Ekli dosyayı görüntüle 32278
Sevdiğim bir hesap ancak burada denilen şeyden bahsetmek istiyorum:
Kadın doğumdan sonra/hamilelikte hastalanabilir, çocuk yetiştirmek büyük bir sorumluluktur, eğer eşiniz kısırsa bu söylemler onun canını çok yakar, mental sorunlara sahip kadınlara çocuk bakmak önerilmiyor, ve kadın doğururken ölebilir de (daha fazlası da var ama bu kadarı yeterli).
Ayrıca eğer erkek varlıklı değilse bu nasıl mümkün olur? Önce erkek çalışsın zengin olsun aileyi geçindirebilecek düzeyde olsun, o zaman biz de seve seve doğururuz 4-5 çocuk. Ama çocuğum mu yesin ben mi yiyeyim, o mu giysin ben mi giyeyim derdiyle duygusal fıtratlı kadın uğraşmak ister mi, hele ahir zamanda! Bir de çocuk hastalıklı mı zihinsel engelli mi doğacak o da belli değil (günümüz döneminde artış var). Siz kısır olsanız veya çocuğa elverişli olmasanız ve eşiniz "bak her kadının çocuğu var bizim yok" diye tuttursa nasıl hissedersiniz? Ayrıca çocuk yapmak için hemen evlenmek nedir niye müslüman erkekler böyle düşünüyor, sevgi için evlenilir normalde. Biz para için evlenince kötü oluyoruz (ki bir kadın bunu gayet de yapar fıtri olarak, çünkü erkek koruyucu ve sağlayıcıdır). Son olarak da bu düşüncenin hem kadını hem çocukları materyal olarak görmek olduğunu söyleyeyim.
evden cikip pazara gidersem yolda ayagim takilabilir dusebilirim, pazardan aldigim mantar zehirli cikabilir, bankadan para cektigimde hirsizin biri cantami calabilir.
Bu tip dusunce yapisiyla hayati nasil idame ettirebilir insan.
Alinti yapmis oldugun yaziyi baska sekilde okumlayabilirsin, cok cocuk yapin ya da cocuk yoksa ummetin cocuklarini yetistirin vs gibi.
Sen nasil tecrubelerden gectin ki herseyi genel bir yargi icinde yorumluyorsun.
Hayat ne senin yasamindan
ne cevrenden
ne duyduklarindan
ne de sosyal medyadaki gerceklikten bir nebze uzakta olanlarin soylemlerinden ibaret
Sen tam olarak post truth kavraminin uzerinden gidiyorsum.
Yani gercek olmayan ama gercekmis gibi inanilan ve ya inandirilmaya calisan, calisilan ve bu doğruymuş gibi savunan..
farkinda olmadan tam olarak bunun icinde yer aliyorsun.
dusunen sen degilsin
sana dusundurulmus olanin gercek oldugunu varsayip kendi dogrunmus gibi savunuyorsun.
dunyadaki tum insanlari iceren bir problem bu
abi hasta bir kadını çocuk doğurmaya zorlamak normal bir şey değil, veya az doğuran kadını diğerleriyle kıyaslamak. çoğu kadın anne olmaya hazır mıyım diye düşünmeden çocuk yapıyor, erkekler de aynı şekilde. bu çocukların ahlakı nasıl olur?
Herkes evlenmek zorunda değil, evlilik kurumunu kaldiramayacagina inanan kişi ya da cocuk bakma hususunda kendine guvenmeyen kisi, evlenmek istemiyorsa evlenmez. Ya da sartlarini ona gore belirler ve bunu karsi tarafa bildirmek zorundadir.
Herkes razi ise birbirinden evlenir gider.
Lakin her sey muazzam olarak başlasa bile burasi imtihan dunyasi illaki bir yerden vurulur.
Anne baba olana kadar kimse,
ne anne, ne de baba olmaya hazırdır.
Bunu tecrube ederek beraber oĝrenirler.
Cunku her cocuk farklidir. 5 cocuk yapsalar hepsi de birbirinden farkli olacaktir. Ve cogu cocuk da kitapta anlatilanlara uymaz. Her verilen tavsiye her cocuga uymaz.
FIziki ve biyolojik ek olarak karakter acisindan.
fakat cocuklar ayni zamanda ana babasindan ne gorduysa ahlaki olarak onu kopyalar. Iste ahlaki nokta cocuk yapmaya hazir miyim meselesi degil, kisilerin ahlaki yapisi onemlidir.
Kaldi ki super ahlakli bireylerin problemli cocuklari olabilir imtihanlari belki cocuklari uzerinedir. Alimden zalim zalimden alimden doĝabiliyor sonuçta.
Günümüz kadınlarının(sözüm meclisten dışarı) ilk çocukta dengesi bozuluyor. İkinci çocukta psikolojisi bozuluyor maalesef. Elbetteki maddi güç buna etken katılıyorum. İstisnalar illaki var bu noktada. Erkek zengin olmasada her zaman evine, yuvasına o güveni vermeli. Ama şu da unutmamalıdır ki takva sahibi olmayan zengin erkek yaramaz olur genellikle buda aile içinde çok farklı boyutlara ulaşır. Vesselam
Abi, bir kadinin cocuk dogurmasi zaten zorlu bir süreç.
