Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Dâr'ul Harb'de İslam Alâmetleri Nelerdir?

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Soru : "Dar'ul Harbte İslam alametleri nelerdir?"

(Not : Qudame kardeşin sorusu hata ile silindiğinden, yeniden yazıldı)
 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Dar'ul Harb'de ikamet eden bir mûmin; eğer "muslumandır" onayı almak istiyorsa; o mutlaka aşırı tekfir hastaları ile munazaraya girişecek ve kendisine sorulacak olan "bunu yapanın hükmü nedir", şöyle yaparsa ne olur", mahkemeye, okula, askere, sandığa giderse hükmü ne olur vb. gibi" suallerine vereceği "kâfir" yanıtına ya da;
bunların kafir olduğunu kendileriyle tartışmadan , basın, kitab, net, cd-vcd görüb - duyub anlaması veya kendilerinden olan birinin kendilerine iletmesiyle onaylanır. Aksi taktirde o kişi amiyane tabirle ağzıyla kuş tutsada kafirlikten kurtulamaz. Velev ki namaz kılsın , kelime-i şehadet getirsin, oruc tutsun, hacca gitsin, kurban kessin , tesetturlu-sakallı olsun vs vs. İslamın tüm itikat ve amellerini yapsa da kendilerinden (harici zihniyete bulaşmış) onay almadıkça müslüman olamaz , muslumanlardan sayılmaz. Kâfirdir. Kendilerinden başka da musluman yoktur!


İslâm'ı İzhar Edenleri Tekfir Eden Haricilere Reddiye

Şeyh Suleyman el Ulvan

Ubeydullah Hoca'dan Çok Önemli Bildiri 1


Dar'ul Harb'te Yaşayan Herkes Kafir midir?
DÂR'U'L-HARBTE MÜSLÜMANIN DURUMU

Tekfirde aşırılığın sonuçlarından biri de Daru'l-harb'te yaşayan müslümanlara -İslam alameti görülse bile- kafir gözüyle bakılmasıdır.
İslam alimlerinin eserlerinde böyle bir yaklaşıma rastlamadığımız gibi tam tersi görüşler daha fazladır. Tekfirde aşırı gidenlerin bu konuda delil olarak ileri sürdükleri Fetih suresi 24-25. ayetlerinin de onlar tarafından nasıl yanlış yorumlandığını daha önce açıklamıştık.

 
Üst Ana Sayfa Alt