Çözüldü Dar'ul Harbde (kafirlerle) Alışveriş ve Kamu Sektöründe Çalışmak Caiz mi?

İslam Davetcisi Çevrimdışı

İslam Davetcisi

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
1--darulharbte kafirlere müzik çalgı aletleri ,sigara , cola gibi islamda caiz olmayan ancak müşrik ve kafirlerin inançlarına göre caiz olan bu ürünleri satmak (ayrı bir soru)ve satanın yanında çalışmanın (buda ayrı bir soru )hükmü nedir?

2--darulharbte kafir erkeğe altın yüzk satılıyor ama yukarda ki soruda harama vesile varmıdr

3--Kamu sektöründe çalışan (m.e.b bağlı resmi evraklarda çalışan memur, sağlık sektöründe çalışan kadın doğum uzmanı erkek dr, rontgen teknisyeni, erkek hemşire gibi islamda caiz olmadığını bildiği halde bu gibi branşların eğitimini alan ve mezun olan, aynı zamanda yine resim müzik haram olduğunu bildiği halde küfre ve şirke dikkat ederek haram olduğunu kabullenerek ve kalbinde sıkıntısını hissederek bu bölümleri okuyan ve mezun olan (okurkenki durumu ayrı bir soru)ve göreve başlayan kişiler (göreve başladıktan sonraki durumu ayrı bir soru)haramı meşrulaştırmış olurmu?
acil cvp beklyrm delilleri ile inş:S
 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
C 1 - 2 : Muslumanlara Haram Olan Malların Kafirlere Satılması Caiz midir?

C 3 : Dar'ul Harb'te ikâmet eden muslumanların, ellerinden geldiğince Devletin resmi işlerinde (memuriyet) bulunmamaya çalışmalıdır. Bu işlerden bir kısmı, (içerik ve etkin durumu olarak) haram ve küfür işler olmakla beraber, bir kısmı da mubah işler olabilir. Bu sebeble devlet kurumunda çalışan bir musluman, sırf devletin resmi dairesinde çalışmasından dolayı haramı meşrulaştırmış olmaz. Bunun hukmunu belirlemeye çalışılan işin içeriği ve mahiyeti önem arzetmektedir.

"فليس كل من عامل كافراً أو عامله في شيء من أمور المعاملات أو استأجره أو استخدامه يكون بذلك موالياً له، ولا كل من أحبّ يهودياً لما عنده من العلم، أو أحبّ نصرانياً لما عنده من الطب، يكون بذلك موالياً له."
İbn Teymiyye (rahimehullah) der ki: “Bir kâfirle muamelede bulunan, Ondan bir mal alan, Onu bir işte çalıştıran kimse, bununla hemen Onunla dostluk (velâ) kurmuş sayılmaz. Aynı şekilde, bir Yahudiyi ilmi için, bir Hristiyanı tıptaki bilgisi için seven kimse de Onunla dostluk etmiş sayılmaz.” (İbn Teymiyye, Mecmû'u’l-Fetâvâ, C. 22, Sf: 141)

İlgili Konu :

Noter Kâtibliği / Çalışmak Caiz mi?

 
Geri
Üst Ana Sayfa Alt