Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Cinlerin Kur'an ile Yakıldığını Nereden Biliyoruz?

Ebu_musab Çevrimdışı

Ebu_musab

Üye
İslam-TR Üyesi
selamun aleyküm akhiler bir sorum var kafama takılan cinlerden korunmanın yollarını okuyacağımız ayetleri duaları hadislerden dolayı biliyoruz , ancak cinlerin kuran ile öldürülebileceğini yada hangi ayetlerin onları öldürdüğünü nereden biliyoruz kaynagımız ney yani cinlerin kuran ve ayet ile öldürülebildiğinin islamdaki delili kaynağı nedir sahabede örneği varmıdır ? Rukyenin örneği var ancak ayetle öldürüldüğüne dair rivayet bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim inşallah
 
Ebu_musab Çevrimdışı

Ebu_musab

Üye
İslam-TR Üyesi
Sanırım böyle bi ne uygulama nede rivayet yok zayıf bi hadis bile yok , peki bukadar cinleri öldüren yakan ayetler vs tarzı bi bilgi var insanların çoğunda kaynaksız bidat mi yani yada asılsızmı
 
Ubeyd Çevrimdışı

Ubeyd

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Aleykumselam.

Kuran'da bazı sureler ile alakalı hadisler var araştırırsan görebilirsin; Bunlar "Fatiha, Bakara, İhlas, Felak, Nas..." bunlardan bazıları.


Âişe'den -Allah ondan ve babasından râzı olsun- rivâyet olunduğuna göre, o şöyle demiştir:

أَنَّ رَسُولَ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ كَانَ إِذَا اشْتَكَى يَقْرَأُ عَلَى نَفْسِهِ بِالْـمُعَوِّذَاتِ، وَيَنْفُثُ، فَلَمَّـا اشْتَدَّ وَجَعُهُ كُنْتُ أَقْرَأُ عَلَيْهِ وَأَمْسَحُ بِيَدِهِ رَجَاءَ بَرَكَتِهَا. [رواه البخاري ومسلم]

"Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem-hastalığa yakalandğı zaman, kendi üzerine İhlas, Felak ve Nas sûrelerini (Muavvizât'ı) okur ve üfürürdü. Sancısı (ağrısı) arttığı zaman ise ben onun üzerine okurdum. Bereket ümit ederek eliyle de onun vücudunu meshederdum." (Buhârî; hadis no: 4728. Müslim; hadis no: 2192).


Cinlerin yanma meselesine gelirsek Azap ve Ateş cehennem ile alakalı olan ayetler cinler üzerinde büyük bir tesir yapar ve onlara acı çektirip yakar.Bunları gerek hastanın ağzı ile kendileri de söyler.Fakat buradaki yanmanın mahiyetini Allah azze ve celle daha iyi bilir.
Sadece rukye ile Kuran okuyarak bir cin illa ölecek diye bir kaide yoktur durum halden hale farklılık gösteriyor.
 
Ebu_musab Çevrimdışı

Ebu_musab

Üye
İslam-TR Üyesi
Allah razı olsun akhi , ancak şöyle ki zaten rukye olayını delilleri ile biliyorum sahabelerin akrep sokma meselesinde yaptığı rukyeyi de muavizeteyn in okunma sebebini de , zekat mallarına gelen 3 gün üst üste cinin ayetel kürsi yi ebu hureyre ye öğrettiğini falan bunlarda bir şüphem yok ancak insan bedenine musallat olan cini yakma ile kuran ayeti ile onu çıkartma ile ilgili bi rivayet yok bu garip değilmi ? Peygamberimizin sav yaşadığı zaman yada tabiin in yaşadığı dönemde cin musallatı ve bunu kuran ile yakma yada çıkartma tarzı bi rivayetin olmaması enteresan geliyor bana( diyorsun ya cinlere azap ayetleri büyük tesir yapar yakar bunun delilini merak ediyorum herkesce böyle bilindiğini görüyorum ama delili nedir rukye yapan kişiler bile bana delil söylemedi )
 
Ubeyd Çevrimdışı

Ubeyd

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Allah razı olsun, sahabe döneminden böyle bir delil varsa da bilmiyorum lakin sahabeden sonra gelenlerden ve selef dönemlerinden ve günümüzden buna delil olarak yaşanan vakalar var.Bire bir hadis veya ayet bilmiyorum bakmak lazım.Benim bu sorunu karşılayacak ilmim yok.Ama araştırıp dönmeye çalışırım inşaAllah.
 
Ebu_musab Çevrimdışı

Ebu_musab

Üye
İslam-TR Üyesi
Allah razı olsun akhi , bende bu olaya yakinen şahitlik etmiş birisiyim açıkçası kuranın onlara verdiği etkiyede tanıklık ettim ve şüphem yok ,ancak etrafımızda sürekli bidatlere karşı verdiğimiz mücadeleden dolayı herşeyi delilleri ile aktardığımız için elhamdülillah , bir yakınım bu konu ile ilgili deliliniz nedir deyince sizlerden yardım almak istedim , Allah mükafatını versin inşallah
 
Üst Ana Sayfa Alt