Neler yeni

Cübbeli Ahmed İtiraf Etti, Yakayı Ele Verdi

H Çevrimdışı

Habibullah

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
musluman ucaga binmez ,arabaya binmez,telefonkullanmaz,tenhalardada olsa yuzmez ,jetskya binmez,kayak yapmaz,velhasil teknolojik olanhicbir seyi kullanmaz.
muslumanlar sadece at deve ile yolculuk yaparlar guvercin ile haberlesirler siyonist mali silahlar ile siyonislerle savasirlar,yukarida yazilanyazilardaki tanimlar tamami ile insanlarin uydurduklari tanimlardir dunyada islami ancak hz MUHAMMED (s.a.v) tam anlami ile temsile yetkilidir ..olmasi gereken muslumantanimi asagida yazilmistir ALLAH (c.c) hepmize yeni hicri yilda boyle bir musluman yapisina ulasmayi nasip etsin...
1-MUSLUMAN TAMAMEN MODERN OLMALI (modernliktenkast sagini solunu acmak degil)
2-MUSLUMAN KITABINA DISLERI ILEDE SARILMALI.
3-KURAN I YALAYIP YUTMALI..(ANLAMI ILE TABIKI)
4-FEN ILIMLERINIDE YALAYIP YUTMALI (KENDI ASISINI ILACINI SILAHINI BILGISAYARINI .NET AGINI ,KENDI MICROCHIP LERINI KENDI UCAGINI ARABASINI VS..
5-BIR VAKIT NAMAZINI DUNYADAKI VE ALEMLERDEKI HERSEYDEN USTUN TUTMALI
6-ONUNE SEHVET(ASIRI OLAN BUTUN DUYGULAR SADECE CINSELLIK DEGIL) ILE ILGILI
BUTUN SEYLERI YANI HERSEYI SERSELER PARA,MAL,MULK,KADIN AKLA GELEBILECEK HERSEY BUNLARIN HEPSINE BIRDE HADI ORADAN DIYEBILMELI,
7-YEDIG ILOKMANIN TUZ BILE OLSA HARAM MI DIYE BIR AN DUSUNMELI YANI HELAL PRA ILEMI ALINDI ..
8-DINDE DORT BUYUK IMAMIN YAPTIKLARINI DUSTUR EDININ .KI IRIN HAVUZUNA DUSMEYIN..
9.GECE NAMAZINIZI EKSIK ETMEYIN.
10-BUTUN HERSEYI ALLAH I N YARATTIGINI VE ONUN HIC BIR SIFATI ILE DAHI YORUM YAPILMADAN YANI BU NEDIR NE DEGILDIR SOYLEMI BOYLEMI SACMALIKLARA GIRMEDEN O ALLAHTIR HERSEYI YAPAR EDER KIMSEYE HESAP VERMEZ VERMEK ZORUNDADA DEGILDIR.HICBIRIMIZIN HICBIRSEYINE IHTIYACIDA YOKTUR OLAMAZDA VE ECELDE YAZILAN YAZININ DISINDA HICBIRSEYIN OLAMIYACAGINI ANLAYARAK YASAMAK.
10-YUKARIDAKI LERE EK OLARAK HZ MUHAMMED IN (s.a.v) 4000 SUNNETINI YAPABILMEK..
11- TUM BUNLARI YAPABILDIKTEN SONRA BASKA INSANLARDA EKSIK ARAYABILIRSIN
KENDININ HIDAYETDE OLDUGUNU SANMAK KAFIRLIGIN TA KENDISIDIR...HUKUM SADECE ALLAH A AITDIR.

selsebil Çevrimdışı

selsebil

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
cübbelinin katıldığı düzeysiz programları,tarikatçı kafasını falan bi kenara bırakıp düşünüyorum yine kurtarmıyo.derslerinde okuduğu hadisleri,ayetleri çok önemsemiyo ki böyle bi üslup kullanıyo.islamdan bahsetmek hatta bi de bu konuda ders vermek bu kadar basit olmamalı.cemaat içinde verdiği sohbetlerde de şovmenleri aratmıyo.takiyyeci yüzünü zaten saklamıyo artık.Atatürk için söylediği aşk,sevgi sözcüklerini dergi binasına astığı Atatürk posterleriyle de gösterdi.

