisi bulmaya çalışır ve sonunda intihar eder.

Güzel hikaye


bu hoş olmadı çünkü ben tutmuyorum. Sadece sosyolojik bir çalışma geçmişin olduğunu düşündüğüm için fikrini merak etmiştim. Yoksa amacım kimseyi yazmaya zorlamak değil. Katılmıyorum der geçersin veya kendi fikrini ortaya koyabilirsin.

Katilmadigimi soyledim fikrimi de soyledim
Espri yapmisim net belli.

Senin yaptigin espileri de alginalik sebebi sayalim o zaman bundan sonra ne guzel dunya.


almanyadaki psikyatr fıtrattan daha haberdar desene :) kadın rus, beni türkiyeden koca bulup getirme konusunda ikna etmeye çalılıyor :D benim çevremdeki türkler hep öyle yapıyor diyor. Diyorum benim öyle bir ortamım yok, bu sefer eski sovyetlerden anılarını anlatıyor “evlenme konusundaki kararlılık” temalı :D seninki benim psikyatrdan daha batılıymış demek ki.

Gayet musluman bir doktordur.


3yaşımdaki çocuğun ne emzirmesi? Yoksa <3 yaş grubunun kreşte “büyümesini” de mi destekliyorsun? Pes pes pes. Anlaşamayacağız. Yine de teşekkürler verdiğin katkılar için. En azından başka görüşleri duyduk idrak ettik. Bunu okuyanlar da kendi fikrini oluşturabilecektir diye düşünüyorum.


Ne emzirmesinden bahsediyorsun sen ? Ne kresinde buyumesini desteklemesini anlatiyorsun?

Kendin calip kendin oynamak da nedir boyle ?

Calisan kadinin buldunugu yerde bir ortam olmasi baska bir yerden olmasindan daha iyidir. Bunun duzenlenmesi gerek.

Ben evvelden cocuklari 3 yasinda okula postaliyorlar demisim
sen kalkmissin burada cocuklarin kreste buyumesinide mi destekliyor gibi abuk sabuk bi tarafa cekmissn
orada ki konu mesafe konusu 10 km otesinde olmasindan daha iyidir anasina yakin olmasi.

Bu konuyu okuyanlar havai fisekleri atiyorlar simdi pangea kurtaricimiz calisan analarin cocuklarini gay olmaktan kurtardi diye.


Bu konun ehli olmus kitaplar yazmis
Onca musluman kadin hikaye yazmis o vakit pardon pangea fikirlerinden ibret almadigim 2 gunumu yaftlanarak fikir adi altinda harcadigim icin.

Konu takibi birakiyorum selam ile.

Baska konulardaki fikirlerinde basarilar.
 
Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Valla kusura bakma da benin yazdiklarimdan cikarimlarin oldukca tuhaf anlatmak istedigimdem farkli yere çekiyor kendine gore algiliyor sonra budur diye sonuca variyorsun madem fikri merak ettin yargilamadan okumayi ogren o halde bu nedir boyle




Ister yalan de ister dolan de ister 18 yy git hic farkyapmaz. Ben oyle bir algida degilim ister calissin ister calismasin cocuklarina ihmal eden her anne babaya karsiyim bunu da vurguladim.

Benim karsi ciktigim mevzu calisan anneleri tü kaka ilan edilmesi

Taciz edilmis istismara ugramis cocuklari bile es gecip konuyu calisan anne uzerine odakliyorsun. Bu senin yontemin



Ben aksi bir sey soylemedim zaten kadinin uretici olmasini soyledim bu calismak manasina gelmez kadin bir insan bu kadinin calismasa bile kendine has bir vakti olmali makina değil bu.






Düşen cocuk kendi kalkar.




Güzel hikaye




Katilmadigimi soyledim fikrimi de soyledim
Espri yapmisim net belli.

Senin yaptigin espileri de alginalik sebebi sayalim o zaman bundan sonra ne guzel dunya.




Gayet musluman bir doktordur.





Ne emzirmesinden bahsediyorsun sen ? Ne kresinde buyumesini desteklemesini anlatiyorsun?

Kendin calip kendin oynamak da nedir boyle ?

Calisan kadinin buldunugu yerde bir ortam olmasi baska bir yerden olmasindan daha iyidir. Bunun duzenlenmesi gerek.

