Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Günün Saçmalaması

Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Yakın bir zamanda bu konuyu forumda tartışmıştık, kardeşlerden birisi kaynağıyla beraber ibn baz'ın böyle bir şey söylemediğini, aksine İbn Kayyım'a dayanarak Dünya'nın düz olduğunu kanıtladığını, fakat güneş sabittir diyenleri tekfir ettiğini, çünkü bunun Kur'an ayetlerine tamamen aykırı olduğunu ve ibn baz'ın bunu küfür olarak gördüğünü söylemişti. ha güneş -bize öğretilen modern bilime göre- galaksinin kendi ekseninde ve etrafında dönmektedir. aksi de olabilir (yani güneş dünyanın etrafında dönmekte olabilir) fakat Allah subhanehu ve teala bize güneşin döndüğünü bildirmiştir.

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Garip bir soytarı ilk defa rastladım :)
Tekfirden uzak durmaya çalışırım ama Müslümanlara bu kadar düşmanlık besleyen bu ''adama'' ben nasıl Müslüman diyeyim

Ayrıca yalancı:
İbn Teymiyye bir fetvasında niyetle alakalı olarak şöyle der: “İslam alimlerinin icmasına göre abdest, gusül, teyemmüm, namaz, hac, tevbe ve diğer ibadetler için niyet dille telaffuz edilmez. (Niyetin) sadece kalple yapılması gerekir. Niyeti dille yapmak sonradan uydurulmuş bir şeydir. Böyle bir şey Allah Resulu (sallAllahu aleyhi ve sellem)'den ve sahabe (radıyAllahu anhum)’dan nakledilmemiştir. Her şeye rağmen ümmet günümüzde bu çirkin bid’atla yüzyüze gelmiştir.” (bknz. Mecmu’ul-Fetava,22/140-141.s.)

Hanefi alimlerinden Ebu’l İzz el-Hanefi şöyle der: “Niyetin kalple yapılacağına dair dört mezheb imamı ittifak halindedir. Ve bize onlardan niyetin dille yapılacağını şart koştukları rivayet edilmemiştir.” (El-İttiba; El-Kavl’ul-Mubin’den naklen, 62.s.)

Bunun sayısız youtube'da Müslümanlara iftira atan sayısız videosu var. Öyle ki bu forumda onun hakkında yazdıklarımızı görse "benim gıybetimi yapmışlar" diye video/paylaşım bile hazırlayacak zihniyette. Ne diyeyim Rabbim hidayet etsin, ondan ümit kesilmez.

xena Çevrimdışı

xena

God bless Me...
İslam-TR Üyesi

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
xena Çevrimdışı

xena

God bless Me...
İslam-TR Üyesi
Neden kızıyor ve neden dalga geçiyorsun ki.:) Neyse sağlık olsun akhi.

Gereksiz yere uzatılan ve Hikmetsiz yapılan konuşmalar ; Müslüman odur ki buna son derece dikkat eder Ebu Hayseme .

Allahın Rızasını kazananlardan olalım İnsaAllah .

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Sagda oturan kıbrısımı ? Cubbelını yardakcısı kıbrısı yoksa benmı yanlıs gordum
Bizzat kendisi. Ben videoyu açınca kıbrısiyi görmeden mekandan tanıdım kıbrısi ve avanesinin işi olduğunu :D:D

Şu tür videoları var internette :

Ebu Mervan Çevrimdışı

Ebu Mervan

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Sapıklık.

Ekli dosyalar

• 20160717_200320.jpg
    20160717_200320.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 90

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İşin garip yanı bu gibi şeyleri izleyip gaza gelen ırkçılar var.

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Sofi arkadaşlar rabıtaya delil (!) bulmuş. Maide 35'i nasıl çevirip tefsir ettiklerini görünce sinirleriniz gerilebilir.

Üst Ana Sayfa Alt