DERT EĞİTİM DEĞİL, DERT İSLAM

mehdigündüz Çevrimdışı

mehdigündüz

┈┉┅━𑁍﷽𑁍━┅┉
İslam-TR Üyesi
✒️ DERT EĞİTİM DEĞİL, DERT İSLAM

📍 Eğer gerçekten dertleri eğitim olsaydı, meseleye sadece Afganistan üzerinden bakmazlardı

📍 Eğer gerçekten dertleri kadın hakları olsaydı; kadınların bedeninin ve namusunun istismar edildiği, ailenin ve toplumun ahlaki temellerinin zedelendiği coğrafyalarda da aynı hassasiyeti
gösterir, yüksek sesle itiraz ederlerdi.

📍 Eğer gerçekten kız çocuklarının eğitim hakkını savunuyorlarsa, Azerbaycan’da tesettürlü oldukları için eğitim hayatında engellerle karşılaşan kız çocukları hakkında da aynı kararlılıkla açıklamalar yapmaları beklenirdi.
Çünkü onlar hakkı kendi çıkarlarına geldiği ölçüde severler; İslam söz konusu olduğunda ise içlerindeki o büyük kin ve öfke dillerinden dökülüverir. Nitekim Yüce Rabbimiz onların bu halini şöyle buyurmuştur

"İşte siz öyle kimselersiniz ki, onları seversiniz; oysa onlar sizi sevmezler. Siz kitapların hepsine inanırsınız; onlar ise sizinle karşılaştıklarında 'İnandık' derler, kendi başlarına kaldıklarında ise size olan kinlerinden dolayı parmak uçlarını ısırırlar. De ki: 'Kininizle geberin!' Şüphesiz Allah kalplerin özünü çok iyi bilir." [Âl-i İmrân: 119]

📍 Peki, gördünüz mü?
Mesele gerçekten eğitim mi, kadın hakları mı?
📍 Yoksa asıl rahatsızlık, İslam’ın hayatın içinde var olması mı?
Asırlar önce

İmam Mâlik رحمه الله'in de işaret ettiği gibi:
"Bu ümmetin evveli ne ile ıslah olduysa, sonrakiler de ancak onunla ıslah olur!"

Çünkü mesele eğitim olsaydı, eğitim her yerde savunulurdu.
Mesele kadın olsaydı, kadın her yerde savunulurdu.
Mesele hak olsaydı, hak coğrafyaya ve inanca göre değişmezdi.

🚨 Dert eğitim değil… Dert İslam