T Çevrimdışı

takva1

Misafir
Atatürk cilve yapıyo diyo Allahu telalayı bundan tenzih ederim. ey sapık adam Allah gırgır geçiyo derken orayı tekedip gitmen gerekirken kelle başı gibi geliyosan
Resulallah (Sallallahu aleyhi vesellem) buyurdular ki: - Ümmetim için saptırıcı imamlardan korkarım. ... bu hadisi şerif okuyunca gelince ilk sen geldin neden acaba ?

K Çevrimdışı

kelime-i şehadet

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Taviz vermeyenler de var. Örneğin ht gibi bir kanalda 'ataput u sevmiyorum' diyen Nuray Canan Bezirgan ve ntv gibi bir kanala çıkıp laiklik karşıtı söylemlerde bulunan Müslüm Gündüz bunlara örnek verilebilir. Lakin Cübbeli böyleleri varken ne diye puta tazim yapıyor? Takiyye yapıyor desem bu olay artık takiyyeyi de aşmış gibi görünüyor. Put lehinde işler yapacağına hiçbirşey yapma daha iyi.

''Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun.'' Buhârî, Müslim, Ebû Dâvûd, 123; Tirmizî.

G Çevrimdışı

guti

Üyeliği İptal Edildi
Banned
cübbeli hoca sizin bahsettiğiniz gibi sıradan vede düzeysiz bir insan değildir..lakin sizin bahsettiğiniz o malum kişiler alim iseler çıksalar ya karşısına..adamın arkasından münafık gibi konuşacağınıza delikanlıca karşısına çıkında KİMİN NE MAL olduğu ortaya çıksın............habibullah rumuzlu vatandaştan cevap bekliyorumm..

DAVA Çevrimdışı

DAVA

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
Akhi bizlerde sizinle hemfikiriz o ne siradan bir insan nede bos bir insan, onu yönetenler var haklisiniz...

H Çevrimdışı

Habibullah

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
cübbeli hoca sizin bahsettiğiniz gibi sıradan vede düzeysiz bir insan değildir..lakin sizin bahsettiğiniz o malum kişiler alim iseler çıksalar ya karşısına..adamın arkasından münafık gibi konuşacağınıza delikanlıca karşısına çıkında KİMİN NE MAL olduğu ortaya çıksın............habibullah rumuzlu vatandaştan cevap bekliyorumm..

foruma laf olsun diye bir gunlugune gelip mesnetsiz sekilde yazi yazmaniz ne kadar abes farkindasinizdir umarim.cubbelinin 13 ocak sohbetini sitesinden seyredin gorun kafalarina vucudlarina sis gecirip murc cakan insanlarin seyhi (soytari ) ile nasil seyyidmis birde :) nasil sohbet yapip nasil ovuyor seyret ondan sonra hala ayni fikirleri tasiyor isen yolun acik olsun...

Kara Kalpakli Çevrimdışı

Kara Kalpakli

Üye
İslam-TR Üyesi
Simdi Ben ahmet hocayı Bir süredir takip ediyorum flas tv olsun benzeri yayınlarda İlim yönünden kendini cok gelistirmis biri Bide Mahmut ustaosmanoğlu nun talebesi ve programa cıkarekn hocaefendiden izin alıormus ..Ama son fatih altaylıyla alakalı video yu izledigimde biraz sasırdım dogrusu Sitemi benimsiyormusunuz soruna verdigi cevabi Cunku Tevhid inancına ; Kanunları Allah koyar ve kurandada koymustur Allah gayri her sistem taguttur inancına sahip biri olarak... Ama orda sizce evet sisteme karsiyim deseydi ne olurdu ? Yada aslında kalbinden geceni mi söylemek istemedi cünkü sonucta gecmise baksanız Cübbeli hocanında sistem karsiti oldugunu görürüsünüz ....
Arkadaslar simdi bazı nedenleri bilmeden hemen elestirmek ve hakaret etmek sizce dogrumu Bu iş bu kadar basit mi ????

