Derdiniz vebale girmek ise söylemek istediğim bir şeyler var.
İlaç sektöründeki tek problem domuz değil.
Domuz ve alkolden önce hastaya verilen ilaç hastaya ne gibi zararlar verebilir?
İyileşeyim derken başka hastalıklar oluşturur mu?
Ya da öldürür mü?
Bu soruların içeriği ALLAH katında daha büyük bir vebal değil mi?
Ki bizim dinimizde ölümle yüz yüze kalmışsan bir miktar domuz bile yiyebilirsin. (İnsan hayatına o kadar önem verilmiş ki yemesi kesin haram olan domuza bile izin verilmiş.)
Sorgulanması gereken başka sorular da,
O kadar ilaca rağmen milyonlarca insan neden hasta?
Ya da neden ömür boyu ilaç kullanmak zorunda?
Amerika'da her yıl yaklaşık 250.000 kişi tıbbi hatalar yüzünden ölmektedir. Bunlardan 127 bini hastanede, yanlış ilaç verildiğinden veya ilaçların yan tesirleri yüzünden ölmektedir. İlaçların yan tesirleri yüzünden hastane dışında ölenlere ait ise istatistik yoktur. Ancak onların sayısı mutlaka daha yüksektir. İlaçların yan tesirleri yüzünden hastalananlarla ilgili de hiçbir istatistik yoktur. Ancak tecrübeler gösteriyor ki, ilaçlar bütün hastalıkların temelinde yer almaktadır.
Tıp literatürüne bakıldığında, ilaçların tahrip edici etkisiyle ilgili şu sonuçlara ulaşılır: Bazı ilaçlar kullanıldıkları dönemde, bazıları kullanımından haftalar, aylar, hatta yıllar sonra, bazıları ise doza bağımlı olarak yan etki gösterir. Birçok ilaç, kemik iliği dejenerasyonuna ve bunun sonucunda kemik iliği yetmezliğine ve ağır anemilere; karaciğer toksisitesine ve karaciğer yetmezliğine; böbrek yetmezliğine, kısırlığa ve başka birçok hastalığa neden olabilir. Hormonal sistemde dengesizliğe, DNA'da değişimlere, bağışıklık sisteminin felcine yol açabilir. Bazı ilaçlardaki (örneğin kemoterapi ilaçları) yan etkiler genel olarak tüm hücreleri etkisi altına alır ve sonuç olarak bazı dokuları ya da bütün dokuları tahrip eder.
-Dr.Aidin Salih
Burada yazanlar gerçeklerin çeyreği bile değil.
(İlaç kullanmak zorunda olanlara bir şey demiyorum, benim sitemim insanları bu hale getiren ilaç sektörüdür.)