Coranavirus Aşısı Yakında Piyasalarda...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Yani önce Allah burada yazılanlara şahit sonra sizler. Yazılarımın neresinde ben Aidin Salih'in itikadına laf etmişim?

=>

İşte burada söylediklerin kardeşim:
Kalın puntoya aldığım kısmı dikkatle incelerseniz sanırım kopukluğun nereden kaynaklandığını anlayacaksınız. Tam olarak Aidin Salih isimli şahsı kalın puntoya aldığım kısımdaki gibi insanlara önerdiği bazı tedavi yöntemleri, eserine kaynaksız mevzu hadisleri alması, ayetleri bağlamından koparıp tefsir etmesi ve bu ayetler üzerinden haddi olmadığı halde fetva vermesi, özellikle eserinde modern tıp kullanmış kişilere karşı kullanmış olduğu kaba ve yerici uslup için eleştirdim.


Özetle bu hanım:

1. Dini konulara dayalı olmaksızın ileri sürdüğü hatalı tıbbi tedavi yöntemleri olabilir, ki modern tıbbın da bolca var; bunda hemfikiriz ve olağan karşılıyoruz.

2. Ara kısımda bu hanımın itikadını, kendince fetvalarını, tefsirlerini açıkça eleştiriyorsun; işte bu ilk alıntıda sorduğun sorunun doğrudan cevabı kardeşim.

3. Aidin Salih'in kişilere deccal, şeytan vb hakaretlerine kızıyorsun ama kadın kendi dini çıkarımlarına, yani itikadına göre öyle inandığı için öyle ağır şeyler söylüyor; yani bu da yine kadının itikadının eseri ve sorduğun bu sorunun dolaylı cevabı.

Kısaca 2 ve 3 no aynı şeye dayanıyor: Kadının inancı.. Batıl tefsir, batıl inanç => sonuç: haksız öfkeler..
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Konu uzamaması için ben kapatmıştım ama görüyorum ki hala sürdürülmek isteniyor. Herkesin derdi maksadı anlaşılmıştır.
Açılan son konu yönetimin değerlendirmesi için ayrılmıştır.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Evet Abdulmuizz kardeşim sıkıntılıyım Aidin Salihin müslümanlar arasında muteber biri olarak görülmesi sebebiyle sıkıntılıyım mesela mahmut efendinin ruhul furkanını önerir misiniz?Ruhul furkanın içinde hiç doğru bir bilgi yok mu?Baştan sona yanlış mı tabii ki değil ama biz kimseyi ruhul furkana yönlendirmeyiz aynı şekilde kendi görüşlerini islamla süsleyen kaynaksız sözlere hadis diyen biryerlerinden haram helal uyduran aidin salihi de tavsiye etmemeliyiz

Diyorsunuz ki onun tıp bilgisinden faydalanıyoruz ne tıp bilgisi varmış aidinin sadece bilgisinden faydalanabileceğiniz o mu kaldı?

Üstte kardeşlerin dediği gibi benimde bir yakınım alternatif tıpa düşmüştü kullandığı bitkiler karaciğerine zarar vermişti

Size kısaca söyleyeyim Aidinin ne çapta biri olduğunu öğrencisi Yağmur denen müptezele bakarak anlayabilirsiniz kendisi doğum sonrası plesantasını dolaba koymaktan, evde bir kedi köpek gibi(imkansızlıktan değil isteğiyle) doğum yapmayı öneren zır cahil birisidir kaldı ki kedi köpekler bile yeri geliyor veteriner kontrolüyle doğum yapıyor

İnsanları cübbeliden sakındırdığımız gibi bunlar gibi müptezellerden de sakındırmalıyız madem doğrularını alacaksız sizleri ham sofilerin kitaplarından da derslerinden de aynı şekilde faydalanmaya çağırıyorum burda kimsenin kör savunuculuğunu yapmıyorum ilaç sevdalısı değilim ama şaka gibi aidin düşmanlarını ilaç sevdalısı gibi gösterme çabalarını anlayamıyorum yazık vallahi neyseki şu platformda analitik düşünebilen en az birkaç kardeş gördüm bu bana yeterde artar