G Çevrimdışı

guti

Üyeliği İptal Edildi
Banned
ey vatandaş benimbildiğim kadarıyla bir insanı eleştirebilmek için en az onun seviyesinde ilim tahsil etmen gerekiyor..yoksa kalkıp ta internet sitelerinde rastgele vede sığ fikirlerle insanların arkasından konuşmak sadece vede sadece münafıklara has bir durumdur..müslüman kimliğe bürünen bir insan eleştiri yapacaksa direk o şahısla temas eder fikir tartışmasını yapar..arkasından konuşmaz..benim bir günlük bir uğamam senin bu durumunu değiştirmez..ama tahmin ederimki o bahsettiğimiz cübbeli ahmet hocayı arayacak cesareti kendinizde bulamıyorsunuzdur..müslümanların en zaafiyeti de budur...rastgele konuşmak..zaten başka bir işe yaramazlar sadece konuşurlar....

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
ey vatandaş benimbildiğim kadarıyla bir insanı eleştirebilmek için en az onun seviyesinde ilim tahsil etmen gerekiyor..yoksa kalkıp ta internet sitelerinde rastgele vede sığ fikirlerle insanların arkasından konuşmak sadece vede sadece münafıklara has bir durumdur..müslüman kimliğe bürünen bir insan eleştiri yapacaksa direk o şahısla temas eder fikir tartışmasını yapar..arkasından konuşmaz..benim bir günlük bir uğamam senin bu durumunu değiştirmez..ama tahmin ederimki o bahsettiğimiz cübbeli ahmet hocayı arayacak cesareti kendinizde bulamıyorsunuzdur..müslümanların en zaafiyeti de budur...rastgele konuşmak..zaten başka bir işe yaramazlar sadece konuşurlar....

Önce kendine bak, senin ilmi seviyen neki gelip burada karşıdaki kişiye münafıkla itham ediyorsun? O şahıs tevhidi alimlerle görüşür mü sanıyorsun? Nerede showmen erkek showwoman kadın varsa gider orada kafirlerin içinde islamı maskara yapar.

Gelelim flashtv ye evet güzel sohbet yapıyor hatta diyebilirimki tvlerde bu kadar çok sohbet yapıp hadislerle anlatmaya çalışan yok.

Ama cahillerin farkedemediği bir durum var.

Adam 10 tane konuya değiniyor 6-7 tanesi doğruysa 2-3 tanesinde dine öyle sapkınlıklar sokuyor ki, YER GÖK TİTRERCESİNE sözler.

Ve 3 kelimeden biri ehli sünnete, selefi salihine, vahabilik adı altında kuran ve sünnetin deliline dil uzatıp alçakca sözler sarf etmekte.

Hadi bakalım engin görüşlü alim kardeşim git hocanın dizi dibine buraya gelip birde bizim günahımızı yüklenme.

Selametle.

H Çevrimdışı

hakyolcusu

Üye
İslam-TR Üyesi
cübbelinin sapıklıklarını buraya yazmak ile bitmez yassakta kafasını kuma ğömen deve kuşuna dönmüş cahiller zaten ğöremezki cübbelinin sapıklıklarını...sacede bir tane sapıklığını yazayım yeter mesela diyor ki ben ölünce efendi hz.leriyle kabirde tefsir dersi yapacağız cübbeli taraftarları bunun ne anlama ğeldiğini biliyormusunuz hiç düşündünüzmü hocanıza hiç sordunuzmu bunu nerden biliyormuş...CÜBBELİ ĞİTSİN TV LERDE TAĞUTLARA YALAKALIK YAPSIN ONUN İŞİ O MÜSLÜMANLARLADA FAZLA UĞRAŞMASIN ...TEVHİT EHLİ MÜSLÜMANLARA VAHABİ MEZHEBSİZ DEMENİN HESABI MAHŞERDE SORULUR KENDİSİNDEN...siz ler hiç düşüne biliyormusunuz islam düşmanı kanallar kendi kanallarında islamın anlatılmasına izin versin...hanği fravun,hanği nemrut,hanği ebu cehil islamın anlatılmasına izin vermiş bilen varmı?

