Bazen müslümanlar bazı şeyleri karıştırıyor,
İslamiyet, kominizmde değildir, kapitalizmde değildir,yani ne parayı arzular nede parası olana düşmandır, İnancımızda düşman olduğumuz mal, zekatı verilmiyen maldır, zekatını veren insan geri kalan malını dilediği gibi harcamakta özgürdür, nitekim zengin ve güzel giyimli güzel bineği olan sahabalerde oldu , hükümdar olan peygamberlerde oldu. Bizler mal ve mülke karşı değiliz ,
bizler mal ve mülk sevgisinin kalpte barınmasına karşıyız, kişi zindanda da saraydaki gibi hamd edebiliyorsa o kişi insan-ı kamildir ve sarayda yaşaması ona zarar vermez sakıncada yoktur.
Para cebimizde olduğu sürece sıkıntı değil kalbimize girmesin yeterki, tabi işin fetva boyutudur, yok efendim siz takvaya girersiniz nice veli gibi malı mülkü terk edip Allah yolunda kendinizi ve malınızı feda edersiniz onada maşallah diyip tebrik gerek. Ama takva ile fetva karıştırılmamalıdır. İnsanlar herkesden takva bekliyemez zira kimse takvadan sorumlu değildir, sorumlu olduğumuz şeyler fetvalardır.Bunun ayrımını iyi yapalım müslüman kardeşlerim.
Atın yoksa kardeşim dilerim Allahdan o at seni şımartmıcaksa, Allahı unutturmıcaksa ve o atıda Allah yolunda kullanıcaksan rabbim tez zamanda sana bir at ihsan etsin ne diyeyim

Benim ne atta nede başka birşeyde gözüm yok belkide olduğundandır ...