Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

El Kaide, Şehid Yahya Sinvar İçin Taziye Mesajı Yayınladı

İslamciMuhammed Çevrimdışı

İslamciMuhammed

Al Qital Media
İslam-TR Üyesi
El Kaide Merkez Komutanlığı'nın Medyası As-Sahab Media, Yahya Sinvar'ın
Şehadetinden ötürü taziye mesajı yayınladı.

indir.png
indir (1).png
indir (2).png

A Çevrimdışı

ali_avci

Üye
İslam-TR Üyesi
Hocam bir şey sorabilir miyim? Yahya sinvar hamasta ise ve hamas de Şeri hükümleri kabul etmiyorsa nasıl direkt olarak şehid diyebiliyoruz? El kaide'nin böyle bir şey yapması doğru mudur?

G Çevrimdışı

Genç.atik

Üye
İslam-TR Üyesi
Hocam bir şey sorabilir miyim? Yahya sinvar hamasta ise ve hamas de Şeri hükümleri kabul etmiyorsa nasıl direkt olarak şehid diyebiliyoruz? El kaide'nin böyle bir şey yapması doğru mudur?
Şuan mazlumdurlar mazlumun 'dini dili ırkı sorulmaz Hz ali' ağabey ne olduğunu hepimiz biliyoruz zaten bu nesleyi konuşmamak en iyisidir

A Çevrimdışı

ali_avci

Üye
İslam-TR Üyesi
Şuan mazlumdurlar mazlumun 'dini dili ırkı sorulmaz Hz ali' ağabey ne olduğunu hepimiz biliyoruz zaten bu nesleyi konuşmamak en iyisidir
Hocam haklisin da yani kahraman diyebiliriz tabii ki o siyonist kafirlere karsi savastigi icin lakin sehadet kavraminin ici bosaltiliyor hocam hamasın bir sozcusu (ebu merzuk olmasi lazim) Şeriat devleti olmayacagiz minvalinde ifadeler sarfetti ve hamas zaten bunun icin kurulan bir yapi degil demokrasiyi kabul edip secime de giriyorlar ayni zamanda bu acik bir kufrdur ama bunlara ragmen gene de filistinin arkasindayim yanindayim bu davadanim ben de lakin sehadet kavraminin yanlis kavranmasina sebebiyet veriyor

G Çevrimdışı

Genç.atik

Üye
İslam-TR Üyesi
Hocam haklisin da yani kahraman diyebiliriz tabii ki o siyonist kafirlere karsi savastigi icin lakin sehadet kavraminin ici bosaltiliyor hocam hamasın bir sozcusu (ebu merzuk olmasi lazim) Şeriat devleti olmayacagiz minvalinde ifadeler sarfetti ve hamas zaten bunun icin kurulan bir yapi degil demokrasiyi kabul edip secime de giriyorlar ayni zamanda bu acik bir kufrdur ama bunlara ragmen gene de filistinin arkasindayim yanindayim bu davadanim ben de lakin sehadet kavraminin yanlis kavranmasina sebebiyet veriyor
(Ebu merzuk bilmiyorum o konuşmasını) Ancak doğru dedin şehit değildir ancak adam gibi adamdır

A Çevrimdışı

ali_avci

Üye
İslam-TR Üyesi
(Ebu merzuk bilmiyorum o konuşmasını) Ancak doğru dedin şehit değildir ancak adam gibi adamdır
Hocam arapça bir siteydi atabilirim şu an da zaten hamas böyle bir oluşum evet destansı bir mücadele veriyorlar ben zaten bunu kabul ederim ve bunun arkasında dururum boykotu da desteklerim tabii ki lakin hükmü Allah'tan başkasına vererek imanlarına şirk karistiyorlar tabii ki de hepsini kastetmiyorum bu izahla lakin hamas zaten İslami bir idare icin tesis olmadi bagimsizlik icin kurulan kuvayi milliye tarzi bir olusumdur ve İslamı geri plana atmislardir onlar filistini destekleyen her ulkeyle dostluk yapabilirler lakin Allah sadece muminleri dost edinin diyor bu yonden de Allah'ın Şeriat'ına ters bir iş yapmis oluyorlar

G Çevrimdışı

Genç.atik

Üye
İslam-TR Üyesi
Hocam arapça bir siteydi atabilirim şu an da zaten hamas böyle bir oluşum evet destansı bir mücadele veriyorlar ben zaten bunu kabul ederim ve bunun arkasında dururum boykotu da desteklerim tabii ki lakin hükmü Allah'tan başkasına vererek imanlarına şirk karistiyorlar tabii ki de hepsini kastetmiyorum bu izahla lakin hamas zaten İslami bir idare icin tesis olmadi bagimsizlik icin kurulan kuvayi milliye tarzi bir olusumdur ve İslamı geri plana atmislardir onlar filistini destekleyen her ulkeyle dostluk yapabilirler lakin Allah sadece muminleri dost edinin diyor bu yonden de Allah'ın Şeriat'ına ters bir iş yapmis oluyorlar
Doğru dersin Link atsan ağabey