Usud-ul Harb Çevrimdışı

Usud-ul Harb

Üye
İslam-TR Üyesi
Bu soytari herife hala hoca diyorlar ya..
Bunu korumaya calisan kesin mizragin bir ucu da kendine dokunuyor ki savunmaya kalkiyordur..

M Çevrimdışı

muaz talha

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
ÇOK YAKINDA İRŞADUL MÜRİDİN DOSYASIYLA BULUŞACAĞIZ ORADAKİ ŞİRK TÜRLERİNİ ALENEN GÖRECEĞİZ İNŞ.

S Çevrimdışı

sehit58

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Cübbeli Ahmet Ünlü şunları söylüyor:

"Masonların Yahudilerin sevdiği bir hocayı nasıl biz sevebiliriz?!
Onların tasvip ettiği bir kanala çıkın konuşun dediğinde ne tavizler almıştır demektir?!
Bunlara mutlaka dikkat edin hangi hoca olursa olsun!
Hangi hoca olursa olsun!
Bir mason kanalında konuştuğu zaman mutlaka taviz vermiştir! Kesinlikle konuşturmaz bir mason!
Haa bunlara dikkat edin! Niye başka hocaları konuştumuyorlar!? Niye Ehli Sünnet hocaları konuşturmuyorlar?!
Konuşturmazlar! (konuşanlar) Onlar da anlaşmalıdırlar!"

Cübbeli ahmed, Fatih Altaylı kafirini Mason Kafir mi görüyor yoksa Muvahhid müslüman mı?

Bak Fatih Altaylı kafiri Kartel kanalına çıkarttı ve konuşturdu. Dediği gibi anlaşarak tavizler vererek !

Kendisinin (cübbelinin) anlattığı ve "Kişinin cehenneme giden yakını için Allah c.c. O kişinin suretine benzer birini yaratarak teselli olmasını sağlar" demesine Fatih Altaylı kafiri ;
( Daha önce tesetürlü kızlara "şu kadar para verirsen başını açar, daha fazla verirsen her yerini açar " ,
"Bellenmesi gereken bir fahişe!.." , "para karşılığında fuhuş yapan başörtülüler tanıyorum" diyen Fatih Altaylı ) "Ama bu sahtekarlık" diyerek Allaha c.c. (haşa) sahtekar derken yanında sıkılmadan oturuyor Murat bardakçı kafiriyle gülüşüyorlardı:yale

İlgili Link :
CÜBBELİ AHMET HOCA-TEKE TEK-02-08-2009----3/29 on Yahoo! Video

Allah bizle gırgır geçiyor diyen fatih Altaylı ve Misafiri cübbeli
CÜBBELİ AHMET HOCA-TEKE TEK-02-08-2009---17-/29 on Yahoo! Video

Pırlanta yüzüklü Cübbeli Ahmedin Ataputu övmesi :

Tıkla : Cübbeli Ahmet Hoca ve Atatürk izle, video, indir

Akhi, "Ama bu sahtekarlık" sözü doğrudur. Bir kişi cehennemde olursa, Allah'ın ondan kopyasını yapmaz. Sadece cennet ehli cennete girer, kopyalar değil.

Cehennemde aldatmak ve sahtekarlık yok. Fatih Bey burda doğru söylüyor.

E Çevrimdışı

ezmeray

كفى بالموت واعظا
İslam-TR Üyesi
Kütüb-i Sitte de geçen Hadislerden biri olan altta ki Hadisi veriyoruz...

"Kim keleri ilk darbede öldürürse ona yüz sevap yazılır. İkinci vuruşta öldürürse daha az kazanır. Üçüncü vuruşta ise bundan da az sevap kazanır." (Müslim, Selam 147 (2240); Metin Müslim'den alınmadır. Ebu davud, Edeb 175, (5263, 5264); Tirmizî, Ahkâm 1, (1482). Bazı Tirmizî tertibinde Sayd bölümünde 13. babta.)

