Selamın aleyküm, İyi forumlar öncelikle. Filistin İsrail meselesi hakkında sorum var sizlere pek bilmediğimden sormak istiyorum. Filistini desteklemek zorunlu mu? İslam için mesela. Çünkü hamas kafir bir devlet ve bunu ise halk oylayarak başlarına topladı. Halk seslerini çıkarmıyor hamas in yaptıklarına. En bilineni Hamas'ın yardım tırlarını çalması veya milyarlarca dolar yardımı yer altı savunak tünelleri inşa ederek kullanması. Buralarda sürekli eylem oluyor yürüyüş olarak insanın başı şişiyor ve kabak tadı veriyor. Şuan kararsızım hani taraf tutmuyorum bu nedenlerden dolayı. Bunun islami olarak bir sonucu var mı? Zira artık bu olay siyasi meseleye dönüştü. Birsürü LGBTQ+ insanlar bile ellerinde Filistin bayraklarını sallıyor. Ana meselesinden saptırıldı hani onu anlatıyorum. Ukrayna savaşı gibi tıpkı. Orada da birçok insan öldü ama siyasi meseleye dönüşmedi unutuldu hemen. Bu siyasi meseleye dönüştüğü için unutulmuyor. Üstelik gazetecilerin hepsi kullanıyor çocukları Propaganda için.
Filistin akidede karışık bir ülke bu doğru. Biz Müslüman olmalarının yanı sıra haksız zulüm gördükleri için Gazzeyi savunuyoruz. Yani ben kendi adıma konuşacak olursam "Gazzelileri destekliyorum", ancak dediğiniz mevzu, yani hamasın siyasi açıdan çizdiği yolun İslâm fıkhına ne kadar uyduğu konusu ayrı bir dosya.
Tabi onların içinde bulunduğu durum çok zor ve çaresiz kalmış olabilir hamas. Bizim burada konuşmamız kadar kolay değil hiçbir iş. İran ile yapılan işbirliğini bu minvalde görüyorum/doğru bulmamakla beraber.
Mesele şu ki, Gazzeyi böyle bir sürece sokup ortamı iran ve türkiye gibi ülkelere bırakarak asrımızın zındıklıkta yarışan iki hak suretli küfür akımının (
şii İslâm, laik/ılımlı İslâm) ön plana çıkmasına sebep oldu. (Davanın siyasi noktaya çekilmesi konusunda burada haklısın)
Savaşın başından bu yana şia propagandasının kuvvetlendiğini ve zaman zaman şiddetlendiğini gördük.
(
İran Gazzeye silah veriyor, İran olmasa napacaksınız gibi) bir sürü söylem gördüğüm oldu. Şayet iran bu işi başarırsa şiiliğin, yok eğer türkiye başarırsa laikliğin ve demokrat İslâmcılığın, coğrafyanın kurtuluşu için "mutlak çözüm" gibi gösterilmeye başlanması mümkün. (Bugün tayyipçilerin motivasyon kaynağı
İslamı onun kurtardığına inanmaları ve bu yüzden yöntemlerini ve onun görüşlerini kabul etmeleridir) Esas fitne de bu, bütün Müslümanlar için. Çünkü şirk, öldürmekten beterdir. (bkz. Bakara/191)
Dolayısıyla hak suretindeki şirk akımının) laiklik, şiilik vb) verdiği zarar israilin verdiğinden daha fazla olacaktır.
Gazze artık savaşa girdi ve şuan türkiye ve irandan başka bu meseleyi çözecek ülke gözükmüyor. Suudi Arabistan ve Mısır yatıyor. Suriye ne olacağı belli değil. el Kaide vb hareketler Filistinden fazla biat toplayamadı ve orada güçlenemedi. Hamas da ağır kayıplar verdi. Hakkımızda hayırlısı olsun.