A Çevrimdışı

ali_avci

Üye
İslam-TR Üyesi
Doğru dersin Link atsan ağabey
Hamas'ın şeriat hukukuyla ilgisi olduğunu ve İslam'ı arayan İslami bir hareket olduğunu iddia edenler için:

Hamas liderlerinin “şeriat yasasını uygulamadıkları” ve İslami değil ulusal bir direniş hareketi olduklarına dair bazı açıklamaları.
-----------------------------
Hamas İslam hukukunu uygulamak ya da İslam devleti kurmak istemiyor:

Hamas'ın Filistin Yasama Konseyi'ndeki temsilcisi Hamid Al-Bitawi, 20.02.2006 tarihinde Ürdün gazetesi Al-Ghad'da kendisiyle yaptığı röportajda şunları söyledi:
(Bazılarının gericilik, başörtüsü dayatması, kadın özgürlüğü de dahil olmak üzere özgürlüklerin kısıtlanması konusundaki korkularına gelince, bu korkular gerçek değil. Biz ne yeni ortaya çıkan bir hareketiz ne de demagojik bir hareketiz. Daha ziyade tarihsel bir hareketimiz var. Ilımlı düşüncesiyle bilinen Müslüman Kardeşler aracılığıyla yaygınlaştık ve Filistin kültürel mirası üzerindeki etkimiz hiçbir şiddete başvurmadan geldi ....İslam hukukunu uygulamayacağız ama mümkün olduğunca bağlı kalmaya çalışacağız. İslam ilkelerine hikmetle ve güzel tebliğle bağlanın.) Ah -

Musa Ebu Marzuk, yukarıda bahsi geçen Al-Bayan dergisine verdiği röportajda şunları söyledi: Gazze'de yaşanan olaylar sonrasında Gazze Şeridi'ndeki İslam Devleti konusunda ortaya çıkan kafa karışıklığını ve Hamas'ın bu konudaki gerçek pozisyonunu bize açıklar mısınız?
(Gazze Şeridi'nin geleceğinin Batı Şeria'dan ayrı olarak formüle edilmesine ilişkin tüm açıklamalar, İsrail'in Gazze'yi Batı Şeria'dan ayırmayı amaçlayan planı çerçevesindedir........

Bu bağlamda “Hamasistan” ya da İslam Emirliği denilen şey etrafında yürütülen propaganda savaşı ve diğer asılsız sapkınlıklar geliyor.) - Khaled Mishal şunları söyledi: Temmuz ayında El Cezire uydu kanalında yayınlanan özel bir röportaj programında:
(Biz ne iki otorite, ne iki hükümet istiyoruz, ne de bir İslam emirliğini suçlayarak bu boş konuşmaları yapıyoruz... Ve boş konuşma derken, hiçbir delili olmayan bu suçlamaları kastediyorum) AH -

Dr. Halil El Hayya, El Cezire'nin haberine göre yaptığı resmi açıklamada şunları söyledi: (Gazze'de herhangi bir İslam emirliği kurmayacağız). -
Amman - Firas Press: Hamas, Gazze'de başkanlık seçimleri düzenleme niyetinde olduğu yönündeki haberleri yalanladı. Hamas'ın resmi sözcüsü Fawzi Barhoum dün özel bir telefon görüşmesinde şunları doğruladı: "Hamas, tüm üyelerinin hareketten olduğu bir hükümet kurduğundan ve yeni bir Hamas'ın kurulması yönünde çağrıda bulunmadığından, bu raporların kesinlikle hiçbir gerçekliği yoktur." İslami bir emirlik... Hamas, değişime ve reforma dayalı siyasi programı olan, kurtuluş ve bağımsızlığa dayalı bir direniş olan, ılımlı, medeni, demokratik İslam'ı temsil eden bir Filistin direniş hareketidir, dolayısıyla bizim bunu yaptığımız doğru değil. Hamas Gazze'de İslam emirliği ilan etmek üzere.
Barhoum şunları ekledi: (Başkan Abbas, sandık yoluyla iktidara gelen Filistin meşruiyet gruplarından birini temsil ediyor ve biz onunla fikir ayrılıklarımıza rağmen bu meşruluğu tanıyoruz...) -

Gazze - Filistin Medya Ağı: Ulusal Birlik Hükümeti'nin görevden alınan başkanı İsmail Heniye, İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) güvenlik hizmetleri üzerindeki askeri kontrolünün ardından Gazze Şeridi'nde bir İslami emirlik kurma niyetine dair öne sürülenleri yalanladı Hareketin Filistin topraklarının coğrafi birliğine ve Filistin halkının varlığına sıkı sıkıya bağlılığını vurguladı.

