Çözüldü Gök Cisimlerinin İnsan Davranışlarını Etkilediğine İnanmak Şirk midir?

Y Çevrimdışı

yalandunya1990

Üye
İslam-TR Üyesi
Merhaba.
Bazen görüyorum 'bu aralar Merkür retrosu var ondan dolayı insanlarin duygu durumunu değişik, insanlar öfkeli ve dengesiz olabilir' deniyor. Bu tarz bir inancın hükmü nedir?

Burçlar konusunda da sormak istiyorum.
Bilmem hangi ayın bilmem kaçında doğup bir burca sahip olduğuna inanmak ve o kişinin bu burç çevresinde karakter edildiğine ( örneğin Balık burcu insanı duygusal olur) inanmanın hükmü nedir?

alparslan26 Çevrimdışı

alparslan26

Euzu Billahi Mineşşeytanirracim
İslam-TR Üyesi
İnanmayınız kardeşim, Allah korusun Dinden çıkabilirsiniz. Hem de Bidat'dır bunlar Dinimizde bunlar yok diye biliyorum. Mantık çerçevesine de uymayan şeyler.

Y Çevrimdışı

yalandunya1990

Üye
İslam-TR Üyesi
İnanmayınız kardeşim, Allah korusun Dinden çıkabilirsiniz. Hem de Bidat'dır bunlar Dinimizde bunlar yok diye biliyorum. Mantık çerçevesine de uymayan şeyler.
Ben inanmıyorum çok şükür.
Ama toplumda yaygın gördüğüm bir inanış.
Bugün bir hadis okudum. Peygamberimiz ile sabahlayan bir grup insandan bir kısmı bir yıldız sayesinde yağmur yağdığına inanmış. Sabah peygamberimiz namazı kıldırdiktan sonra Allah ne dedi biliyor musunuz diyerek ' Bazıları kâfir olarak sabahladi' dedi demiş. Yıldıza iman ettiler demiş.
Bunun üzerine aklıma geldi.

alparslan26 Çevrimdışı

alparslan26

Euzu Billahi Mineşşeytanirracim
İslam-TR Üyesi
Bugün bir hadis okudum. Peygamberimiz ile sabahlayan bir grup insandan bir kısmı bir yıldız sayesinde yağmur yağdığına inanmış. Sabah peygamberimiz namazı kıldırdiktan sonra Allah ne dedi biliyor musunuz diyerek ' Bazıları kâfir olarak sabahladi' dedi demiş. Yıldıza iman ettiler demiş.
Bu kadarı beni aşıyor ama @Abdulmuizz Fida Sorunu cevaplayabilir eğer ilgilenirse.

Y Çevrimdışı

yalandunya1990

Üye
İslam-TR Üyesi
Bu kadarı beni aşıyor ama @Abdulmuizz Fida Sorunu cevaplayabilir eğer ilgilenirse.
Cevaplarsa istifade etmiş oluruz.

Putperestlik : Yıldız, Burçlar, Felek, Fal, Gayb​

Burçlar İslamda Var mıdır? Burçların Dini Hükmü Nedir?​

Moderatör tarafında düzenlendi:
ع Çevrimdışı

عبد

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi

Selamunaleyküm, bahsi geçen hadis gece yağmur yağıyor Rasulullah sav "bir grup insan kafir olarak sabahladı bir grup ise mümin olarak sabahladı, kafir olarak sabahlayanlar yağan yağmuru yıldızların yağdırdığına inandıklarından, müminler ise yağmuru Allah'ın yardırdığına inandıklarından." demiştir. doğa olayları Allah'ın dilemesi ile olduğuna dair geçen hadis anlam olarak bu şekilde, tam metin için yine araştırılabilir.

ع Çevrimdışı

عبد

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
hocam yazdıktan sonra baktım bende ilgili hadisin Kudsi hadis olduğunu ve metnin;
Allah Teâlâ’nın şöyle buyurduğunu nakletti: “Kullarımdan bir kısmı mümin olarak sabahladığı gibi bir kısmı da kâfir olarak sabahlamıştır. –Allah’ın fazlı, keremi ve rahmetiyle bize yağmur yağdırdı- diyenler, işte bunlar bana inanan, yıldızların yağmur yağdırabileceğine inanmayanlardır. Ama –bize filan ve filan yıldızın etkisiyle yağmur yağdırıldı- diyenlere gelince işte bunlar, beni inkâr edip yıldızlara inanlardır.” (Buharî, Ezan 156; İstiska 28; Müslim, Îman 125; Ebû Davud, Tıb 22)

Y Çevrimdışı

yalandunya1990

Üye
İslam-TR Üyesi
hocam yazdıktan sonra baktım bende ilgili hadisin Kudsi hadis olduğunu ve metnin;
Allah Teâlâ’nın şöyle buyurduğunu nakletti: “Kullarımdan bir kısmı mümin olarak sabahladığı gibi bir kısmı da kâfir olarak sabahlamıştır. –Allah’ın fazlı, keremi ve rahmetiyle bize yağmur yağdırdı- diyenler, işte bunlar bana inanan, yıldızların yağmur yağdırabileceğine inanmayanlardır. Ama –bize filan ve filan yıldızın etkisiyle yağmur yağdırıldı- diyenlere gelince işte bunlar, beni inkâr edip yıldızlara inanlardır.” (Buharî, Ezan 156; İstiska 28; Müslim, Îman 125; Ebû Davud, Tıb 22)
Hadis evet kutsi.
Buradan yola çıkarak yıldızların insan hal ve tavırlarını, karakterinin şekillendirdiğini/etkilediğini düşünmek de aynı mantık diye düşünüyorum.

Geri
Üst Ana Sayfa Alt