Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Dr. Sibai'den IŞİD'a destek!

Ö Çevrimdışı

Ömer Hattab

Üyeliği İptal Edildi
Banned
dr_sibaiden_isid_destek_h7145.jpg

Makrizi Merkezi Müdürü ve Mısır Sünni Hareket Genel Sekreteri Dr. Hani Es Sibai, Irak Şam İslam Devleti'ne destek verdi.

Londra'da bir mescitte verdiği hutbede konuşan Dr. Es Sibai, eleştirilerin yersiz olduğu ve mesnetsiz eleştirilerin fitne çıkardığını belirtti. Ayrıca İslami medyaya da çeşitli mesajlar verdi.

İşte Dr. Hani Es Sibai'nin açıklamaları ve video kaydı:

Bazıları öyle tasavvur oluşturuyor ki sanki Delve (IŞİD) bir haçlı devletidir! Sanki onlar haç sancağı kaldırmışlar. Bu kin neden? Bu nefret neden? Ebu Fatih Muhammed Cevlani sağolsun, bütün bunlara nokta koyacak bir konuşma yaptı. (Nursa'nın emirinin el Cezire'ye verdiği röportajı kastediyor.)

Allah'tan da dilediğimiz budur zaten.

Bazı yazarlar var; onlar oturup beklerler ki, Delve (İslam Devleti) yanlış bir şey yapsın da hemen aleyhlerine kullansınlar! Bu yazarların çoğu Irak ve Suriye dışında oturan yazarlardır.

Özellikle onları kastederek şöyle söylüyorum: Büyüyen bu cihad konusunda Allah'tan korkun! Bu gençler konusunda da Allah'tan korkun.

Bu yazarları okuyunca görüyorsun ki, açıkca başka bir cemaate meylediyorlar. Sanki onların avukatlarıymış gibi. (Burada Allahu a'lem, Nusra , Ahraruş Şam ve diger İslamcılık iddiasındaki grupları savunup Devle'ye saldıranları kastediyor.)

Cevlani şöyle diyor: "Biz bir aileyiz." Sizse öyle konuşuyorsunuz ki, sanki onlar düşman. Bir ailede, o aile üyeleri arasinda sorunlar oluşabiliyor. Problemsiz aile yoktur. Ortamı yatıştırmaktan varken iyice kızıştırmayın zira her iki tarafta kafirlere karşı sürekli çatışma meydanlarındalar. Sizler ortalığı kızıştırırsanız, bazıları birbirini öldürebilir.

Ey yazarlar! Öyleyse neden ateşi alevlendiriyorsunuz? Ey Irak ve Suriye dışındaki yazarlar! Bu cihad cemaatlerine konusunda Allah'tan korkun. Ey yazar kardeşim! Onlara nasihat et, insaflı ol ve onlar uygun birşey yapmazlarsa sabırlı ol. (Burada Allahu a'lem, İslamcı siteleri ve diğer haber organlarını da kastediyor.)

Bazı Şeyhler (alimler) var. Bir görüyorsun ki herhangi bir cihad cemaati ismi vererek konuşuyor, tartışıyor ve hemen celalleniyorlar... Ya şeyh (tüm alimlere sesleniyor) hemen celallenme, belki senin zan yaptığın olay düşündüğün gibi değildir, belki meseleyi tafsilatlı incelediğince bilmediğin konuları öğreneceksin. Öyleyse bu aceleniz nedendir?

İşin aslını araştırınca göreceksiniz ki abartılan meselelerin altında hep şahsi meseleler var. Yani, cemaatte ki bir şahsın yaptığı işi genele maletmek, hele ki o cemaatin emirine maletmek... Bunu neden yapıyorsunuz?!

Ey kardeşlerim! Bu cihad öyle kolay bir iş değil. Allah (Subhanehu ve Teala) diyor ki: "Sevmediğiniz halde cihad size farz kılındı." Kolay değil tabi, nefisler zorlanıyor ve yoruluyor... Tüm bunları dikkate alacaksın. Yani adam Amerika'da, İngiltere'de, Arabistan'da veya Avrupa'da rahat ortamda yaşıyor. Sonra aniden cihada geliyor. Hemen ortama alışamıyor. Biraz ortama uyum sağlamasını bekleyeceksin. Öyle hemen olmaz...

Havadan bomba yağıyor, mermiler havada uçuşuyor, şurada uyu, şuraya git, şuna dikkat et, şu saatte uyu, şu saatte uyan vesaire... Öyle kolay mı sanıyorsun? İnsan nefsi buna hemen alışamıyor tabi. Belirli bir zamana ve nefsin terbiyesine ihtiyaç var.

Irak Şam İslam Devleti hakkında Allah'tan korkun. Size susmak düşer. Hepiniz susun ve sabredin. Devle'ye bu nefret neden? Biri gelmiş bana diyor ki, hocam Devle'den biri bana sosyal paylaşım sitelerinin birinde küfür etti. Ona dedim ki: bak kardeşim, sana küfür eden ve senin söven kişi Şeyh Ebu Bekir Bağdadi mi? Yoksa Ebu Muhammed Adnani mi? Yoksa Devle'nin mes'ul emirlerinden biri mi?