Ben evvelden cocuklari 3 yasinda okula postaliyorlar demisim
sen kalkmissin burada cocuklarin kreste buyumesinide mi destekliyor gibi abuk sabuk bi tarafa cekmissn
orada ki konu mesafe konusu 10 km otesinde olmasindan daha iyidir anasina yakin olmasi.

Bu konuyu okuyanlar havai fisekleri atiyorlar simdi pangea kurtaricimiz calisan analarin cocuklarini gay olmaktan kurtardi diye.


Bu konun ehli olmus kitaplar yazmis
Onca musluman kadin hikaye yazmis o vakit pardon pangea fikirlerinden ibret almadigim 2 gunumu yaftlanarak fikir adi altinda harcadigim icin.

Konu takibi birakiyorum selam ile.

Baska konulardaki fikirlerinde basarilar.
Ben demişim ki; ha çocuk 10km ötede kreşte olmuş ha iş yerinin yanı da. Sonuç olarak ihtiyaç duyduğumda annesi yanında olmayacak. Fark olduğunu düşünmüyorum. Hatta sırf kreşin servis ücretinden kaçmak için kullanılacak olabilir bu sistem.
sen de şu şekilde cevaplamışsın.
Isin kolay yoludur sisteme atmak

Cok sey fark eder. Gider emzirir gezdirir yemegini yedirir. Bunlari yapan analari niye yok sayıyorsun. Ne bu keskinlik.
gider emzirir gezidirir deyince kreşteki çocuğun emrizilmesinden bahssettiğini düşündüm. Kreşe alım yaşı çoğu yerde 3 yaş olduğundan ve böylece kreşteki çocuğun artık emzirilmesine gerek duyulmayacağından dolayı, senin 3ten küçük yaşlarda yani emzirilmesi gereken bir yaşta çocukların kreşe gönderilebileceğini düşündüğünü çıkardım.

amaç tartışma çıkarmak değil fikir paylaşımı. Hemfikir olmak zorunda da değiliz. Neden agresifleştin anlamadım. Hayırlı akşamlar bacım.
 
0 Çevrimdışı

.01.

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
"Peygamber’in (sas) hanımları da diğer kadınlar gibi (evlerde tuvalet olmadığı için) abdest bozmaya geceleri şehir dışında açık araziye çıkarlardı. Umer ibnu’l-Hattâb, Peygamber’e (sas), (tuvalete çıktıklarında) hanımlarına örtünmelerini emretmesini söylemiş ve fakat Peygamber (sas) bu hususta bir vahy gelmediği için onun bu isteğine aldırış etmemişti. Bir gece Peygamber’in (sas) hanımlarından Sevde bint Zem'a tuvalet için Medîne dışına çıkmıştı. Sevde, uzun boylu bir hanımdı ve uzaktan o olduğu bilinirdi. Umer ibnu’l-Hattâb da arkasından çıktı ve örtünme ile ilgili bir vahy inmesi hususunda hırslı olduğu için onun arkasından seslendi: "Ey Sevde elbette seni tanıdık." Aişe der ki: İşte bunun üzerine hicâb (örtünme) âyeti olan: "Ey iman edenler, o Peygamber'in evlerine yemeğe çağrılmaksızın ve vakitli vakitsiz girmeyin..." âyet-i kerimesi nazil oldu."

Hz. Ömer(r.a.)'in söylediği söze bakın, bunu sırf Hicab ayeti insin diye söylüyor, niyeti bir kadınla sert konuşmak değildi. Hicâb ayetinin inmesini o kadar istemesine rağmen sadece bunu söyleyebiliyor, neden? Çünkü edebe ve ahlâka uygun olan budur. Bunu sadece bu konuda olanlar için söylemiyorum ama bu konuda bir ayet mi söz konusu da böyle ifadelerle konuşulabiliyor? Benim dediklerim neden bu kadar yanlış anlaşıldı? ALLAH(C.C.)'ın ayetlerine karşı bir şey mi söyledim?

Dediğim yanlış anlaşıldı, kardeşçe bir uyarı yaptım, şimdi "hasta" diye etiketlendim, saygıyı ve edebi emreden Rasulûllah(s.a.v) de mi hasta(!)?
 
Üst Ana Sayfa Alt