Fetih Ordusu, İdlib'i idare için ortak komite kurdu
İdlib'in geçen hafta içerisinde kontrolüne alan muhalif gruplar, İdlib'in yönetimsel olarak nasıl şekil alacağında dair mutabakata vardı.
HABER: ISLAH HABER
İdlib'in geçen hafta içerisinde kontrolüne alan muhalif gruplar, İdlib'in yönetimsel olarak nasıl şekil alacağında dair mutabakata vardı.
Çatı muhaliflerin kurmuş olduğu "Ceyşul Feth"'in büyük operasyonu ile feth edilen İdlib şehrinin yönetim olarak nasıl şekil alacağını, Ceyşul Fetih'in Şeriat Konseyinin başı olan Şeyh Abdullah Muheysini açıkladı.
Açıklama da, İdlib'in yönetimi herhangi bir grubun bünyesinde değil, ortak yapılacak bir sistemin kurulacağı ilanı yapıldı.
Muheysini, "Burası ne bir Dar'ul Kaza, nede Hay'at el İslamiye olacak, bundan ziyade bir "Birleşik Mahkeme" kurulacak. Gruplar arasından seçilen Şeriat Komitesi, gruplar arasında ganimetlerin, karargahların paylaşımı ve şehrin yönetimi için bir mekanizma oluşturuldu. Fetih Ordusu, gruplarının kurduğu ortak mahkeme, polis gücü ve belediye yarın ilan edilecek ve sehrin idaresini ele alacak." dedi.
Şeyh Abdullah Muhaysini, SMDK'nin Idlib'e gelmesini reddetti ve şehri fethedenler Şeriat ile yoneteceklerdir, şehir gruplar arasındaki birleşmenin yeni bir başlangıcı olacak." diye konuştu.
idlib ve birçok bölge şuan alınmış durumda benim merak ettiğim şuan alınan yerlerde allahın şeriatımı uygulanıyor ..
içerisinde en çok adam barındıran öso gurubu fetih çatısı altında değilmi biz bunların şeriat gibi bi dertleri olmadığını onlarca videodan gördük .onlarki demokrasi küfrünü tc. vari bir sistem istediklerini biliyoruz onlarmı şeiatı uygulayacak anlamıyorum..
şuan hali hazırda aralarındaki çekişmezlikleri hangi yolla hallediyorlar. şeriatmı yoksa grupbaşkanlarının kendi görüşlerimi...