Gönül ister ki cihad sahalarında sıkıntılar, imtihanlar olmasın ama Afganistan'da dahil olmak üzere Şam'da, Yemen'de ve diğer sahalarda sıkıntılar, imtihanlar olmuş.
Bugün 4 kişilik ailemizin içinde, 30 kişilik mescidimizde bile sıkıntılar yok mu? Bir mahallede 10 tane mescid var. 10'uda Tevhid ehli olduğunu söylüyor.
Bu ümmet fitneye düşecek, tefrikaya düşecek. Rasulullah sav, Allah'tan üç şey istedim diyor. İki isteğimi kabul etti ama "ümmetimi fitneden, tefrikadan koru" isteğimi kabul etmedi diyor. Ortada Allah'ın bu ibadeti yap diyede emri var?
Bugün paralar Suud tağutuna gidiyor diye Hac ibadetini kaldırabiliyor muyuz? Yada başörtülü birisi zina yapıyor diye hicab terk edebiliniyor mu? Cihad'da terk edemeyecemiğiz bir ibadet.
Babam beni azarladığında o akşam yemek yemezdim.) oysa kendi nefsime zulmederdim. Kim bu ibadeti yapıyorsa kendi nefsi için yapıyor. Başka sahalarada gitmeyip bu ibadeti terk edende kendi nefsine zulmediyor. Yoksa Allahu Teala bu dini facirle bile olsa destekleyeceğim diyor.
Allahu Teala, kendi nefsini haklı çıkarmak için Şam'daki cihadın bitmesini bekleyen "ya bak ben demiştim zaten" diyecek kişileri haklı çıkarmasın. Bizede iki güzellikten birisini versin.