Doğuştan çift cinsiyet organlı insanlar var. Veya bir kadın boksör vardı. Dışardan kadın cinsel organına benzeyen organı içerde erkek yumurtaları var. 10 sene kız diye büyütmüşler. Erkek ergenliği başlayınca da biyolojik değişim başlamış. Lakin kendisi kadın şuanda
Ben bizzat çocukken okulda farklı olan 2 kız vardı. Erkek gibi davranıyorlardı. Bizle top oynar kavga eder küfür ederlerdi.Bizden yaşça büyüktü.
Lise sonrası da direk erkek gibi giyinip gezmeye başladı.
Bunun aynısının erkek modeli de var. Kız gibi davranırdı. Zamanla iyice kadınlaştı.
Hz muhammed dönemi kadın gibi davranan erkekler var. Toplum kanıksamış. İslam sonrası ise kendilerine kadın gibi davranmamaları öğütleniyor
Halleri devam edince de sürgün ediliyorlar.
Bu meselenin ezici çoğunluğu özentilik ve sapık eğilimler.
Lakin bir kısmı daha çocukluktan geliyor.
Gerek büyüdüğü ortam gerek hormonel yapısı gerek beyninin biyolojik yapısı kişiyi karşı cins gibi davranmasına neden oluyor.
Hormon kısmı tedavisi kolay. Lakin erkek olup beyin yapısı kadın beynine benzerlik gösterdiğinde iş değişir. Keza büyüdüğü ortam sonrası düzelme de zor
Bu meselenin bu kısmı çok gözardı ediliyor.
Sağlıklı bir erkeğe bunun imasını yapsan kavga çıkar.
Haram olan kısım fiili zinadır tabi.
Yoksa herkesin farklı şeylere meyili var.
Dövelim gebertelim !!!! Tarzı yaklaşım doğru değildir.
Müslüman doktorların çözeceği bir durum bu.
İnsan beyni insanın davranışlarının şekillendiği yerdir. Mutluluk üzüntü gam heyecan vs hepsi beyinde.
Mesela shbg hormomu yükselirse kişi şiddetli gam yaşabilir. Depresyona girebilir. Diyolog aile arkadaş terapi bunu çözemez
Veya kişi uzun yıllar uyuşturucu kullanmıştır. Karakteri değişir. Düzelmesi zordur
Veya psikaytrik vakalar.Çeşit çeşit hastalık var. Bazısı ömürlük ilaç gerektirir. İlacı kestiğin an karakteri davranışı değişir hastanın.
Veya ailecek suç işlemeyi alışkanlık haline getirmiş ırk veya gruplar. Nesillerce buna devam ederler
Benim büyüdüğüm ortamda suç işleyen yok hapse giren yok. Hacı Hoca çoğusu.Kaç nesildir böyle.
Lakin bazı arkadaşlarım hırsızlık uyuşturucu gasp cinayet ortamında büyüyor. Gelecek nesiller de böyle devam ediyor çoğunlukla.
Kriminal mahallede doğup büyüyen nesillerin çoğu malasef ergenlikten itibaren suç makinesi olmaya başlama ihtimali
Nezih eğitimli görgülü dindar yerlerde büyüyene göre çok daha fazladır
Toparlarsan bu mesele
Hormon yapısı
beyninin yapısı
Çocukluk ve büyüdüğü ortam
Olarak özetlenebilir
Yine de aslolan fiili zinadır. Haram olan odur.
Kimi insan var. Cinselliğe merak duymaz,ilgilenmez,yapmak da istemez.
Herkesin imtihan ve imtihan şartları farklı.
Benim meyilim de içkidir mesela.Gençlik yıllarımda İçki de içtim kumar da oynadım vs vs.
Lakin hiç biri içki gibi olmadı
Hiç bir harama bu kadar çekim hissetmedim.
Yarından itibaren helal olsa ne zina,ne faiz ne kumar
Hemen içkiye başlardım.
Alkol bağımlısı hiç olmadım. Çünkü haftada 1 veya 2 haftada 1 içerdim.
Şimdi elhamdulillah yıllardır içmiyorum.
Kimi de kumara meyilli. Kimi de zinaya.
Kimi çok sinirlidir kavgaya meyillidir
Kimi sakindir.
Hepimiz , aynı zekada, aynı meyilde aynı ortamda ,aynı karakter değiliz
İmtihanlarınız farklı
Lut kavminin en büyük hatası, livata değil kendilerine gelen Lut peygamberi yalanlamalarıdır. Yani sen Allahın nebisisin inandık ama biz yine de bunu yapacağız demediler.Sahtekar veya deli olduğunu düşündüler. Allaha ve ahirete de inanıp inanmadıkları da ayrı mesele
Nitekim Lutun karısı haşa eşcinsel olmadığı halde kocasının nebi olduğuna inanmış değildi.(İbn Abbas açıklaması)
Zaten cennet cehennemi olmayan ahiretsiz bir ölüm ötesi inancı ister Allaha, ister cevhere ister maddeye inansın
Ne yaptığının nasıl davrandığının bir önemi yok. Yapacağı en akıllı şey onu ne mutlu ediyorsa onu yapmasıdır.
Hidayet ise Allahın elinde Ve kulun aklı selim aramasında.