Not:Konuyla iligisi yok ama son olarak kızılaya kan vermeyin satıyor diyorlardı bir yakınım uzun süre hastanede kaldı ve bir sürü kan nakli yaptılar satma olayı falan görmedim o zamandan beri fırsatım oldukça kan veririm size de tavsiye ederim
Senin belli oluyor kardeşim ; Aidin Salih takıntısı hastalık seviyesine gelmiş olmalı ki genel olarak sağlık kitabı muellifi bir bayanı, Tasavvuf tarikatlarından İsmailağa hocası Mahmud Hocanın kitabının veya Cübbeli'nin tavsiye edilme kıyasına kadar götürüyor. Bu kişiler cemaatlerin önderi ve hoca sıfatıyla ortada durup konuştukları halde, alternatif tıb, doğal yöntem diyerek tedavi usulleri sunan bir bayanı aynı kategoriye koyarak kıyasa sürmek tam anlamıyla fiyasko.

Kardeşim anlaşılıyor ki bu takıntın sebebiyle düzgün düşünemiyor ve hırs ve öfken aklını perdeliyor ve alakasız kıyaslamalarda bulunuyorsun. Burada kimse kadının (var ise) şirk, küfür, hatalı sözlerini onaylamıyor, benimseyip kadını hoca , âlim görmüyor. Hatta eğer kadın Kâfir ise, yine de itikada taalluk etmeyen meselelerde kendisinden istifade edilebilir.

Sen en iyisi bu konuyu boş ver
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Özelde bu konuya genelde foruma son mesajımdır. Bu konuyu ilgili konudaki cevap hakkımın engellenmesi üzerine açtım

Abdulmuizz Fida: Hala tam anlaşılamamış; Aidin Salih kendi şahsi görüşü olarak modern tıbba karşı olabilir, eleştirebilir, eleştirirken dini meselelerde hata, şirk yapabilir. Bu kendisini ve kendisini kayıtsız şartsız kabul edenleri bağlar.

Zaten bu düşünceye sahipseniz benim diyeceğim bir şey yok böyle düşünenlere söylemedim de. Benim derdim belirttiğim gibi onun hatasını dahi duymaya tahammül edemeyen ortamlarda eleştirilebilir deyip eleştiren kişilere kutsalına hakaret etmiş gibi davrananlarla. Örnek: kişiye şunu şunu yazmış diyorsun e modern tıp çok mu masum bak onlarda bunu yapmış diyor. Kardeşim sakin ben buraya ilaç satmaya ya da reklam yapmaya gelmedim. Genede 2 mesajda beni anladığın için teşekkür ederim.
Kapanmış bitmiş konuya yazımı alıntılayarak mesaj yazdığın için, bende ilgili kısmı senden oraya alıntılayarak kısaca cevab yazıyorum. Tekrar konuyu uzatmanın bir alemi yok. Zaten özel ve genel son mesajındı bunu da "en son ben söz söyledim" telaşesiyle harcamış oldun. Bilmiyorum Aidin Salih takıntısı nereden geliyor, kökeni nerelere dayanıyor.
Kardeşim sana Kadın kâfir bile olsa sağlığı ilgilendiren meşru yöntemlerine uymada sıkıntı yok diyoruz; 'ben tekfir etmiyorum' diyorsun veya bizi kadına kâfir demekle suçluyorsun. Bugün bir nevi modern tıbbın kökeni ve mûcidi İbn Sina da kâfirdi, fakat bunun yöntemlerini kendisine usul edinen tıb ve kişilere eleştiriler olmazken, kâfir diyemediğin bir kadın için böyle dedi, böyle söyledi diyerek hem kendisini hem meşru yöntemlerini benimseyen tâkibçilerini hayattan silme çabası içerisindesin.
Amacın kadının dini konudaki sapkınlığı veya şirk küfür sözleri ise ; kitabından bahsi geçen o konunun önceki ve sonrası sayfalarıyla birlikte resmini çeker soru cevaba konu açarsın, mesele hakkında cevabımızı, düşüncemizi açıklarız. İtirazın olursa delillendirirsin. Fakat özellikle ve tekerrurle aynı mesele ve kişi hakkında farklı zamanlarda amacın üzüm yemek olmayıp 'keriz silkelemek' olan paylaşımlar yapmayı terk ediniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Ana Sayfa Alt