Bir insandan, insan doğuyor, onun nasil ruhani bir evreden gectigini kendisi dahi bilemiyor. Yani düşün bir bebek kalsiyum almak zorunda ama anne düzgün beslenemiyor bebek ne yapiyor?
Annemin kalsiyumu az almasam da olur demiyor yeri geliyor gelişebilmesi icin annenin kemiklerinden aliyor takviyeyi. Yani hayatta kalmak icin annesinde ne varsa aliyor. Bu yuzden hamile kadinlarda diş çürümesi saç dökülmesi yaygin gorulur ya manevi boyut?
kadin butun bunlari bilmesine raĝmen daha bebek anne karninda iken koruma iç gudusu devreye giriyor ve bebeklerinin yasabilmesi icin gerekirse kendini feda edebiliyorlar? Bu her acidan ne muazzam bir enerji. Hem denge hem de psiko olarak zayif olmasi kadar doğal bir sey yok.
Evvelden geleneksel aile yapisinda islami hassasiyetlerin belli sinirlar icinde oldugu ki bu zamanda da mevcut kadini bu yonden kim anlamaya calismis ki? 40 cikmadan al basmasin( cinlenmesin) ki simdi ki tabirle psikoloji bozulmasin diye kirmizi kurdela kafalarini baglayip hadi yallah denmiş. Hem bedenen hem manen zayifliyor.
çok haklısınız. benim asıl bahsetmek istediğim para değil. zengin erkekle evlenmek isteyen kadınlar para için değil aslında erkeğin çalışma hevesinden ve disiplininden dolayı istiyor. mesela çoğu kadın mirasyedi bir adamla evlenmek istemez, kendi emeğiyle kazananı ister, bu da buradan anlaşılabilir
Kim bu çoĝu kadin ya?
bir yerde zengin dedemiz olsada bize miras kalmis olsa diye bekliyoruz.
Zengin koca adayinin, babasi ya da dedesi zengindir hazira konmuştur. Sifirdan zengin olmak cok zor kismet işi.
Bana miras yedi koca adayi düşse süper olurdu. Biraz da ben yiyeyim derdim
Hiçbir şey, ben para için evlenmek istemiyorum ki. Benim burada anlatmak istediğim şey bu mu?
Asıl bunu erkeklere soralım:
Diyelim ki doğurmaya müsait bir kadınla evlendiniz, sonra kadının rahminde veya yumurtalıklarında bir problem çıktı. Artık çocuk yapamaz. Ne yapardınız? (Direkt boşarlar, ya da en azından onu küçük görürler)
Bu dönemde kadınlar da erkekler de eşlerine nasıl davranmaları gerektiğini bilmiyor. Kadınlar eşine saygı duymayı, onun baskın olduğunu unutuyor, erkekler de bahsettiğim şeyleri unutuyor.
Her cocugu olmayan boşanmiyor. Şöyle yapar boyle yapar demek kadar sacma bir sey yok.
bosanirsa bosanir dunyanin sonu mu bu?
bu donemin cok sıkıntısı var.
insani ozelliklerimizi kaybediyoruz.
Kadin ve erkekleri kaliplara sokmak da manasiz.
her iki taraf once birey olacak
Sonra birbirlerine saygi duyacak, sonra kendi ailelerini nasil inşa etmek istiyorlarsa ederler. Bi kalıp değil ki bu.
Şunu yapacak bunu yapacak diyebiliyorsun.
Her şey şu cinsiyet eşitliği kurgusuyla başladı. Doğası gereği duygusal ve aklı ermeyen kadınlar erkekler onlara kötü davranınca bunu uydurdu (çünkü sırrın erkeğin doğasına uygun davranmasında olduğunu bilmiyorlardı). Sonra da erkekler ezikleşip (daha doğrusu ezik erkekler artıp oplumu etkileyerek) kadına nazik davranmayı, alttan almayı unuttular. Sen üstün cinsiyetsin, daha alçak olanı hoş görmen koruman lazım ama nerede...
Kadınlara kendileriyle aynıymış gibi davranıp
rekabete giren erkeklerden nefret ediyorum. Zaten bir zahmet daha zeki daha güçlü olmalısın, ama bir kadından bile daha akılsızsan bu da senin sorunun!
(Konudan biraz saptı yine ama dillendirilmesi gerekiyor
. Forum günlüğü sonuçta)
yani 100 sayfa daha yazarim sacma sapan argumanlarla dolu katib yazdiklarin.
Ve sürekli sürekli zayif erkekler bilmem ne erkekler şöyle olan kadinlar böyle olan kadınlar kendi adıma baydı artık. Kendince tercrubeler yaşamişsin yasanmis olmus bitmis. Çok kere de tekrar ettin forumda.
Ben bunlari surekli okumak zorunda değilim.
Bunu aşmanın bir yolunu bulmak zorundasın. Gecmişe takilip sosyolog edasiyla yazamazsin. Tutarli deĝil, eksik yanliş dolu ve hala ayni seyleri tekrar edip duruyorsun.
erkekler kadinlara nazik davranin sahip cikin
Kadinlar siz de kendinize gelin, laga luga yapmayin katib rahatlasin konu kapansin.
yeter da!