Nereye giderseniz öncelikle oranın şartlarını, dilini, imkanlarını bilip gitmek araştırmak gerekir. Amacınız Allah'ın emir ve yasaklarına uyan bir ülkeye hicret etmek ama bu iş için acele etmeden davranmak gerekli. Öncelikle siz Afganistan'da konuşulan dili biliyor musunuz ya da orada Türkçeyi bilen bir tanıdığınız veya güvenebileceğiniz birileri var mı? Oraya yerleşmek, gitmek, güvenlik gibi durumlar için maddi imkanlarınız yeterli mi? Eğer aileniz ya da arkadaşınız olmadan gidicekseniz geçiminizi sağlayacağınız meslek var mı? Erkek olduğunuzu düşünerek yazdım ama eğer kadınsanız yine hicret gibi durumlarda yanınızda eşiniz varsa eşinizin olması gibi yanınızda uygun birileri olması lazım diye biliyorum. Eğer erkekseniz ve ailenizin geçimi sizin sorumluluğunuzdaysa ailenizi öylece bırakıp gitmemelisiniz ya beraber hicret etmelisiniz ya da geçimlerini sağlayabilecekleri parayı onlara başka yollarla sağlamanız lazım diye biliyorum. Daha birçok şey sayabilirim. Dün ben de cihad hakkında bilgi almak istedim ama bu gibi durumlar deneyimi olan insanlardan bilgi alınarak yapılmalı. En basitinden taşınırken bile nakliye şirketleriyle uğraşıyosunuz gideceğiniz evi satın alma, kiralama işleriyle uğraşıyosunuz. Ülke değişirken bunlar daha çok dikkat gerektiren işler haline geliyor. Yanlışım varsa düzeltin. Şimdi baktım bir uçak bileti 13000 tl gibi bir paraymış.