Yine Kütüb-i Sitteden olan başka bir Hadis daha var ki üstte ki Hadise Muhalefet ediyor...

6913 - Hz. Câbir radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm kertenkeleyi haram kılmadı. Lakin ondan tiksindi. O, bütün çobanların yiyeceğidir. Allah Teâla hazretleri ondan birçok kimseleri faydalandırır, yanımda olsaydı ben de yerdim." (Kütüb-i Sitte Hadis No:6913)

Üstte ki Hadisde ise Haram Kılınmadı ancak Tiskindi demektedir,hatta Yanımda olsaydı bende yerdin denilmektedir...Bu hadisleri sened yönünden kabul eden insanlar ''Metin Yönünden Tenkid'' etmeyi Dinden çıkaracak bir Amel olarak mı algılıyorlarda ''TENKİD'' etmeden gündeme getiriyorlar...

Yine Kütüb-i Sitte'den başka bir Hadis daha...

6911 - Fâkih İbnu'l Muğîre'nin azadlı cariyesi Saibe radıyallahu anha anlatıyor: "Hz. Aişe radıyallahu anhâ'nın yanına girmiştim. Odasında, yere konulmuş bir mızrak gördüm. "Ey mü'minlerin annesi! Bununla ne yapıyorsun?" diye sordum. Şu cevabı verdi:

"Biz bununla, su kelerleri öldürüyoruz. Çünkü Resulullah aleyhissalâtu vesselâm bize bildirdi ki, Hz. İbrahim aleyhisselâm ateşe atıldığı zaman yerdeki bütün hayvanlar ateşin sönmesine katıldı, sadece keler katılmadı. Dahası o, ateşi (yanması için) üflüyordu. Bu sebeple Aleyhissalatu vesselâm bunun öldürülmesini emir buyurdu."(Kütüb-i Sitte Hadis No:6911)

KÜTÜB-İ SİTTE de geçen bu hadisler ''METİN TENKİDİNE'' tabi tutulmuşmudur ?

6915 - İbnu Ömer radıyallahu anhüma der ki: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm'ın "fâsık" dediği kargayı kim yer? Vallahi o temiz hayvanlardan değildir."

6916 - Hz. Aişe radıyallahu anha anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Yılan fasıktır, akreb fasıktır, fare fasıktır, karga fasıktır."
Kâsım İbnu Muhammed İbni Ebi Bekr radıyallahu anh'a: "Karga yenilir mi ?" diye sorulmuştu. Şu cevabı verdi: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm'ın ona "fasık" demesinden sonra onu kim yer?"

Üstte ise Kargadan Bahs edilmektedir..

Cüppelinin söylediği Hadis Sened olarak her ne kadar sağlam olsada ''İsnad'ın ve Metnin'' Soruşturması yapılmamaış sadece ''SENED'' e verilen Önem ortaya konulmuş ve Hadis Te'vil yolu ile açıklanmaya çalışılıp ''AKLİ DELİLLER'' ile delillendirilmeye götürülmüştür...

Cüppeli gibi sapıkları ''Bilinçli ve tamamı ile Tertip üzere'' Medya kaşısına getirten zevat ,Sordukları sorular ile de Halkı Yönlendirmek istemektedirler...

Rezalet tam anlamı ile...
Hadislere akılcı ve cahil tenkidler yapmayın.Hadiste .Öldürülmesi ecir olan kertenkelelerdir arapca metinde(أوزاع)diye gecer.hadiste yenilmesine izin verilen ise baska bir hayvan olan kertenkeleye benziyen ama cok daha buyuk olan bir surungendir ki arapca metinde (ضب) diye gecer.hadisleri turkce tercumelerden alinmasi boyle bir problem ortaya cikarir.yenmesi helal olan surungen turkiye de olmadigi icin hepsine keler yada kertenkele denmistir.yani sened ve metinde tenakuz yok,tenakuz bunu idrak edemeyen akılda!

S Çevrimdışı

Salih-i

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Cübbeli Hocanın karşısına çıkacak hoca yok piyasa da siz kalkmış burada ahkam kesiyor hakkında atıp tutuyor kendisi hakkında çok rahat bi şekilde haddi aşan keyfiyata yönelik görüşler dile getirebiliyorsunuz.