Haniyeh'nin 24.6.2007 tarihli konuşmasına ve İslami bir varlık kurma niyetinde olmadığını teyit etmesine bakınız. Hamas, Londra'da yayınlanan Al-Hayat gazetesinin, Ceza Kanunu kapsamında had uygulamasına yönelik bir proje hazırladığını belirten haberini yalanlıyor... ve haberi çarpıtma olarak nitelendiriyor!!

Yasama Konseyi Başkan Vekili Dr. Ahmed Bahr ise, Ceza Kanunu'nun Konsey'de tartışılmasına ilişkin yayınlanan her şeyi yalanladı ve yayınlananların "aşağılama ve çarpıtma amacı taşıdığını" söyledi. Hamas hareketi bir keresinde bazı medya kuruluşlarının Gazze Şeridi'nde İslami bir emirlik kurmaya çalıştığı iddiasını yalanlamış, değişim ve reforma dayalı bir programı olan ve direniş söylemini benimseyen bir Filistin hareketi olduğunu söylemişti. . -

Tuhaf olan şu ki, Kalkilya'da bazı Hamas liderleri suikasta kurban gittikten sonra... Hamas hükümetinin Vakıflar Bakanlığı Müsteşarı Salih El-Rakab yanımıza gelerek şunu duyurdu ve şöyle dedi: Allah'ın kanunları ve Fetih askerleri kafirlere sadıktır!!) Bunun Allah'a olan inançsızlık olduğunu biliyorlar ve kabul ediyorlar !!
------------------------------
Uyanın, İslam olduğunu iddia eden, sakal bırakan, başörtüsü takan ve sonra aptalca ve safça, şeriata yer olmayan, Şiilerle ilişkisini açıklayan ulusal bir hareketi destekleyen sizler. Bu kişiler, şeytanla ittifak halinde olup, yeryüzünü ve “davayı” kurtarmak uğruna Cenab-ı Hakk'a düşmandırlar!
Direkt olarak tercumesini attim birazini arapcasindan da teyit etmistim

N Çevrimdışı

net.islam

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
ahi link

U Çevrimdışı

Ubeydullah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ya şu haması tekfir etme işini bırakın artık. İslami davaya sıksıkıya sarılmalarından dolayı doğumlarından beri siyonist zalimlerin zulmüne uğrayan bu yolda savaşan,ölen ve öldüren bir cemaate geçmişte söyledikleri doğruluğunun bile bilmediğiniz ,doğru olsa bile sadece siyaseten söylenmiş olan fiilen tam tersini yaptıklarını bildiğimiz bir cemaati tekfir etmeniz cahilliktir,ahmaklıktır.Yani kendinizi biraz sorgulayın sizin gibi düşünenler Herbir cemaat,İslami gurup için bir açık arıyor mesela söylenmiş bir söz,övgü,taziye dileği veya tebrik gibi sonra diyor vay efendim bunlar kafirdir.Fitne üstüne fitne çıkarıyorlar genelde genç cahiller yapıyor bunu.Şimdi siz el kaideyi,talibanıda tekfir ediyorsunuzdur.

A Çevrimdışı

ali_avci

Üye
İslam-TR Üyesi
Ya şu haması tekfir etme işini bırakın artık. İslami davaya sıksıkıya sarılmalarından dolayı doğumlarından beri siyonist zalimlerin zulmüne uğrayan bu yolda savaşan,ölen ve öldüren bir cemaate geçmişte söyledikleri doğruluğunun bile bilmediğiniz ,doğru olsa bile sadece siyaseten söylenmiş olan fiilen tam tersini yaptıklarını bildiğimiz bir cemaati tekfir etmeniz cahilliktir,ahmaklıktır.Yani kendinizi biraz sorgulayın sizin gibi düşünenler Herbir cemaat,İslami gurup için bir açık arıyor mesela söylenmiş bir söz,övgü,taziye dileği veya tebrik gibi sonra diyor vay efendim bunlar kafirdir.Fitne üstüne fitne çıkarıyorlar genelde genç cahiller yapıyor bunu.Şimdi siz el kaideyi,talibanıda tekfir

Demokrasiyi kabul edene Müslüman mu diyecegiz hocam evet filistinin yanindayiz tabii ki o siyonistlere karsi lakin demokrasiyi kufr olarak gormeyen kafir olmuyor mu zulum cekmeleri bunun boyle olmadigini gostermez

Üst Ana Sayfa Alt