Yasama bilinci ailede başlar Aile ortamı nasılsa cocugun taklidi o yönde yerlesır.Kendımızden ornek verelim
Tam manada peygamberın sunnetı ve İslam ile yetısen bır aile Dunya nımetlerıne karsı kanaatkar olur..İşittik ve itaat ettik der.
Dunya ıcın hırsla calısan aile ise rabbın ayetı okununca ısıttık dıyıp ıtaat ettık diyemez cunku ona ters bır kavramdır. Cunku hep ıster Dunyada ıster en ıyısını en yenısı hava atacak cunku hoşuna gıdecek onunla övünecek ALLAH c.c. bıze bunu yasakladı.Övunmek yanlızca alemlerın RABBINE mahsustur.Biz aciziz. hacım
Dini tebliğ ederken hep ALLAH ın bızı ne ıcın yarattığı ıle başlıyorum hep
neden ? biliyoruz deyıp de ıdrak edıp anlayamadığımız cok sey var cunku
Biz bunları bılıyoruz deyıp de sıvışan ınsan cok gordum cunku.
Ama o sekılde başlayınca ona soruyorum dınlemeye başlıyor.
Gercı hıdayet rabbımdendır.İhtiyacı olana Dinlettirir.
Ummetın durumu ortada Bunun Tek sahıbı Ailede başlayan Eksik eğitimdir.
Elhamdulıllah bende yetıstırıyorum çocuk hep merak ettıgım mesele ıdı Su an cok kucuk yasını vermeyecegım MEsela ben selam verırken dıkkatlıce benı ızlıyo davranışlarıma bakıyo düşünüyor. daha kucucuk. ve aleykum selam dıyoruz suyu oturarak ıcıyoruz elhamdulıllah. Ovunmuyorum Ovunmek ALLAH a mahsustur. Dilerim rabbım kendısını DInınde sabit kılıp kalbini kendınden Hiçbirzaman Dondurmesın. İnsaallah.
Gordugum ıcın soyluyorum. Ben böyle bır ortamda yetısmedım Musluman bır aileyiz ELhamdulillah. Yazları kuran kursu falan gıderdık ALLAH razı olsun hocam dan ogretırdı bıze dove kalka
İyiki dövmüş Ya bılemeseydık ALLAH muhafaza.Hİdayet ALLAH c.c. dan gelir. Ama sunuda unutmamak LAzim Bİz insanın kaderını KEndı çabalamasına gore yarattık.Rabbım bır yol Cızıyor. O yoL uzerınde senın hareketine Bakıyor Biz Şikayet mi edeceğiz Yoksa Ona uyup Sukur mu Edecegız. Genc kardeslerıme TAvsiyem. Cocuklarımızı Dünyalık ıcın degıl AHiret için YEtiştirelim Onun Rızkını ALLAH c.c. VErecektir. Hz ibrahım in evladı İsmail a.s a İhsan eyledıgı ZEMZEM suyu gıbı. Rızk ALLAHTANDIR. Bir gun ac kal bırsey olmaz. Insaallah RAbbım Bızı HAlimizi gorur acır UMuyoruz kı Tum günahlarımıza ragmen bızı affeder o bağışlayandır esirgeyendir. SELamun aleykum ve rahmetullah.!