Sana söven belki de bir ajan yada bir fitnecidir! Kendini Devle'ye nispet ederek sana sövüyordur nerden biliyorsun? Belki o adam mücahidler arasında fitne oluşturmak istiyordur. İşte bu durumda yapmamız gereken böyle kardeşlerimizin arasını ıslah etmektir.

Hergün onları birbirine düşüren haberler yaparar kimse ıslah edilmez. Nereden biliyorsunuz, belki onlar yeniden birleşecek? Savaş rahatlayınca onlar bu meseleyi iyice gözden geçirir inşallah. İşte o zaman biz size diğeceğiz ki: kininizden ölün, geberin. (IŞİD'e düşmanlık edenleri ve fitnecileri kastediyor.)

Ayrıca şeytana bile biat edecek olan ama asla mücahidlere destek vermeyecek olan iki yüzlü medya ortalığı kızıştırmaya çalışıyor. Onlara çok dikkat edin.

Video:


Çeviri: Ömer Azeri
Haber: Abdulkadir Polat
Kaynak: Takva Haber
 
H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu yazarları okuyunca görüyorsun ki, açıkca başka bir cemaate meylediyorlar. Sanki onların avukatlarıymış gibi. (Burada Allahu a'lem, Nusra , Ahraruş Şam ve diger İslamcılık iddiasındaki grupları savunup Devle'ye saldıranları kastediyor.)

Parantez içindeki yorum manidar...,zaten sorunların kaynağı bu anlayıştan kaynaklanıyor,diğerlerininki sadece iddia,ama bizimki gerçek ve sahih demek veya öyle ima etmek sorunların ana kaynağıdır.Ayrıca Dr. Hani Es Sibai'nin açıklamasından şunu anladım,sus ve konuşma,yorumda bulunma ve hata varsada eleştirme,büyle bir anlayış doğru değildir.
Allahcc müslüman mücahidler arasına bir olma anlayışını yerleştirsin,bunun olması içinde gurub taasubçuluğunun ayaklar altına alınması gerekir.Aksi halde sonuç hüsran olur.
 
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
yahya abbas müsavi, senin yaptığın eleştiri veya normal bir yorumlama değil ki.Nerede ışid aleyhine haber varsa onları toplayıp buraya getiriyorsun.Doğru bile olsa ki (işin içyüzünü tam olarak bilmiyoruz) Eleştirinin de bir amacı ve üslubu var.Sen ise ışid'e ne kadar saldırırım onun hesabını yapıyorsun.Yeri geldiğinde Işid'in de hata ve yanlışlarını dile getiriyorum.Nitekim dile getirdim de zaten.Körü körüne bir cemaati destekleyip yanlış işlerini bile savunanlardan değilim.Ama senin yaptığın sürekli saldırı bombardımanı.
 
H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ALLAHcc dan kork kardeşim,ben bişey dememişimki,sadece iki cümlelik bir eleştiriyi bile farklı yorumlamışsın,benimde yaptığım haberi kaynağıyla yayımlamak,eleştirinin amacı ve üslubunu aşmışsam bunu nerede yaptığımı süylermisin?Bir müslüman olarak zoruma gidiyor suriyedeki tablo,daha esad temizlenmeden,asıl düşman bertaraf edilmeden,müslümanların arasında büyle çatışma çıkması ve buna zemin hazırlanması bana dokunuyor,ışidle alıp veremediğim bişey yok,ama müslümanalrın arasına fitne sokulmasına sebebiyet veren davranışlar varsada bunu dile dile getirmek saldırganlık değildir,ben ve sen görmemezlikten gelebiliriz,ama bunu bizden başka herkes görüyor,hele hele zalimler ve kafirler çok daha iyi görüyor,bu manzara özerine hesablar yapmadıklarınımı sanıyorsun?benim eleştirim önemli değil,önemli olan bunu fırsat bilip müslümanalr arasında çatışmayı derinleştirenlerin hesabıdır,bence bu hesabı unutmamak için duyarlı davranmak için yanlış olanı düzeltmek adına,yanlışa yanlış,doğruya doğru deme hakkaniyetini sergilemek lazım,herkesi bombardımancı sanma kardeşim,bombardımanı yapanlar bellidir,bombardımanlar yapılırken,kalkıpta kılıçların birbirine çekilmesine rıza göstermek veya görmemezlikten gelemk sorunu derinleştirmektan öteye geçmiyecektir.kimse hatadan münezzeh değildir,her eleştiride saldırganlık değildir.ışidteki müslümanların belki benim gibileri ile sorunu olabilir,ama wallahi benim islam kardeşliği adına onların tırnağına bir zarar gelmesini dahi istemem,ama şunuda bilmek lazımki islam davası her gurubtan önce gelir,islam davası kişilerin ve cemaatlerin anlayışına feda edilemez,ama kişiler ve cemaatler islam davasına kurban edilir,anladığım anlayış budur,yanlışsam yine düzeltmenizi dilerim.

