Bak,Gülendamm kardeş, bir bayanın yanında kendisine nikah düşen yani namahrem bir erkek olmadığı zamanlarda saçını açmasında İslam dini yönünden bir beis yani sakınca bulunmamaktadır. (El-Fetâva’l-Hindiya, 5/333.) Buluğ çağına ermiş bir kadın evde tek olduğunda diz ile göbek arası bağlanmalıdır,çünkü,melekler günahsız,tertemiz varlık olduklarından dolayı insanın avret yerinin açık olmasından eziyet çekerler. Yeri gelmişken bu hadisleri hatırlamakda fayda var-Behz ibnu Hakim diyor ki,Bir gün Hz. Peygamber`e sorarak dedim ki: "Ey Allah`ın Resulü! Hangi avretimizi açıp, hangi avretimizi örtelim?" "Zevcen ve sağ elinin sahip oldukları dışında herkese karşı avretini koru!" cevabını verdi. Ben tekrar: "Ey Allah`ın Resulü, erkekle olursa?" dedim, "Gücün yeterse avretini kimseye gösterme!" dedi. "Kişi tek başına olursa?" dedim. "Kendisine karşı haya edilmeye Allah daha layıktır" dedi.(Kütubu sitte,HadisNo:2677) İbni Ömer diyor ki, Resulullah (sav) buyurdular ki: "Çıplaklıktan sakının! Zira sizin yanınızda sadece helaya girdiğiniz zaman ve erkek hanımına sokulunca ayrılan melekler var. Onlardan utanın ve onlara karşı saygılı olun."
(Kütubu Sitte,HadisNo:2679)