Ebu Hayseme Çevrimdışı

Ebu Hayseme

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Cübbeli Hocanın karşısına çıkacak hoca yok piyasa da siz kalkmış burada ahkam kesiyor hakkında atıp tutuyor kendisi hakkında çok rahat bi şekilde haddi aşan keyfiyata yönelik görüşler dile getirebiliyorsunuz.

Bu sözler ve görüşler ona ait değil mi yoksa!?

-Ete kemiğe büründüm Mahmud diye göründüm.
-Aslında Cebrail Aleyhisselam vahyi Muhammed sallellahu aleyhi ve sellem'den alıyordu.
-Cima esnasında Evliyaullah'a rabıta yapmak o ilişkiden doğan çocuğun iyi bir insan olmasını sağlar.
-Uçak'ta giderken dua ettim ettim olmadı en son medet ya ğavs dedim uçak birden normale döndü.
-Abdulkadir Geylani Rahimehullah beni hapisten kurtardı.

Cevap ver!

S Çevrimdışı

Salih-i

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Ebu Hayseme İlk sorunuza örneke cevap veriyorum. ( -Ete kemiğe büründüm Mahmud diye göründüm. )

Cevap:Mevlana dervişleriyle yaptığı sohbeti bitirdikten sonra,bir derviş telaşla odaya girdi ve heyecanla,uzaklardan gelen genç birisinin kendisini ısrarla görmek istediğini haber verdi.
Mevlana , '' Buyursun bakalım '' diye izin verdi.
İçeriye orta boylu,cübbesiz,külahsız ve sakalsız,çok sade giyinimli bir delikanlı girdi.
Mevlana yerinden adeta bir ok gibi fırladı.Bu zatı mana aleminden tanıyordu.Bu,kendisi gibi çağlara damgasını vuracak yiğit bir HAKK aşığı olan Yunus Emre idi...
Heyecan ve hasretle kucaklaştılar.
Odadaki dervişler bu samimi karşılamaya bir anlam verememişti,ama ortamın manevi yükünün yoğunlaştığını anlamakta zorlanmadılar...

Daha sonra Mevlana ve Yunus Emre Karşılıklı Dini Şiirler Söylediler...Bir Mevlana Söylüyor...Bir Yunus Emre Söylüyor... Dervişlerde onları hayranlıkla izliyordu...

Yunus Emre ve Mevlana birbirini özleyen iki kardeş gibi yan yana oturdular...Mevlana sordu ;
- Pek güzel, Pek Sade giyinmişsiniz.Üzerinizde hırkanız bile yok ,üşümezmisiniz ?
Yunus Emre şiirle karşılık verdi ;
Dervişlik dedikleri hırka ile taç değil
Gönlün derviş eyleyen,hırkaya muhtaç değil

Mevlana beğendiğini belli eden bir hareket yaptı.Ve yine sordu ;
- Pek doğru söylersiniz.Nasılsınız iyimisiniz ? Nelerle meşgulsünüz ? Ne yapar ,ne eylersiniz ?
Yunus Emre yine şiirle karşılık verdi ;
Adımız miskindir bizim,düşmanımız kindir bizim
Biz kimseye kin tutmazuz,kamu alem birdir bize

Ben gelmedüm dava için,benim işum sevi içün
Dostun evi gönüllerdir,gönüller yapmağa geldüm !
Mevlana, Yunus Emre'ye Sordu;
-Biz dervişlerimize Tevhid'i öğretirken '' Bir elma iki ayna '' demiştik.Siz ne dersiniz ?
Yunus Emre cevap verdi;
Tevhid imiş cümle alem
Tevhidi bilendir adem
Bu tevhidi inkar eden
Öz canına düşman imiş.
Mevlana,Yunus Emre'nin bir süre dergahta kalmasını istiyordu.
-'' Evet,davetimizi kabul buyurursanız,çok memnun kalacağız.Hemde size yazdığımız 6 ciltlik Mesneviyi okurduk'' dedi.
Yunus Emre kalktı ,kapıya doğru yönelirken ilk kez şiirsiz konuştu;
-Ne kadar uzun yazmışsınız ! Çok emek ve gayret sarfetmişsiniz.Bize kalsaydı aynen şunu söylerdik ;
'' Ete Kemiğe Büründüm,Yunus Diye Göründüm ''
Yunus Emre Kapıdan hızla çıkıp gözden kayboldu...

