Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber FBI'ın Tüm WhatsApp Mesajlarını Okuyabildiği Ortaya Çıktı

Hutve Çevrimdışı

Hutve

Cihadın farz oldğu yerde gözyaşı dğl ter dkmk grkr
İslam-TR Üyesi
Hiçbir Mesajınız Güvende Değil: FBI'ın Tüm WhatsApp Mesajlarını Okuyabildiği Ortaya Çıktı


Ortaya çıkan 7 Temmuz 2021 tarihli FBI belgeleri, hangi mesajlaşma uygulamasından hangi bilgilerin edinilebildiğini tek tek açıklıyor. Bu açıklamaları Türkçeleştirerek sizlere de sunduk. Görünen o ki FBI, WhatsApp'taki tüm yazışmaları okuyabiliyor.

İnternette gizliliğimizi tamamen korumanın hiçbir yolunun olmadığı ne yazık ki su götürmez bir gerçek. Kişisel olarak bizler veya şirketler, verilerimizi korumaya ve onlara erişmeyi zor hale getirmeye çalışsak da aynı çabayı, bu verilere erişmek isteyen taraflar da yapıyorlar. Bugünse halihazırda uzunca bir süredir internette şakası yapılan bir konunun gerçekten de uygulanabilir olduğu ortaya çıktı.
Rolling Stone’un ele geçirdiğini söylediği bir FBI belgesine göre FBI, WhatsApp ve iMessage uygulamalarından veri almanın yasal yollarla fazlasıyla kolay olduğunu ortaya koyuyor. Söz konusu belge, kullanıcıların hassas bilgilerinin ele geçirilmesi için birden fazla yasal yol olduğunu da gözler önüne seriyor.

İşte FBI'ın ortaya çıkan belgesi:
fbi

FBI’ın bu bağlantıdan da ulaşabileceğiniz ve gizli olmayan söz konusu belgesinde uygulamaların güvenlik düzeyleriyle ilgili bilgiler yer almıyor. Bunun yerine uygulamalar özelinde yasal yollarla hangi bilgilerin ele geçirilebileceği açıklanıyor. 7 Temmuz 2021 tarihli belgedeki bilgileri doğrudan çevirdiğimizde şöyle bir tablo ortaya çıkıyor:

Hangi uygulamadan kullanıcı hakkında hangi bilgiler alınabiliyor?
  • iMessage: Abone verileri, mesajı alan ve gönderen kişi bilgisi, cihaz yedeği, şifreleme anahtarları, tarih/saat bilgileri, kayıt zamanı bilgileri, kullanıcının rehberi.
  • Line: Abone verileri, mesajı alan ve gönderen kişi bilgisi, kullanıcının rehberi, tarih/saat bilgileri, kayıt zamanı bilgileri
  • Signal: Tarih/saat bilgileri, kayıt zamanı bilgileri
  • Telegram: Kayıt zamanı bilgileri
  • Threema: Abone verileri, kayıt zamanı bilgileri, tarih/saat bilgileri, şifreleme anahtarları
  • Viber: Abone verileri, tarih/saat bilgileri, IP adresi, şifreleme anahtarları, kayıt zamanı bilgileri
  • WeChat: Abone verileri, kayıt zamanı bilgileri, IP adresi
  • WhatsApp: Abone verileri, kayıt zamanı bilgileri, tarih/saat bilgileri, kullanıcının rehberi, mesajı alan ve gönderen kişi bilgisi
  • Wickr: Abone verileri, kayıt zamanı bilgileri, tarih/saat bilgileri
Bu tabloya baktığımızda verilerinizin en güvenli olduğu mesajlaşma uygulamalarının Signal ve Telegram olduğu çok açık bir şekilde görülüyor.


Kaynak: WebTekno
 
Son düzenleme:
salticidae Çevrimdışı

salticidae

lessismore
İslam-TR Üyesi
Daha ileri seviyesini söyleyeyim; Birini aktif olarak takip etmeseler bile kelime tarama filtreleme algoritmasıyla ilgilerini çeken konuşmalardan sistem tarafından haberdar ediliyorlar. Bunun küçük bir örneğini Python ile yazıp olabilirliğini göstermişti bir yazılım öğretmeni. Bu şeylerin ne kadar basit olduğunu bilseniz şaşarsınız.
 
Hutve Çevrimdışı

Hutve

Cihadın farz oldğu yerde gözyaşı dğl ter dkmk grkr
İslam-TR Üyesi
Beni en çok şaşırtan Threema oldu. Hem ücretli hemde güvensiz .)

images
 
Üst Ana Sayfa Alt