Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Rabbimiz! Bizi sana teslim olmuş kimseler kıl. Soyumuzdan da sana teslim olmuş bir ümmet kıl. Bize ibadet yerlerini ve ilkelerini göster. Tövbemizi kabul et. Çünkü sen, tövbeleri çok kabul edensin, çok merhametli olansın." (Bakara/128)
" İyi olsun kötü olsun hiç kimsenin engelleyemeyeceği yarattığı kötülüklerden Allah’ın tam kelimelerine (Kur’an’a) sığınırım. Gökten inenlerin ve göğe yükselenlerin şerrinden, yere ekilenlerin ve yerden çıkanların şerrinden, gece ve gündüzün fitnesinin şerrinden, hayırlı bir şey dışında kapı çalanların şerrinden Allah’ın tam kelimelerine (Kur’an’a) sığınıyorum. Ey Rahman Sana sığınıyorum. "
Rasulullah (s.a.v.) sabah-akşam şu duaları bırakmazdı:
"Allah'ım! Dinim, dünyam, ehlim ve malım hakkında senden af ve afiyet isterim. Allah'ım! Ayıplarımı ört. Korktuğum şeylerden beni emin kıl. Allah'ım! Önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan ve üstümden (gelecek belâlardan) beni koru. Altımdan gelecek ani afet ve beladan senin-azametine sığınırım."
Alttan gelecek afet ve bela ile, yere batmayı kastediyordu. ( Ebu Davud, Sünen, 5358; İmam Ahmed, Musned, II/25; Hakim, Mustedrek, I/ 517; Beyhakî, Esma ve's-Sıfat, 138; Taberanî, Mucemu'l-Kebir, XII/343.)
Rasulullah (s.a.v.) sıkıntı esnasında şöyle derdi:
"Azîm ve Halîm olan Allah'tan başka ilah yoktur. Büyük Arş'ın sahibi olan Allah'tan başka ilah yoktur. Göklerin Rabb'i, yerin Rabb'i ve Kerim (yüce) Arş'ın Rabb'i olan Allah'tan başka ilah yoktur."(Buharî, Sahih, Vill/93,1X/154, 155; Müslim, Sahih, kıtabu'z-zikr ve'd-dua, bab: 21; İmam Ahmed, Musned, I/228, 259, 280, 284,339.)
“Allah’ım!Dinimi güzelce yaşatki o benim güvencemdir.Dünyamı düzelt ki o benim geçim kaynağımdır.Ahiretimi hazırlaki o benim son durağımdır.Hayatımda her türlü hayrı ziyadesiyle ihsan eyle. Ölümümü de her türlü şerden muhafaza eyle.” (Müslim, Zikir, 71)
"Allah'ım! Yalnız sana hamdle senden istiyorum. Senden başka ibadete layık ilâh yoktur. Sensin ihsanı bol olan, gökleri ve yeri yoktan var eden! Ey celâl ve ikram sahibi! Ey ezeli ve ebedi diri! Ve ey mükemmel tedbir eden." (Ebû Dâvûd, Vitr 23; Tirmizî, Deavât 99)
İbn Mes'ud (r.a)'dan rivayete göre,Rasululah (s.a.s) şöyle dua ederdi.
''Allah'ım! Ben sen'den hidayet, takva, iffet, ve kalp zenginliği isterim.''
(Buhari)
Rasulullah (s.a.v.) sıkıntı esnasında şöyle derdi:
"Azîm ve Halîm olan Allah'tan başka ilah yoktur. Büyük Arş'ın sahibi olan Allah'tan başka ilah yoktur. Göklerin Rabb'i, yerin Rabb'i ve Kerim (yüce) Arş'ın Rabb'i olan Allah'tan başka ilah yoktur."(Buharî, Sahih, Vill/93,1X/154, 155; Müslim, Sahih, kıtabu'z-zikr ve'd-dua, bab: 21; İmam Ahmed, Musned, I/228, 259, 280, 284,339.)
"Rabbimiz! Bizi ve iman ile daha önce bizi geçmiş olan din kardeşlerimizi bağışla. Kalplerimizde iman edenlere karşı hiçbir kin bırakma.Rabbimiz şüphesiz ki sen çok şefkatli , çok merhametlisin " (Haşr:10)
aminn