Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Ebubekir Sifil Ve Caner Taslaman Canlı Yayında Tartışma Ayarladı

Muddessir Çevrimdışı

Muddessir

الحمد الله
Frm. Yöneticisi
Programin en guzel kisimlarindan biri su diyalogtu bana göre .. aralarında şöyle bir konuşma geçti , Caner t. Siz elfazi küfürden dolayı tekfir ediyorsunuz gibisinden bir şey dedi. Örnek olarak Hz İbrahim e İbo denmesinin küfür olarak görülmesini gösterdi . Ebu Bekir sifilin tavrı gayet yerindeydi. Eğer peygamber i tahkir amacıyla söylemişse o kişi kâfir olur dedi. Ben şimdi sana Cano Tısslaman dersem hoşuna gider mı dediki bir peygamber e bu söylenince oluyor. Bu dinin kâfiri mümini olmayacak mı. bu din fermuar mı önüne gelen açsın ..
 
Alketa Çevrimdışı

Alketa

2024 Resmi Kitap Sponsoru
İslam-TR Üyesi
Izlemeyenler için özet:

IMG_20170721_143837.jpg
 
M Çevrimdışı

MUTEFEKKİR

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Deve sidiği içme hadisi nasıl sahih olabiliyor ?
 
Muddessir Çevrimdışı

Muddessir

الحمد الله
Frm. Yöneticisi
Basit bir hadis usulü dersi almış bir öğrenci bile Ebu reyye nin Ebu hureyre ye karşı tutumunu bilir . Bu kişinin kaynak gösterilmesi Caner taslamanin hadis konusunda ne denli zayıf olduğunu gösteriyor. İkinci ise , usul ve tarih derslerinde ilk ezberletilen şey çeşitli sahabe tanimlaridir bilirsiniz, Ebu Bekir sifilin de hadis konusundaki ihtisası bilinmişken , ona daha sahabe tanımını bilmiyorsun demek gülünç oldu biraz.
 
mefhum Çevrimdışı

mefhum

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ebubekir Sifil hocanın ilk kısımda kendisini ifade edemedi.. Özellikle hadislerin kısımlarını, bu kitaplarda zayıf hadislerinde olabileceğini, bu kitapların kusursuz olmadığını güzel bir şekilde ifade etmesi, aralarındaki ihtilafın kimi hadislerin sıhhatindeki ihtilaf olmayıp, hiç bir hadisi amel noktasında kabul etmemesini ifade noktasında daha iyi olabilirdi..
Öne sürülen hadisler noktasında bütün hadislere teker teker cevap vermenin çok uzun süreceğini bu nedenle istediği (mesela) üç hadisi seçip onların açıklamalarını yapabileceğini söylemesi onu rahatlatabilirdi.
ikinci kısmın bir bölümünde geçen evrim meselesi ise çok sığ konuşuldu. Ebubekir hoca bu hususta yeterli miktarda bastırmadı..
Genel olarak her iki tarafın savunucuları için bir şey değiştirecek sözler söylenmedi..
 
toprak56 Çevrimdışı

toprak56

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hocanın zayıf hadisleri sanki kabul etmiyor gibi bir hisse kapıldım, oysaki zayıf hadisler bile bizim için önem addediyor.
 
Muhammed087 Çevrimdışı

Muhammed087

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Adsız.png



İstanbul Emniyet Müdürlüğünce açıklanmıştır :


İlimizde 1990 yılından bu yana "Kızıl İmamcılar" adı altında Devletin sosyal veya ekonomik, siyasî hukukî temel düzenini dini esas ve inançlara uydurmak amacıyla, cemiyet teşkil, tanzim, sevk ve idare etmek;

Ayrıca, şahsi nüfuz ve menfaat temin etmek amacıyla dini veya dini hissiyeti, dince mukadder tanınan şeyleri, dini kitapları alet ederek, propaganda yapıp telkinde bulunmak, din sömürüsü yaparak telkin sonucu genç kızların hulus ve ceffatlerinden faydalanıp, ırzlarına geçmek suretiyle, örgütten kopmamalarını temin etmek, örgütte taban oluşturmak, örgüte kazandırdıkları genç kızları MUT'A tabir edilen günlük, haftalık, aylık olarak geçerlilik kazanan nikahla bağlamak, topluluk usulü namaz adaplarına uymayan kıyafetlerle namaz kılmayı yasallaştırmak;

Devlet Büyüklerine hakarette bulunmak (Cumhurbaşkanı, Başbakan) Atatürk'ün manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif etmek ve 6138 sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından;

1. Serhan Timuçin Çevik (Kızıl İmam)

2. Osman Caner Taslaman

3. Ali Baki Ekşi

4. Tayyar Silsüpür

5. Namık Mert Yücel

6. Ayhan Saffet Arbay

7. Bora Karaca

8. Arif Emre Ekşi

9. Mahir Mamat

10. Cenk Büyüktosun

11. Tevfik Koray Yavuzer

12. Necip Kerem Özçapkın

13. Sadık Kerem Günenli

14. Hakan Kurunç

15. Osman Ersu Belikırık

16. Alparslan Ekşi

17. Ziya Sesel

İsimli şahıslar 8.1.1998 tarihinde gözlem altına alınmışlardır. Bu şahıslar üzerinde ev ve işyerlerinde yapılan aramada;

(1) Adet 9 mm. çaplı C.16'lı tabir edilen Çek Vizer tabanca,

(1) Adet 9 mm. çaplı tabancaya şarjör,

Bol miktarda kitap ve dökümanlar elde edilmişlerdir.

Kızıl İmamcı Örgüt Mensupları, 13 Ocak 1993 Tarihinde Terörle Mücadele Şubesinde Basına Teşhir Edilirken Dağıtılan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Hazırladığı Basın Bülteni.

http://bedirhaber.com/haber/adnan-oktar-ve-kizil-imamcilar-16204.html
 
Ebu Mervan Çevrimdışı

Ebu Mervan

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Üst Ana Sayfa Alt