Sofidadaş bak sana samimi bir şekilde soruyorum istanbulda kadiri tarikatı şeyhi vardır hafız mustafa uzgur kendisi 2 sene önce vefat etti vefat etmeden evvel makamını oğluna bıraktı şimdi şeyhlik makamında oğlu 2 sene önce oğlu ile konuştum bu meseleleri rabıtadır gavslardan yardım istemek filan adam bana aynen şöyle dedi koskoca şeyh efendi oğluda marmara ilahiyat okuyor bitirdi sanırım şöyle dedi "bu meseleler oruç namaz değildir şeriat meseleleri açıktır hadis vardır kuran vardır oruca namaza oradan bakarsın ama tarikat ilmi herkes anlayamaz ince meselelerdir fazla kurcalamayın teslim olacaksın dedi" şimdi sana soruyorum sofidadaş aklı başında bir müslüman demez mi oruç namazın hadis ve kuran ile açıklanıyorsa tarikat neden açıklanmasın haşa peygamber bizden ilim mi gizlemiş demek ki tarikat diye bir şey kuran ve hadis de yok ki şeyhde diyor kuran ve hadisden bulamazsın oruç namaz değil ee mübarek kuran ve hadisde yoksa biz kimden öğreneceğiz başka bu dini yahudi hristiyanlardan mı ?