Soru Darül Harbte Kadınların Araba Sürmesi Sizce Doğru mudur?

İsl4mist Çevrimdışı

İsl4mist

Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleyküm ve Rahmetullah kardeşler,

Kardeşlerim geçen forumda Fida hocanın kadınların araba sürmesi hakkındaki yazısına denk geldim yanlış hatırlamıyorsam Allahu Alem kesin bir şekilde men etme veya onaylama durumu yok diye okudum. Bu konuyu düşünürken de aklıma şunlar geldi:

Ülkemiz İslami bir sistemle yönetilmiyor, çoğu hizmette haliyle kadın-erkek karışık bir şekilde veriliyor. Otobüsler ve diğer ulaşım vasıtaları da ( metro,tramvay vs.) bu şekilde kadın erkek karışık bir şekilde hizmet veriyor. Ateist japonyada bile metrolarda sadece kadınlara ayrılan bölümler varken ülkemizde hiçbir ulaşım aracında bu şekilde bir düzen bulunmamakta. Haliyle otobüs metro vs. özellikle büyük şehirlerde İstanbul Ankara vs. Genel olarak çoğu hat ağzına kadar tıklım tıklım olmakta, bazen ulaşım aracının içinde adım atmaktan bile aciz kalıyoruz. Vurdumduymaz insanlarımız yüzünden acele içinde ite kalka ilerlemek zorunda kalıyoruz, bazen tutunacak yerimiz olmuyor sağa sola savruluyoruz, kimseye temas etmesek bile kişilerle burun buruna gidiyoruz bunları hepimiz biliyoruz. Bu durumda aklıma şu geldi bu kadar saydığım sebepten sonra bir kadının bineği (araba) varsa binmesindeki durum nedir? Evet ülkemizin trafiğinin de sıkıntılı olduğunu biliyorum kaza durumunda bağırıp çağırıp sövme vs. Bir sürü olay yaşanabiliyor fakat bunların olasılığı düşük yani kaza yapma olasılığı ama özellikle büyük şehirlerde otobüs metro vs. nerdeyse her seferde itiş tepiş bineceğimiz çok yüksek olasılıkda aşikar. Bu durumda günümüz için araba artık kadınlar için bir tesettür görevi görebilir mi? En azından japonyada dediğim sistem gibi bir sistem gelene kadar bu saydığım sebeplerden ötürü araba kullanmak doğru olabilir mi?

İsl4mist Çevrimdışı

İsl4mist

Üye
İslam-TR Üyesi
Allah razı olsun ahi tam bir şekilde bilmediğim için konuya dikkatli yaklaşmak istedim heva ve hevesime uymaktan Rabbime sığınırım

Horasan Fedaisi Çevrimdışı

Horasan Fedaisi

Hayye ale'l-cihad
İslam-TR Üyesi
Darulharbte yaşamak doğru değil direkt

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Ben başlığı anlamadim niye darul harp. Yani sahsen ben tam tersi bir durum olsaydi da araba kullanmayi tercih ederim tamamen kendine ait bir alan.
Istabul gibi buyuk sehirlerde araba kullanmak hem masrafli hem eziyet, parali yollari tercih edersen bir tik daha iyi.

Toplu tasimalar insan yigini ozellkle aksam 5le 7 arasi miting alani gibi asla binemiyorsun. Hergun işe ya da okula giden kisilerdenseniz kendinize gore formul bulmaya calisiyorsunuz. Ben 6:15 /30 arasi biniyorum genelde.donustede genelde 17:50 ile 18 arasi pespese gelenlerden biri nispeten daha bos oluyor gibi.

Bir donem arabada kullandim ama yol cok uzuyor yakin masafe olsa direkt araba derim. Kucuk sehir olsa direkt araba derim yani her acidan rahatlik.

İsl4mist Çevrimdışı

İsl4mist

Üye
İslam-TR Üyesi
Ben başlığı anlamadim niye darul harp. Yani sahsen ben tam tersi bir durum olsaydi da araba kullanmayi tercih ederim tamamen kendine ait bir alan.
Istabul gibi buyuk sehirlerde araba kullanmak hem masrafli hem eziyet, parali yollari tercih edersen bir tik daha iyi.

Toplu tasimalar insan yigini ozellkle aksam 5le 7 arasi miting alani gibi asla binemiyorsun. Hergun işe ya da okula giden kisilerdenseniz kendinize gore formul bulmaya calisiyorsunuz. Ben 6:15 /30 arasi biniyorum genelde.donustede genelde 17:50 ile 18 arasi pespese gelenlerden biri nispeten daha bos oluyor gibi.

Bir donem arabada kullandim ama yol cok uzuyor yakin masafe olsa direkt araba derim. Kucuk sehir olsa direkt araba derim yani her acidan rahatlik.
Darül Harb dememin sebebi bununla ilgili sitede bir yazı vardı tam kesin bir şey söylemiyordu yanlış değilsem kesin olur veya olmaz tarzı darül İslam'ı bilmiyorum ama darül harbtd yukarıdaki durumlar sebebi ile tesettür yerine geçer mi diye sormuştum