Eline kalem alıp insan hayvan sureti cızmekle fotoğraf çekip bilgisayar ortamında bakmak aynı şey değil, bu konuda ihtilaf vardır, konuyu dağıtmayalım bu arada,
SerpentLord ahi, çelişen hadis diye birşey olmaz, daha doğrusu mana itibariyle çelişiyormus gibi görünür ancak işin aslı bu fıkıhta bir kaidedir misal Peygamberimiz(sav) bazı hadislerde ayakta su içmeyi hoş görmemiş, buna rağmen Peygamber(sav) hem ayakta hemde oturarak su içmiştir burdan ne anlıyoruz Ayakta su içmenin kesinlikle haram olmadığını eğer kesin emredılen haramlardan olsaydı Peygamberimiz(sav) Bunu asla yapmazdı yani burdan ayakta su içmenin haram değil ancak oturarak içmekten daha sevap olduğunu anlıyoruz, Sünnet namazlarıda böyledir, peygamber bazen kılıp bazen terkettıyse bu sünnettir yani her zaman yapılan kesin emredılen hükümler gibi değildir misal Ramadan da teravih namazında Rasûlullah sav ashabını bu namazı Farz sanmasından korkuyor ve Ashabına seslenerek
Ramadan akşamlarını cemaatle namaz kılma hususunda ne kadar arzulu olduğunuzu görüyorum. Size bu namazı kıldırmam için hiçbir nedende yoktu. Ancak Ben sizin Ramazan namazını farz sanmanızdan dolayı korktum ve size bu namazı kıldırmadım" Buharî, Teheccud, 57
Daha bu konuda bircok örnek verilebilir,
Keler hadisleride böyledir eğer ki Keler öldürmek farz olsaydı ümmetten bir kısım müslümanların cihadın farzı kıfaye olduğu durumlar gibi sürekli Keler avına çıkması gerekirdi, Allahu âlem