Soru Dua'dan Sadaka Olur mu?

I Çevrimdışı

ibnkayyimelcevziyye

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Selamün aleyküm arkadaşlar, Allah'ın rahmeti, merhameti ve bereketi üzerinize olsun, inşallah iyisinizdir, sizlere bir sorum olacaktı, duyduğuma göre kul hakkı olan kişi adına sadaka verilebiliniyormuş, örnek olarak vermek gerekirse, Ahmet'in bende hakkı var ama ben bazı sebeplerden dolayı Ahmet'e ulaşamıyorum, Ahmet'in adına sadaka verirsem onun hakkı yerine geçiyormuş, bildiğim kadarıyla, sadaka mal ile oluyor ama bende verebilecek bir mal/mülk vb. yok, onun yerine, hakkına girdiğim tüm kişiler adına Allah'a dua ediyorum, bu sadaka yerine geçer mi, şimdiden teşekkürler

Nysa Çevrimdışı

Nysa

Üye
İslam-TR Üyesi
Selamün aleyküm arkadaşlar, Allah'ın rahmeti, merhameti ve bereketi üzerinize olsun, inşallah iyisinizdir, sizlere bir sorum olacaktı, duyduğuma göre kul hakkı olan kişi adına sadaka verilebiliniyormuş, örnek olarak vermek gerekirse, Ahmet'in bende hakkı var ama ben bazı sebeplerden dolayı Ahmet'e ulaşamıyorum, Ahmet'in adına sadaka verirsem onun hakkı yerine geçiyormuş, bildiğim kadarıyla, sadaka mal ile oluyor ama bende verebilecek bir mal/mülk vb. yok, onun yerine, hakkına girdiğim tüm kişiler adına Allah'a dua ediyorum, bu sadaka yerine geçer mi, şimdiden teşekkürler
Ve aleyküm selam ve rahmetullah, dua etmen çok güzel bir davranıştır ve inşallah sevabını alırsın. Ancak dua, tek başına kul hakkını ödemek yerine geçmez. Hak sahibine ulaşabiliyorsan helallik istemen veya hakkını iade etmen gerekir. Ulaşamıyorsan onun için dua etmen, istiğfar etmen ve imkân bulduğunda onun adına sadaka vermen güzel amellerdendir. Allah Teâlâ samimi tevbeni kabul etsin ve hak sahipleriyle seni hayırla helalleştirsin. Allâhu a'lem.

Geri
Üst Ana Sayfa Alt