selametle
 
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
sadece o eleştiri değil yahya abbas müsavi kardeş,bakıyorum ki habire böyle konular açıp açıp duruyorsun.Ben Işid hatadan münezzehtir diye asla demedim.Ama bilmediğiniz şeyler var.Ve ben işin doğrusunu bugün öğrendim ama sana burada anlatsam fitne çıkarıyor diyecekler,azarlayacaklar ve belki banlanabilirim bile.Ama şu kadarını söyleyeyim aşırı derecede şiddetli bir karalama ve medya savaşı açılmış herşeyi çok farklı yansıtıyorlar.Sürekli böyle yaptıkları için sizde sanıyorsunuz ki aha bunlar(ışid mucahidleri) tekfircidir.Halbuki çamur at izi kalsın durumu geçerli.sürekli 10 kere 20 kere 30 kere 100 kere çamur atarsan(medyayı kastediyorum) tutmasa bile izi mutlaka kalacaktır.Anlatabiliyor muyum?medyanın gücü artık bugün silahtan bile daha etkili hale gelmiş.Bunu gözlerimle görüyorum.Müslüman olmasına rağmen hatta selefi itikadda olmasına rağmen ve cihadi menhecde olmasına rağmen bile ışid'e nefret kusan insanlar görüyorum.Her yerdeler.Facebook'ta,twitter'da,sitelerde.Bu grubu adeta yetim gibi bıraktılar atış serbest.Örgütün ikinci adamı açıkladı ki biz tekfirci değiliz ırak ve suriye'deki sünni halkın genelini müslüman olarak görüyoruz diye(diğer halkları kafir olarak görüyor anlamına gelmiyor tabi).Ve tekfircileri saflarımızdan kovuyoruz diye.Daha ne diye sürekli hedef alıyorsunuz?ben zaten Allah'tan korktuğum için bunları söylüyorum ve size de Allah'tan korkmanızı tavsiye ediyorum.Hesap ve ceza gününde yalancı konumuna mı düşmek istersiniz?
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bir tarafta ;Allah yolunda cihadda bulunan lar, bu yola canlarini koyanlar, derdi Allahin rizasi olanlar.
Diğer tarafta zalimler.

Allahim sen ummeti tek vucut olmayi nasib et , ayriliklari gider, amin
 
H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
sadece o eleştiri değil yahya abbas müsavi kardeş,bakıyorum ki habire böyle konular açıp açıp duruyorsun.Ben Işid hatadan münezzehtir diye asla demedim.Ama bilmediğiniz şeyler var.Ve ben işin doğrusunu bugün öğrendim ama sana burada anlatsam fitne çıkarıyor diyecekler,azarlayacaklar ve belki banlanabilirim bile.Ama şu kadarını söyleyeyim aşırı derecede şiddetli bir karalama ve medya savaşı açılmış herşeyi çok farklı yansıtıyorlar.Sürekli böyle yaptıkları için sizde sanıyorsunuz ki aha bunlar(ışid mucahidleri) tekfircidir.Halbuki çamur at izi kalsın durumu geçerli.sürekli 10 kere 20 kere 30 kere 100 kere çamur atarsan(medyayı kastediyorum) tutmasa bile izi mutlaka kalacaktır.Anlatabiliyor muyum?medyanın gücü artık bugün silahtan bile daha etkili hale gelmiş.Bunu gözlerimle görüyorum.Müslüman olmasına rağmen hatta selefi itikadda olmasına rağmen ve cihadi menhecde olmasına rağmen bile ışid'e nefret kusan insanlar görüyorum.Her yerdeler.Facebook'ta,twitter'da,sitelerde.Bu grubu adeta yetim gibi bıraktılar atış serbest.Örgütün ikinci adamı açıkladı ki biz tekfirci değiliz ırak ve suriye'deki sünni halkın genelini müslüman olarak görüyoruz diye(diğer halkları kafir olarak görüyor anlamına gelmiyor tabi).Ve tekfircileri saflarımızdan kovuyoruz diye.Daha ne diye sürekli hedef alıyorsunuz?ben zaten Allah'tan korktuğum için bunları söylüyorum ve size de Allah'tan korkmanızı tavsiye ediyorum.Hesap ve ceza gününde yalancı konumuna mı düşmek istersiniz?

Benim anlayışım budur kardeşim,başkada bir amaç yok,şüphesiz kalblerdekini en iyi bilen ALLAHcc dır.
Enes radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Din kardeşin zalim de mazlum da olsa ona yardım et.”
Bir adam:
- Ya Resûlallah! Kardeşim mazlumsa ona yardım edeyim. Ama zâlimse nasıl yardım edeyim, söyler misiniz? dedi. Peygamberimiz:
- “Onu zulümden alıkoyar, zulmüne engel olursun. Şüphesiz ki bu ona yardım etmektir” buyurdu.

* Buhârî, Tirmizî

selametle..
 
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
iyi o zaman nasıl istiyorsan öyle anlamaya devam et.Rabbim görüyor nasıl olsa ona hesabı verecek olan sensin bana göre hava hoş selametle.
 
Üst Ana Sayfa Alt