-Aslında Cebrail Aleyhisselam vahyi Muhammed sallellahu aleyhi ve sellem'den alıyordu.

Böyle bir sözü yok. Olayı anlamayanların uydurduğu saçmalığa cevap:

Diğer soruların ise tasavvufidir onları anlamak için biraz tasavvuf hâlinin olması gerek yoksa ciltler dolusu yazsam yine idrak etmeye yetmez akıl.

Siz hele bir Abdulkadir Geylani Hz. yazdığı o güzel eserleri okumuş olsaydınız kendisine sapıtmış demeye veya onun adına uydurulmuş demeye kalkardınız.

Eserlerinden Kesitler:....

“Benim emrim, Allah’ın emridir; eğer ol! dersem oluverir.”

“Hepsi de Allah’ın emriyledir, ama sen benim kudretime hükmet!”

“Benim kabrim Beytullah’dır, gelen onu ziyaret eder.”

“Ona seğirtir de izzet ve Rıfat ile yüce makama erişir.”
“Benim ocağımı tavaf et yedi defa, emânıma sığın!
Her yıl beni ziyâret için meşguliyetten sıyrıl!”
“Bana doğru haccedip gelin, evim kurulu bir kâbe.
Beytin sâhibi yanımdadır, koruluğu haremimdir.”
“Her KUTUB tavaf eder Beytullah’ı yedi defa.
Ben ise Beyt’in kendisiyim çadırımı tavaf ediciyim.”

(Alıntılar, Füyûzât-ı Rabbâniyye, Şeyh Abdülkadir Geylâni, Çeviren Celâl Yıldırım, sayfalar, 57-67-68-69. Bedir Yayınevi 1975 ).

“Mûsa Rabbine münacaat ederken beraberinde idim,
Mûsâ’nın ASA’sı benim asamdan medet gördü.”
“Yakub’un gözü kapanıp kör olduğunda onunla beraberdim,
Yakub’un gözleri ancak benim nefesimle iyileşip şifa buldu.”

( Füyûzât-ı Rabbâniyye, sayfa 74. )

“İbrahim ateşe atılınca onunla beraber idim.
Ateş ancak benim duam ile soğuyup yakmaz oldu.

İsmâil’e bedel getirilen koç ile beraber idim.
Koçlar ancak benim gönül cömertliğimle indi.

Yakub’un gözü kapanıp kör olduğunda anunla beraber dim.
Yakub’un gözleri ancak benim nefesimle iyileşip şifâ buldu !

Yüceye çıkarken İdris ile beraber idim,

Onu Firdevs’e en güzel CENNETİME oturttum !

Musâ Rabbine munacaat ederken beraberinde idim,
Musâ’nın asa’sı benim asamdan meded gördü !”

( Füyûzât-ı Rabbâniyye, Şeyh Abdülkadir Geylâni, Çeviren Celâl Yıldırım, sayfa 74. Bedir Yayınevi 1975 ). Ve bunun gibi daha başka sözler.

“Ben hakikaten varlığın kutuplarının kutbuyum.
Diğer bütün kutuplar üzerinde izzet ve saygıdeğerliğim vardır.
Bütün tehlike ve korkunç hallerde bize tevessül et,
Varlık ve eşya içinde himmetimle senin imdadına koşarım.
Ben müridim için korktuğu şeylere karşı koruyucuyum,
Onu her türlü şer ve fitneden muhafaza ederim.
Muridim ister doğuda, ister batıda olsun,
Hangi beldede bulunursa bulunsun onun yardımına uzanırım.

(Füyûzât-ı Rabbaniye, Bedir Yayınevi 1995 baskısı, sayfa 59 , Abdulkadir Geylani