Cubbeli Mersedeslerle Büyümüş

hümeyra__ Çevrimdışı

hümeyra__

Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun aleykum eee napalım kardeş ?
bu beni çokta ilgilendirmedi üzmedide şahsen.

A Çevrimdışı

ANDOLSUN

Üye
İslam-TR Üyesi
:cihad:Bir atım bile yok

Ali İmran 145
Allah'ın izni olmaksızın hiç kimsenin ölmesi söz konusu değildir. O süresi belirli bir yazıya bağlıdır. Kim dünya kazancını isterse ona ondan veririz. Kim ahiret sevabını isterse ona da ondan veririz. Biz şükredenleri ödüllendireceğiz.

Allah gönlünüze göre versin ahmed kardeşim. İnşaAllah şükredenlerden oluruz.

S Çevrimdışı

Seyfullah Putkıran

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Bazen müslümanlar bazı şeyleri karıştırıyor,
İslamiyet, kominizmde değildir, kapitalizmde değildir,yani ne parayı arzular nede parası olana düşmandır, İnancımızda düşman olduğumuz mal, zekatı verilmiyen maldır, zekatını veren insan geri kalan malını dilediği gibi harcamakta özgürdür, nitekim zengin ve güzel giyimli güzel bineği olan sahabalerde oldu , hükümdar olan peygamberlerde oldu. Bizler mal ve mülke karşı değiliz ,
bizler mal ve mülk sevgisinin kalpte barınmasına karşıyız, kişi zindanda da saraydaki gibi hamd edebiliyorsa o kişi insan-ı kamildir ve sarayda yaşaması ona zarar vermez sakıncada yoktur.
Para cebimizde olduğu sürece sıkıntı değil kalbimize girmesin yeterki, tabi işin fetva boyutudur, yok efendim siz takvaya girersiniz nice veli gibi malı mülkü terk edip Allah yolunda kendinizi ve malınızı feda edersiniz onada maşallah diyip tebrik gerek. Ama takva ile fetva karıştırılmamalıdır. İnsanlar herkesden takva bekliyemez zira kimse takvadan sorumlu değildir, sorumlu olduğumuz şeyler fetvalardır.Bunun ayrımını iyi yapalım müslüman kardeşlerim.
Atın yoksa kardeşim dilerim Allahdan o at seni şımartmıcaksa, Allahı unutturmıcaksa ve o atıda Allah yolunda kullanıcaksan rabbim tez zamanda sana bir at ihsan etsin ne diyeyim :) Benim ne atta nede başka birşeyde gözüm yok belkide olduğundandır ...

Geri
Üst Ana Sayfa Alt