Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Eşin, Annesi Olmayan Babasının Eşi Mahrem olur mu?

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
عَلَيْكُمْا لسَّلَامُ وَرَحْمَة اللّٰه وَبَرَكَاتُهُ
Eşin annesi olmayan, yani eşinin babasının başka bir kadından olan karısı, mahrem değildir. İslam'a göre bir kimsenin mahremi, evlenmesi ebediyen haram olan kişiler anlamına gelir ve bu kişilerle arasında belirli sınırlar (bakma, dokunma gibi) kalkar.

Eşin babasının eşi ile evlilik:
Eşin babasının eşi, yani üvey kayınvalideniz (eşinizin annesi olmayan kişi), mahrem olmaz. Dolayısıyla bu kadınla aranızda evlenme yasağı olmadığı gibi, İslam'daki mahremiyet kuralları bu kişi için geçerlidir. Bu sebeble, bu kadına bakmak, dokunmak, yalnız kalmak ya da başka mahremiyet sınırlarını aşmak câiz değildir. Arada nikah engeli olmadığından evlenme ihtimali vardır.
Ancak, eğer bu kişiyle evlilik gerçekleşmişse, örneğin eşinizin babası vefat etmiş ya da boşanmış olsaydı, İslam'a göre sizin bu kadınla evlenmeniz câiz olurdu. Bu nedenle bu kadın, size "üvey anne" gibi davranılsa bile, mahremiyet kuralları açısından size yabancı kabul edilir.
 
Üst Ana Sayfa Alt