Ben biyoloji bilmiyorum, konuyu varsa bilenlere bırakıyorum. Ama şunu söyleyeyim konuyu merak edip biraz okudum ve okuduğum kadarıyla "Atasını maymun kabul eden" bilim insanları bu mükemmel sistemi asla çözemeyeceklerdir, çünkü yanlış yerde arıyorlar. Adem (as)'ı tanıyanlar ise belki çözer, o da ancak Rabbim böyle bir ilmi nasip etmek isterse.
Son olarak, böyle bir ilim için "bir insan ömründen fazla zamanın" gerektiği düşünülürse, bu soruların cevabını ahirette almamız büyük olasılık.
Bu konuların bizim ahiretimize veya dünyamıza bir katkısı olacak mı? Eğer bu gerekli bir bilgi olsaydı elbette naslarla bildirilmiş olacaktı. Konuyla ilgili ashabı Kehf'in sayısının kaç olduğu ile ilgili ayetlerde Rabbimiz şöyle buyuruyor;
سَيَقُولُونَ ثَلٰثَةٌ رَابِعُهُمْ كَلْبُهُمْۚ وَيَقُولُونَ خَمْسَةٌ سَادِسُهُمْ كَلْبُهُمْ رَجْمًا بِالْغَيْبِۚ وَيَقُولُونَ سَبْعَةٌ وَثَامِنُهُمْ كَلْبُهُمْۜ قُلْ رَبّ۪ٓي اَعْلَمُ بِعِدَّتِهِمْ مَا يَعْلَمُهُمْ اِلَّا قَل۪يلٌ۠ فَلَا تُمَارِ ف۪يهِمْ اِلَّا مِرَٓاءً ظَاهِرًۖا وَلَا تَسْتَفْتِ ف۪يهِمْ مِنْهُمْ اَحَدًا۟
(Sonradan gelenler) diyecekler ki: “Üç kişiydiler, dördüncüleri köpekti.” Diyecekler ki: “Beş kişiydiler. altıncıları köpekti.” Bu, gaybı taşlamaktır/bir konuda bilgisizce konuşmaktır. Diyecekler ki: “Yedi kişiydiler, sekizincileri köpekti.” De ki: “Onların sayısını en iyi bilen Rabbimdir. Onları yalnızca çok az (insan) bilir. Onlar hakkında açık olandan (sahip olduğun vahiy bilgisinden) başkasıyla tartışma ve (buna dair) onlardan kimseye bilgi sorma.”
(18/Kehf, 22)
وَلَبِثُوا ف۪ي كَهْفِهِمْ ثَلٰثَ مِائَةٍ سِن۪ينَ وَازْدَادُوا تِسْعًا
Onlar mağaralarında üç yüz yıl kaldılar ve dokuz yıl arttırdılar.
(18/Kehf, 25)
قُلِ اللّٰهُ اَعْلَمُ بِمَا لَبِثُواۚ لَهُ غَيْبُ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضِۜ اَبْصِرْ بِه۪ وَاَسْمِعْۜ مَا لَهُمْ مِنْ دُونِه۪ مِنْ وَلِيٍّۘ وَلَا يُشْرِكُ ف۪ي حُكْمِه۪ٓ اَحَدًا
De ki: “Ne kadar kaldıklarını en iyi bilen Allah’tır. Göklerin ve yerin gaybı (bilgisi) O’na aittir. O, ne güzel görür, ne güzel işitir. Onların, O’ndan başka bir dostu yoktur. Hükmünde hiç kimseyi ortak kılmaz (tek hükümran, yasamada bulunan, doğru ve yanlış belirleyen O’dur.)”
(18/Kehf, 26)
Nureddin Yıldızın şöyle ( veya benzeri) bir sözü vardı; Buhari hadisi "siyaha beyaz, beyaza siyah derse iman ederim" diye. Allah azze ve cellenin kitabında ilk Adem'i (aleyhisselam) yarattığını söylüyorsa konunun daha konuşulacak bir yönü var mıdır?
Bundan ötesi "gaybı taşlamaktır". Allahu a'lem